Fler nyheter

 • Vi anställer extraförare till taxiverksamheten

  2021-08-31

  Vi behöver anställa fler trevliga och kvalitetsmedvetna taxiförare som vill jobba extra hos oss inom vår servicetrafik i Örnsköldsvik, Kramfors och Höga Kusten!

  Vi är på jakt efter dig som är taxiförare och innehar taxiförarlegitimation. Som person är det viktigt att du är trygg och har ett gott omdöme eftersom du ansvarar för resenärernas säkerhet. Du har lätt för att behålla ditt lugn i alla situationer och har alltid ett positivt och vänligt bemötande mot våra resenärer. Arbetstiderna är varierande. Hos oss inom Byberg & Nordin får du en möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas som förare.

  Är det här något för dig? Skicka in din intresseanmälan här >>

  Vid frågor kontakta gärna taxiansvariga:

  • Örnsköldsvik - Thomas Strandman på tel. 010-722 03 91
  • Kramfors & Höga Kusten - Kenth Edholm på tel. 010-722 03 32
 • Vi anställer bussförare till Höga Kusten, Kramfors och Örnsköldsvik

  2021-08-31

  Är det dags för en förändring? Vi behöver fylla på med fler extraförare till vår bussverksamhet i Höga Kusten, Kramfors och Örnsköldsvik. Ta chansen och hoppa på bussen du också! 

  Att arbeta som bussförare är ett socialt arbete med många kundkontakter. Om du tycker om att jobba med service och har som mål att kunden alltid ska bli nöjd passar du perfekt hos oss. Vi hälsar kunderna ombord med ett vänligt hej, svarar på frågor om resor, tider och priser, och månar om att alla ska känna sig välkomna och trygga på våra bussar. Kort sagt, ett positivt bemötande mot både kunder och kollegor ska vara en självklarhet i vårt företag, och att vi alla jobbar utifrån devisen ingenting är omöjligt!

  MER OM ANSTÄLLNINGEN
  Anställningsformen är visstid vid behov och du får betalt per timme i enlighet med gällande kollektivavtal. Utplaneringen av köruppdrag sker i dialog mellan trafikledningen och dig. 

  MER OM DIG 
  Det är viktigt att du som person är trygg och har ett gott omdöme, då du ansvarar för våra resenärers säkerhet och trygghet. Du har lätt för att behålla ditt lugn i olika situationer och du har ett positivt och vänligt bemötande. Du hälsar alla ombord med ett vänligt hej, svarar på frågor och månar om att alla ska känna sig välkomna och trygga på våra bussar.

  Som bussförare är det mycket viktigt att du behärskar svenska bra. När du kör skolbarn omfattas du av lagkrav på utdrag ur belastningsregistret på motsvarande sätt som för personal inom skola och förskola, vilket gör att vi kommer be dig att lämna in ett sådant om du går vidare i anställningsprocessen.

  För att arbeta hos oss ser vi att du har följande kvalifikationer:

  • D-körkort
  • YKB
  • Svenska i tal och skrift

   

  MER OM FÖRETAGET 
  Byberg & Nordin Busstrafik AB är ett 90-årigt familjeföretag i tredje generationen, med Nordingrå i Höga Kusten som bas. Företaget omsätter idag drygt 400 mkr, har ca 450 medarbetare och 270 fordon. Vi vill ständigt utvecklas och går före: exempelvis var vi i Härnösands kommun först i landet med helt fossilfri kollektivtrafik. Vi satsar på ny teknik och jobbar med flera utvecklingsprojekt. Vi erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag och en förmånlig sjukvårdsförsäkring.

  Vi jobbar med löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag! Vi vill gärna att du skickar med ett personligt brev där du berättar lite mer om dig själv, varför du söker jobb hos oss och vad inom bussföraryrket som du trivs bäst med. På så sätt ökar du dina chanser att bli inbjuden till en intervju.

  Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt från rekryteringsfirmor.  

  Ansökan skickas in via länk här >>

  Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till: 

  Kenth Edholm, områdeschef Höga Kusten och Kramfors, tel 010-722 03 32

  Håkan Larsson, områdeschef Örnsköldsvik, tel 010-722 03 51

 • Frågor om våra resor med anledning av coronaviruset

  2021-06-22

  Uppdaterad: 2021-07-01

  Med anledning av pandemin har många frågor kring sitt resande. Här ger vi mer information och har sammanställt svaren på de vanligaste frågorna. Vi blickar framåt och följer noga utvecklingen kring resandet. Vi anpassar våra resor efter rådande läge vid tiden för avresan. Sidan uppdateras löpande. 

  Vi vill att du ska kunna känna dig trygg med att boka och samtidigt kunna avvakta utvecklingen. Därför erbjuder vi just nu Öppet köp som innebär att du kan avboka resan och få full återbetalning. Läs mer här Boka resa med Öppet köp. I övrigt gäller paketreselagen och våra resevillkor (se mer information nedan).

  Om du är intresserad av att boka buss för ett företag eller en förening, kontakta oss så hjälper vi dig med ett bra upplägg för just din resa. 

  För information om coronaviruset och resenärer i kollektivtrafiken se separat nyhet här.

  Vi på Byberg & Nordin tar våra resenärers säkerhet på största allvar och följer myndigheternas rekommendationer. Vi utvärderar situationen löpande för alla resor inom och utanför Sverige som finns i vårt utbud. Eventuell information om intyg och dyl. för resor utanför Sverige kommer att läggas upp på respektive resa så fort vi vet vad som gäller. 

  Covidbevis för resor i Europa

  EUs gemensamma covidbevis är ett dokument - digitalt eller på papper som visar att du har fått vaccin mot covid-19. I e-tjänsten Covidbevis.se kan du från 1 juli få ett bevis på vaccination. Det är upp till varje land att bestämma om vilka intyg och vad som gäller vid inresa i landet, och det är resenärens ansvar att ta reda på vad som gäller inför avresa. Här kan du läsa mer om att söka covidbevis. Information om vad som gäller i respektive land uppdateras löpande och finns här på Sweden Abroad. Se rutan " Lägesbild och reseinformation". I den första versionen av Covidbevis ingår enbart ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. E-hälsomyndigheten arbetar för att även ett bevis på negativt covid‑19‑test och ett bevis på tillfrisknande ska ingå. 

  Vi följer informationen om covidbevis och informerar berörda resenärer om vad som gäller närmare inpå avresa. 

  Hur genomförs era arrangerade resor med tanke på covid-19?

  Vi följer löpande de restriktioner som finns och anpassar oss efter rådande läge. Några av de åtgärder vi hittills infört finns nedan. Dessa kan komma att revideras beroende på förändrade restriktioner. 

  • För att skapa tryggare resor begränsas antalet platser ombord till ca 35 personer per buss nu för våra arrangerade resor (i en normalstor buss ryms ca 50 personer). Detta gäller i dagsläget fram t.o.m augusti. 
  • Bussarna rengörs noga på daglig basis. 
  • Vi rekommenderar dig att ta med handsprit för eget bruk. 
  • Våra chaufförer informerar dig om vad som är viktigt att tänka på under resan.
  • Kom ihåg att stanna hemma om du känner dig sjuk eller har förkylningssymptom. Vi hälsar dig välkommen åter när du känner dig frisk. 


  Vilken information gäller från UD och Folkhälsomyndigheten? 

  UD är den instans som avråder (alternativt  förlänger eller häver en eventuell avrådan) för icke nödvändiga resor till länder i Europa. Vi fortsätter följa utvecklingen och utvärderar situationen inför kommande resor.

  Vi genomför inte resor till områden där UD eller myndigheterna vid resans tidpunkt avråder från resor.

  Här kan du läsa aktuell information från UD och UD:s reseinformation

  Från och med den 1 juli lättades restriktionerna i Sverige.

  Här kan du läsa mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande corona/covid-19


  Kommer min planerade resa att bli av?

  Vi anpassar våra resor efter gällande råd och rekomendationer och ser fram emot att kunna resa alltmer framöver. 

  Om du har beställt en resa till områden som avråds från UD med avresa den närmsta månaden kommer du att bli kontaktad personligen av oss och få mer information om avbokning och återbetalning.

  Har du beställt en resa till berörda regioner med senare avresa ber vi dig avvakta situationens utveckling tillsammans med oss. Vi utgår från att din resa kommer att genomföras som planerat, men du kommer att bli kontaktad av oss om situationen förändras.
   

  Jag vill avboka min resa, får jag pengarna tillbaka?

  När du bokar en resa med Byberg & Nordin är du skyddad av paketreselagen. Det betyder att om myndigheterna avråder från resor till ett land eller en region vid tidpunkten för avresa kommer vi att ställa in din resa och du får tillbaka pengarna för resan. 

  Om du vill avboka en resa som inte omfattas av myndigheternas avrådan är det våra ordinarie avbokningsregler som gäller. Dessa hittar du här i våra resevillkor.
   

  Om du har ytterligare frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss på telefon:
  010-722 03 00 eller e-post: info@bybergnordin.se

   

   

   

   

 • Vår Henry är Årets Bussförare i Västernorrland

  2021-06-10

  Din Tur har utsett Årets Bussförare i Västernorrland för andra året i rad. Denna gång inkom nästan 200 nomineringar och Henry Wisén från oss på Byberg & Nordin fick totalt 1806 röster i finalen. Vi säger grattis till vinnaren Henry och vill samtidigt passa på att hylla de övriga två finalisterna, vår egen Ingela Eriksson samt Peter Hedman från Nobina. 

  Henry uppvaktades på Härnösands resecentrum där Per Wahlberg, ordförande Din Tur, överlämnade blommor och priser. På plats fanns representanter från oss i företaget, Din Tur samt från media. 

  Här kan du läsa artikeln i Allehanda och lyssna på inslaget i P4 Västernorrland.

 • Öppet köp vid bokning

  2021-04-30

  Vi vill att du ska känna dig trygg med att kunna boka din resa och samtidigt ha möjlighet att avvakta utvecklingen. Vi erbjuder därför Öppet köp vilket innebär att du fritt kan avboka din resa mot full återbetalning om detta görs tidigare än 40 dagar innan din paketresa utan flyg avgår.

  För paketresa med flyg gäller avbokning med full återbetalning om den avbokas tidigare än 90 dagar före avresa.

  För paketresa med TallinkSilja gäller Öppet köp om avbokning sker tidigare än 14 dagar innan avresa.

  För sportevenemang, teater-, konsert- eller showresor gäller Öppet köp om detta görs tidigare än 40 dagar innan avresa men med reservation för vad som gäller för ev. förköpta evenemangsbiljetter. Se mer information under Avbeställningskostnader och Anmärkning i Resevillkoren

  För att läsa mer om hur vi anpassar trafiken till följd av pandemin klicka här
   

Fritextsökning
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Byberg & Nordin Busstrafik AB
Vallenvägen 45
873 98 Nordingrå
Sweden