Skip to main content

Franska höjdpunkter i Champagne och Paris

Champagne-Ardenne
Champagne
Katedralen Reims
Flodkryssning på Marne
Paris
Paris

FLYG. Följ med på en fantastisk resa i vinets och upplevelsernas tecken bland champagnehus, världsmetropolen Paris och magnifika landskap. En resa för dig som älskar bubbliga drycker och hänförande städer.
 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Från hemorten till Epernay

  (Natt mellan 25 och 26 maj) Avresa från respektive hemort till Arlanda under natten. På resan ner äter vi frukost på Tönnebro Värdshus. Efter landning åker vi transfer med lokal buss och chaufför till den trevliga lilla staden Epernay, belägen mitt i Champagnedistriktets hjärta.

  Att vandra längs med huvudgatan, Avenue de Champagne, är en imponerande upplevelse. Här passerar du det ena välkända champagnehuset efter det andra, Moët & Chandon, Perrier-Jouët, Pol Roger och Champagne Mercier. Här ska vi bo i fyra nätter. Senare på kvällen avnjuter vi tillsammans en trerättersmiddag på en närliggande restaurang.

 • Dag 2: Flodkryssning och smaker av Champagne

  (7 mil) Vi startar vår dag med en god frukost på hotellet och därefter ger vi oss iväg på en kryssning på floden Marne som tar ungefär en och en halv timme. De vackra vyerna och den böljande floden skapar en hunger efter mer, påpassligt nog är det därefter dags för lunch.

  En kort bussresa senare är vi framme vid La Ferme de Presles, en magnifik gammal kvarnstensgård med anor från 1500-talet, där vi serveras en tvårätters lunch.

  Mätta och belåtna går vår färd vidare med bussen genom det fantastiska landskapet och ända fram till Champagnegården Dom Caudron. Väl här får vi en gedigen rundvisning av anläggningens Eco Museum, gårdens Champagne Cuvées och samlingen av gamla druvpressar. Vi blir också visade en kort film om hur vinproduktionen går till. Den som känner sig modig promenerar upp till gårdens högsta punkt för att kunna se ut över det spektakulära området. När vi nu frestats med både vackra vyer och inspirerande vinproduktion är det slutligen dags att provsmaka de bubbliga dryckerna gjorda av 100% meunier-druva.

  När vi återvänder till vårt hotell efter en heldag är kvällen fri för egna middagsplaner.

 • Dag 3: En dag i Paris

  (30 mil) I dag har vi en hel dag till att utforska Paris, världens mest romantiska stad. Vår lokala guide visar oss stadens höjdpunkter från bussen och vi får även gott om tid till att vandra på egen hand och kanske stanna till på ett litet café för en croissant till kaffet medan blicken vilar på de förbistrosande människorna.

  Härligt trötta i både fötter och sinne har vi kvällen fri för middag på egen hand.

 • Dag 4: Reims och vingården Champagne G.H. Mumm

  (6 mil) Dagens utflykt går till regionen Champagne-Ardenne, där lokalguider visar oss regionens största stad, Reims, med cirka 180 000 invånare. Staden har bland annat en av Frankrikes största gotiska katedraler uppförd redan på 1200-talet, och flera av Reims byggnader är förklarade som världsarv.

  Lunch väljer vi själva innan vi åker vidare mot vingården Champagne G.H. Mumm som uppfördes 1827. Här bjuds vi på en rundvisning av gårdens alla sevärdheter samt ett glas av deras härliga champagne Mumm Cordon Rouge.
  Den sista kvällen i denna vackra del av Frankrike spenderas på egen hand. Passa på att njuta av vyerna, dofterna och smakerna.

 • Dag 5: Hemresa

  Efter en tidig frukost på hotellet tar vår lokala buss oss till flygplatsen för vår resa åter till Arlanda. När vi landar i Stockholm väntar en Byberg & Nordinbuss på att ta oss till Tönnebro Värdshus för en avslutningsmåltid innan sista etappen hem.

Bra att veta om din resa

Klicka här för praktisk information och "bra att veta". 

Avgångstider

Plats Hållplats Avresetid
Sollefteå Resecentrum hlp A 00:00
Örnsköldsvik Resecentrum hpl K-L 00:10
Kyrkdal Hlp södra infarten 00:15
Bjästa Busstation 00:25
Bollsta Busstation 00:25
Väja Hlp gamla NCB kontoret 00:30
Docksta Hlp E4 Marina 00:40
Kramfors Resecentrum hlp F 00:40
Ullånger Hlp baksidan OKQ8 00:50
Lunde Hlp bakom Bilisten 00:55
Gallsäter Hlp g:a E4 01:00
Hälledal Hlp g:a kiosken 01:00
Utansjö Hlp Pärleporten 01:10
Älandsbro Hlp E4 Ica köpcentrum 01:20
Härnösand Resecentrum hlp A 01:30
Torsboda Hlp E4 Circle K 01:50
Sörberge norra Hlp E4 01:55
Timrå Hlp E4 02:00
Sundsvall Busstation hlp P 02:15
Kvissleby Ybuss hpl gamla E4 02:25
Njurunda Hlp Klockarberget innan bron 02:30
Gnarp Hlp Circle K 02:50
Jättendal Hlp E4 02:55
Harmånger Hlp E4 03:00
Hudiksvall Hlp Glada Hudik 03:15
Hudiksvall Resecentrum Ybuss hlp 03:20
Iggesund Hlp nya E4:an 03:30
Enånger Hlp nya E4:an 03:40
Söderhamn Resecentrum Ybuss hlp 03:50
Tönnebro Rasta värdshus 04:35
Gävle Scandic väst 05:05
Gävle Gävlebro hlp 05:10
Tierp Hlp E4 05:40
Uppsala Gränby hpl mittemot Circle K 06:55
Arlanda Terminal 5 07:25

Hotell

Övernattning dag 1 - 5

Hotel de Champagne Epernay
Hotel de Champagne Epernay är beläget mitt i hjärtat av vinregionen Champagne. Ett populärt, centralt hotell med lugn atmosfär. Vår bedömning: 3-stjärnigt 30, Rue Eugène Mercier 51200 Épernay F...

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
26/5 - se avgångstiderFranska höjdpunkter i Champagne och ParisMer än 816 480:-BokaMer information