Fler nyheter

 • Verkstadschef till Docksta Buss & Truck

  2023-05-12

  Vill du arbeta i ett händelserikt företag där du får möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas? Vi behöver nu förstärka vår verksamhet med en verkstadschef till våra verkstäder i Örnsköldsvik och Docksta.

  Vi söker en Verkstadschef för tunga fordon (buss). I detta varierande arbete kommer du säkerställa att arbetet i verkstäderna bedrivs på ett effektivt, strukturerat och säkert sätt och att fordonen inom verksamhetsområdet alltid är trafiksäkra. Som verkstadschef har du ett nära samarbete med driftledningen för busstrafiken i Örnsköldsvik och Docksta med omnejd och du rapporterar till Teknisk chef/Verksamhetsansvarig.

  I arbetet som verkstadschef ingår personalansvar och arbetsledning för fordonstekniker i verkstäderna samt:

  • övergripande ansvar för områdets fordonsverkstäder inklusive service och reparationer.
  • ansvarar för att verkstäderna samt områdets fordon med tillhörande teknisk utrustning är väl fungerande och uppfyller de krav som avtal, lagar och föreskrifter anger.
  • optimera service, underhåll och reparationer av regionens fordon. Detta sker i nära samarbete med Teknisk chef/Verksamhetsansvarig.
  • utföra service och reparation av områdets fordon.
  • ansvara för kontakter och uppföljning av externa verkstäder och leverantörer.
  • ansvara för inköp och lagerhållning av reservdelar, däck m.m.
  • arbeta för att ständigt förbättra vår arbetsmiljö

  Tjänsten avser anställning på 100 % med fast månadslön.

  Mer om dig
  Vi ser gärna att du har arbetat som mekaniker med tunga fordon, har erfarenhet av fordons-el samt har haft någon form av ledaransvar samt utbildning inom ledarskap. Fordonsteknisk utbildning är meriterande men inte ett formellt krav. God datavana är nödvändigt i tjänsten eftersom allt arbete dokumenteras i ett verkstadsprogram samt att felsökningen till stor del sker via datorbaserade analysverktyg.

  Som person är det viktigt att du är kommunikativ, lösningsorienterad och ansvarstagande. Du har ordningssinne, är noggrann och har lätt för att arbeta både individuellt och i grupp. Det är viktigt att du trivs i rollen som ledare och att du drivs av att skapa en effektiv och trygg verkstad genom att upprätthålla och utveckla befintliga rutiner.

  För att arbeta hos oss ser vi gärna att du även har följande kvalifikationer

  • B-körkort
  • D-körkort anses meriterande
  • Svenska i tal och skrift samt kunskap i engelska
  • Gärna några års erfarenhet inom branschen

  Vi jobbar med löpande urval så tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstidens utgång. Tillträde efter överenskommelse, gärna så snart som möjligt. Observera att vi tillämpar provanställning i 6 månader.

  Välkommen att ansöka redan idag!

  För mer information kontakta: Anders Hagström, Teknisk chef/ Verksamhetsansvarig. tel. 070-349 06 66.

  Om företaget:
  Docksta Buss och Truck AB är ett verkstadsföretag med huvudfokus på tunga fordon främst bussar och taxifordon. Idag är vi ett 30-tal medarbetare inom företaget. Verksamheten är fördelad på sex verkstäder i Västernorrland från Timrå i söder till Örnsköldsvik i norr som alla ligger i anslutning till Byberg & Nordins depåer. Vi har kollektivavtal och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag och en förmånlig sjukvårdsförsäkring. Byberg & Nordin Busstrafik AB är ett familjeföretag i tredje generationen. Idag spänner verksamheten över ett stort antal områden inom resor och busstrafik, såväl lokalt i Västernorrland, som i södra Sverige, Norden och ut i Europa. Byberg & Nordin omsätter 500 mkr, har närmare 500 medarbetare och ca 300 fordon. 

  All kontakt med rekryteringsfirmor och annons-/mediasäljare avböjes vänligen men bestämt.

 • Vi anställer taxiförare till servicetrafiken!

  2023-01-05

  Vi behöver anställa fler trevliga och kvalitetsmedvetna taxiförare som vill jobba hos oss inom vår servicetrafik i Örnsköldsvik!

  OM DIG

  Vi är på jakt efter dig som är taxiförare och innehar taxiförarlegitimation. Som person är det viktigt att du är trygg och har ett gott omdöme eftersom du ansvarar för resenärernas säkerhet. Du har lätt för att behålla ditt lugn i alla situationer och har alltid ett positivt och vänligt bemötande mot våra resenärer. Arbetstiderna är varierande. Hos oss inom Byberg & Nordin får du en möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas som förare.

  MER OM FÖRETAGET 

  Byberg & Nordin Busstrafik AB är ett 90-årigt familjeföretag i tredje generationen, med Nordingrå i Höga Kusten som bas. Företaget omsätter idag drygt 400 mkr, har ca 450 medarbetare och 270 fordon. Vi vill ständigt utvecklas och går före: exempelvis var vi i Härnösands kommun först i landet med helt fossilfri kollektivtrafik. Vi satsar på ny teknik och jobbar med flera utvecklingsprojekt. Vi erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag och en förmånlig sjukvårdsförsäkring.

  Vi jobbar med löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag via länk här! Vi vill gärna att du skickar med ett personligt brev där du berättar lite mer om dig själv, varför du söker jobb hos oss och vad inom chaufförsyrket som du trivs bäst med. På så sätt ökar du dina chanser att bli inbjuden till en intervju.

  Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Thomas Strandman, taxiansvarig i Örnsköldsvik, på tel 010-722 03 91.

  Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt från rekryteringsfirmor och media-/annonssäljare.  

 • Vi anställer till verkstäderna!

  2023-01-05

  Vill du arbeta hos ett företag som satsar på att du ska utvecklas samt skaffa dig yrkeserfarenheterfarenhet genom spännande och varierande arbetsuppgifter? Tycker du precis som vi att ingenting är omöjligt? Är teknik och att meka det roligaste du vet? Då kan denna tjänst vara något för dig!

  Vi erbjuder en rolig arbetsplats, trevliga kollegor, välutrustade verkstäder, friskvårdbidrag samt förmånlig sjukvårdsförsäkring och kollektivavtal.

  MER OM TJÄNSTEN:

  Vi behöver förstärka vår verksamhet med fordonstekniker/elektriker för tunga fordon (buss). Just nu söker vi medarbetare i Örnsköldsvik och Timrå. Du kommer ingå i ett mindre team och tillsammans ansvarar du och dina kollegor för service, underhåll och reparationer av bussar. I tjänsten ingår att utföra felsökningar, service och reparation. Det är viktigt att du är noggrann och tar ansvar för att säkerställa kvalitet och säkerhet i ditt arbete. Datavana är meriterande eftersom felsökning till stor del sker via datorbaserade analysverktyg. Tjänsterna avser anställning på 100 % med fast månadslön.

  MER OM DIG:

  Vi ser gärna att du har arbetat som mekaniker av tunga fordon samt har erfarenhet av fordonsel. Fordonsteknisk utbildning är meriterande men inte ett formellt krav. Du som har gått en fordonsteknisk utbildning och/eller har minst 2-4 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter kommer snabbt att bli effektiv på din nya arbetsplats. Erfarenhet av pneumatik är meriterande.

  Dessutom:

  • B-körkort
  • D-körkort anses meriterande
  • Svenska i tal och skrift samt kunskap i engelska

  Som person är det viktigt att du är driven, flexibel, lösningsorienterad och ansvarstagande samt att du har ett stort intresse för teknik och fordon. Du har ordningssinne, är noggrann och har lätt för att arbeta både individuellt och i grupp.

  OM FÖRETAGET:

  Docksta Buss och Truck AB är ett verkstadsföretag med huvudfokus på tunga fordon främst bussar och taxifordon. Idag är vi ca 25 medarbetare inom företaget. Verksamheten är fördelad på sju verkstäder från Timrå i söder till Övik i norr som alla ligger i anslutning till Byberg & Nordins depåer vars fordon vi reparerar. Byberg & Nordin Busstrafik AB är ett familjeföretag i tredje generationen. Vår verksamhet inkluderar allt från linjetrafik, skoltrafik, taxi och färdtjänst, gruppresor och expressbusstrafik. Vi är även researrangörer för resor med både buss, flyg och båt i Sverige, Norden och Europa

  Byberg & Nordin har närmare 450 medarbetare och drygt 270 fordon.

  ANSÖKAN:

  Tillträde snarast. Vi jobbar med löpande urval så tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstidens utgång. Vi tillämpar provanställning i 6 månader.

  Välkommen att ansöka redan idag via länk här!

   

  För mer information kring tjänsterna kontakta:

  Fredrik Edström, Verkstadsansvarig Timrå, tel: 010-722 03 48

  Jonas Sidmark, Verkstadsansvarig Härnösand/Kramfors, tel: 010-722 03 44

  Anders Hagström, Teknisk chef, tel: 010-722 03 66

   

  All kontakt med rekryteringsfirmor och annons-/mediasäljare avböjes vänligen men bestämt.

 • Vi anställer i Härnösand!

  2023-01-05

  Härnösands kommun satsar vidare på kollektivtrafiken vilket innebär att vi behöver fylla på med fler engagerade extraförare!

  Att arbeta som bussförare är ett socialt arbete med många kundkontakter. Om du tycker om att jobba med service och har som mål att kunden alltid ska bli nöjd passar du perfekt hos oss. Vi hälsar kunderna ombord med ett vänligt hej, svarar på frågor om resor, tider och priser, och månar om att alla ska känna sig välkomna och trygga på våra bussar. Kort sagt, ett positivt bemötande mot både kunder och kollegor ska vara en självklarhet i vårt företag, och att vi alla jobbar utifrån devisen ingenting är omöjligt!

  MER OM ANSTÄLLNINGEN
  Vi kan erbjuda behovsanställning/timtid och du får betalt i enlighet med gällande kollektivavtal. Utplaneringen av köruppdrag sker i dialog mellan trafikledningen och dig. 

  MER OM DIG 
  Det är viktigt att du som person är trygg och har ett gott omdöme, då du ansvarar för våra resenärers säkerhet och trygghet. Du har lätt för att behålla ditt lugn i olika situationer och du har ett positivt och vänligt bemötande. Du hälsar alla ombord med ett vänligt hej, svarar på frågor och månar om att alla ska känna sig välkomna och trygga på våra bussar.

  Som bussförare är det mycket viktigt att du behärskar svenska bra. När du kör skolbarn omfattas du av lagkrav på utdrag ur belastningsregistret på motsvarande sätt som för personal inom skola och förskola, vilket gör att vi kommer be dig att lämna in ett sådant om du går vidare i anställningsprocessen.

  För att arbeta hos oss ser vi att du har följande kvalifikationer:

  • D-körkort
  • YKB
  • Svenska i tal och skrift

   

  MER OM FÖRETAGET 
  Byberg & Nordin Busstrafik AB är ett 95-årigt familjeföretag i tredje generationen, med Nordingrå i Höga Kusten som bas. Företaget omsätter idag drygt 400 mkr, har ca 500 medarbetare och närmare 300 fordon. Vi vill ständigt utvecklas och går före: exempelvis var vi i Härnösands kommun först i landet med helt fossilfri kollektivtrafik. Vi satsar på ny teknik och jobbar med flera utvecklingsprojekt. Vi erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag och en förmånlig sjukvårdsförsäkring.

  Vi jobbar med löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag! Vi vill gärna att du skickar med ett personligt brev där du berättar lite mer om dig själv, varför du söker jobb hos oss och vad inom bussföraryrket som du trivs bäst med. På så sätt ökar du dina chanser att bli inbjuden till en intervju.

  Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt från rekryteringsfirmor och media-/annonssäljare.  

  Ansökan skickas in via länk här >>

  Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till: 

  Edin Mahmutovic, områdeschef Härnösand, tel 010-722 03 61

 • Vi anställer fler bussförare till Kramfors

  2023-01-05

  Är det dags för en förändring? Vi behöver fylla på med fler bussförare till vår bussverksamhet i Kramfors. Ta chansen och hoppa på bussen du också! 

  Att arbeta som bussförare är ett socialt arbete med många kundkontakter. Om du tycker om att jobba med service och har som mål att kunden alltid ska bli nöjd passar du perfekt hos oss. Vi hälsar kunderna ombord med ett vänligt hej, svarar på frågor om resor, tider och priser, och månar om att alla ska känna sig välkomna och trygga på våra bussar. Kort sagt, ett positivt bemötande mot både kunder och kollegor ska vara en självklarhet i vårt företag, och att vi alla jobbar utifrån devisen ingenting är omöjligt!

  MER OM DIG 
  Det är viktigt att du som person är trygg och har ett gott omdöme, då du ansvarar för våra resenärers säkerhet och trygghet. Du har lätt för att behålla ditt lugn i olika situationer och du har ett positivt och vänligt bemötande. Du hälsar alla ombord med ett vänligt hej, svarar på frågor och månar om att alla ska känna sig välkomna och trygga på våra bussar.

  Som bussförare är det mycket viktigt att du behärskar svenska bra. När du kör skolbarn omfattas du av lagkrav på utdrag ur belastningsregistret på motsvarande sätt som för personal inom skola och förskola, vilket gör att vi kommer be dig att lämna in ett sådant om du går vidare i anställningsprocessen.

  För att arbeta hos oss ser vi att du har följande kvalifikationer:

  • D-körkort
  • YKB
  • Svenska i tal och skrift

   

  MER OM FÖRETAGET 
  Byberg & Nordin Busstrafik AB är ett 90-årigt familjeföretag i tredje generationen, med Nordingrå i Höga Kusten som bas. Företaget omsätter idag drygt 400 mkr, har ca 450 medarbetare och 270 fordon. Vi vill ständigt utvecklas och går före: exempelvis var vi i Härnösands kommun först i landet med helt fossilfri kollektivtrafik. Vi satsar på ny teknik och jobbar med flera utvecklingsprojekt. Vi erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag och en förmånlig sjukvårdsförsäkring.

  Vi jobbar med löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag! Vi vill gärna att du skickar med ett personligt brev där du berättar lite mer om dig själv, varför du söker jobb hos oss och vad inom bussföraryrket som du trivs bäst med. På så sätt ökar du dina chanser att bli inbjuden till en intervju.

  Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt från rekryteringsfirmor och mediasäljare.  

  Ansökan skickas in via länk här >>

  Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till: 

  Kenth Edholm, områdeschef Höga Kusten och Kramfors, tel 010-722 03 32

Fritextsökning
Kontakta oss
Adress:
Byberg & Nordin Busstrafik AB
Vallenvägen 45
873 98 Nordingrå