Skip to main content

Tallinnkryssning

Kryssa med oss till Tallinn och få två härliga dagar ombord och en heldag i land. Nytt! Dansbandskryssningar i höst - dansa till några av Sveriges bästa dansband ombord! 

Passa på att utforska Tallinn- den vackra Hansastaden med sina mäktiga torn, fästningsmurar, vindlande gränder och gröna parker. Här finns massor av intressanta sevärdheter att upptäcka! Du kan också shoppa loss enligt begreppet "EU-shopping". Det betyder att vår buss och chaufför följer med i land och du kan passa på att handla till bra och billiga priser på köpcentrat Nautica, som ligger nära hamnen. Därefter kan du lasta dina varor direkt ombord på bussen.

Nyhet! Under sex avgångar i september och oktober gästar några av landets mest populära dansband Baltic Queen. Här bjuds det på två härliga danskvällar ombord och en heldag till att upptäcka den vackra Hansastaden!

Banden som spelar är: Black Jack (18-19/9), Phs (24-25/9), Titanix (2-3/10), Lars Kristerz (8-9/10), Matz Bladhs (5-6/11) och Bob Stevens (19-20/11).  Läs mer om Dansbanden nedan. 

 

Ombord kan du äta gott, shoppa till förmånliga havspriser och varva ner i bastun eller jacuzzin i relaxavdelningen ombord på fartygen. Dessutom kan du se fram emot att bjudas på underhållning varje kväll.
 

Tillval
Lägg gärna till frukost -och middagsbuffé (inkluderar öl/vin/läsk) på ut- och hemresan. Finns som Tillval i bokningen.

För mer information om hytter se Hytter nedan eller klicka här för Tallink Siljas info.
 

Julbord och julmarknad avgång 3/12

Julstämningen börjar redan när du kliver på båten i Stockholm. Unna dig det härliga julbordet ombord på båten på vägen mot Tallinn. Väl framme promenerar du bland vackra juldekorationer, handlar julklappar och njuter av härlig julstämning på julmarknaden.

 

Foto: Tallink Silja

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: På väg till Tallinn

  Vi lämnar hemorten på morgonen. Under färden till Stockholm stannar vi för möjlighet att äta lunch vid Rasta Tönnebro Värdshus och bjuder på kaffe från bussen. Väl framme i huvudstaden åker vi till Tallink Siljas terminal i Värtahamnen och checkar in tillsammans på båten som avgår kl. 17.30.

  För er som valt middagsbuffé har vi bokat bord från kl. 17.00. Därefter kan man ta del av det stora utbudet av god mat, shopping, dans och nöje som fartyget har att erbjuda.

 • Dag 2: Heldag i staden

  Dagen fri för egna aktiviteter. För er som valt frukost serveras den mellan kl. 07.00-10.00. Ankomst till Tallinn kl. 10.15 (lokal tid +1h). Vår buss kör fram vid terminalen strax efter ankomst och de som önskar kan åka med till Shoppingcentret Nautica nära terminalen. Där stannar vi till så att de som önskar kan handla drycker (sk EU-shopping) och lasta varorna ombord på bussen direkt.

  Bussen går sedan vidare till Gamla Stan och nu finns några timmar att upptäcka staden på egen hand. Chauffören meddelar en tid för återresan från Gamla Stan. Kl. 18.00 (lokaltid +1 h) avgår vårt kryssningsfartyg från Tallinn och nu väntar ännu en trivsam afton ombord.

 • Dag 3: På väg hemåt

  De som beställt sjöfrukost kan avnjuta den från kl. 07.00-10.00. Ankomst till Värtahamnen beräknas till kl. 10.15 där bussen strax efter ankomst kör fram utanför terminalen. Vi startar hemresan norrut och gör uppehåll för lunch efter vägen.

Dansbanden

Black Jack 18-19/9
Bandet startade 1990-91 i samband med Colin Nutleys film "Black Jack". Det var med låten "Inget kan stoppa oss nu" även kallad "Inatt Inatt" som bandet fick sitt genombrott, signerad Lasse Holm och Ingela "Pling" Forsman. Låten blev under hösten 2008 framröstad genom SVT som Sveriges bästa dansbandslåt i samband med Dansbandskampen! "Corrine Corrina", "Sista dansen" och ” Får jag låna din fru i kväll” är tre andra låtar som starkt förknippas med bandet.

Black Jack har gjort ett flertal album och haft ett tiotal låtar med på Svensktoppen. Den mest framgångsrika är ” Om det känns rätt ” som låg etta 1996.
Under åren har Black Jack varit med i flera underhållningsprogram i TV, bl.a. Sommarkrysset, QX – Galan, Jeopardy, Mat Tina, Gokväll, Bingolotto, Nyhetsmorgon etc.
2016 sände SVT dokumentären” Black Jack - från film till verklighet ” som sågs av en miljonpublik.


Black Jack från Sundsvall består av:
Kjelle Danielsson, sång
Peder Matz, keyboard, dragspel, bas
Morgan Östlin, saxofon, keyboard, mandolin
Ove Olsson, gitarr, sång, bas
Mikael Östlin, trummor

 

PHs 24-25/9
PHs bildades 2011 med målet att leverera dansant musik för såväl ung som gammal. Med en kombination av över 30 års branscherfarenhet och nya talanger siktar PHs framåt och i månadskiftet april/maj 2017 släppte de en ny platta med hela 16 låtar.

Skivan "Jag vill med dig" består av svängiga och roliga bugglåtar! Tänkvärda ballader med texter som berör! Flera låtar skrivna av bandets egna medlemmar sätter den prägel, som har blivit PHs signum, att leverera känsla, sväng och glädje till sin publik.


PHs består av
Per-Håkan Helén - gitarr och sång
Linus J Karlsson - piano och sång
Björn Norbäck - trummor och sång
Christian "Mini" Olsson - bas och sång

 

Titanix 2-3/10
Titanix är bandet som tog tv-tittarna med storm hösten 2009 när dom tog sej hela vägen till final i Dansbandskampen i SVT . I finalen kom bandet på andra plats.
Lite historia: Titanix har spelat på heltid sedan 1989, med andra ord en mycket rutinerad orkester. Med sig i bagaget har dom bl.a. två finalplatser i Dansbands-SM, ett par Svensktoppsplaceringar, Kulturpris från sin hemkommun, Guldklavenomineringar där Maria blev ”Årets Sångerska 2010”, Stefan "Årets Gitarrist 2007" för att sedan ta hem "Årets Album 2013" med Albumet "Genom Natten". Även en Grammisnominering har det blivit för bandet med Albumet ”Drömmar får liv”.
Det var lite av vad denna orkester hunnit med...

Titanix består av:
Maria Rolf, sång
Jonathan Nöjd, trummor
Stefan Rolf, gitarr
Jerry Rolf, keyboard.

 

Larz Kristerz 8-9/10
Larz-Kristerz bildades våren 2001 i Älvdalen.
Varje år på Barnens dag åker en parad med vagnar med olika teman igenom byn. Larz-Kristerz skulle medverka på en vagn som en rolig hyllning till alla dansband under 70-talet.
Sex gamla klassiska låtar repades in. Lastbil med chaufför rekvirerades, gamla Hagströmhögtalare och PA fick en rejäl översyn, elverk och tidsenliga dansbandskläder lånades. Kvällen innan det hela skulle gå av stapeln samlades bandet för att texta skyltar med "slagord" för sin sak.

"På morgonen för den stora dagen pyntade vi vagnen med skyltar, lövruskor och en Mercedesbuss från slutet av 60-talet. Under bussen ställde vi dessutom en rökmaskin vilken i sin tur resulterade i att byns poliskonstapel sladdade fram till vårt ekipage på sin cykel och undrade om det brann. Karnevalståget drog igång och låtar som "Näckrosen" och "Sjätte september" studsade mellan husväggarna på byn. Det blev en succé och vi fick erbjudande om spelning redan samma eftermiddag, men 6 låtar gör ingen danskväll. Det var bara att sätta igång att repa och naturligtvis, låta sy upp en tidstypisk scenkostym. Kostymerna syddes upp av Harriet Sålder och Margareta Långh.


Nu undrar ni, vilka är dom där Larz-Kristerz egentligen!?

Jo, det är en blandning av flera olika Älvdalsband.
Det är Trond Korsmoe – gitarr och bas,
Torbjörn Eriksson – klaviatur och Mikael Eriksson – trummor, från dansbandet Ramblers,
Peter Larsson – gitarr, från rockabillybandet Big Crow Pete & the Big Creek Boys och Anders Tegnér - elgitarr och körsång, från Little Aron, Bosse Tegnérs, Rude Cindy, Billy Opel.

Gemensamt för samtliga medlemmar är en svaghet för dansband från 70-talet.
Första dansspelningen blev 50 mil från hemmaplan, på ett bröllop i Göteborg. Det i sin tur resulterade i att vi fick en till bröllopsspelning i Göteborg sommaren efter.
Suget efter ett "Larz-Kristerz" band har visat sig större än vi kunde ana från början och det är verkligen jätteroligt. Vi har fått spela på allt från gamla nostalgiska utomhus-dansbanor och bygdegårdar till moderna dansrestauranger och ishallar. Folk som kommer och dansar verkar, faktiskt, ha lika roligt som vi."

Stuffhälsningar från Larz-Kristerz

 

Matz Bladhs 5-6 oktober
Med över 50 år på scenen, fler än 8 000 spelningar runt om i hela Norden och över 1 miljon sålda skivor så hör ”Matz Bladhs” till den absoluta dansbandseliten. Orkestern har rönt stora framgångar på bland annat Svensktoppen med inte mindre än 16 låtar på listan. Med senaste medlemsvärvningen, Tom Käldström på sång, släpps ett nytt album i år och lägger ny historia till 53 år av framgång.
 
 

Bob Stevens 19-20/11
Dansbandet bildades 1958 under namnet Bob Stewens av bland andra Torsten Nilsson, kapellmästaren för bandet, vars bandnamn senare ändrades till Bob Stevens. 1978 splittrades bandet. 1987 bestämde sig Mats Kärrlid och Mats Olsson för att återbilda bandet igen. Uppstarten följdes upp med dansturné och skivkontrakt. Under 90-talet gav bandet ut flera musikalbum och fick hösten 1998 en svensktoppsplacering med "Samma leende som du". Bandet medverkade bland annat i Sveriges radios I afton dans och Tittartoppen på TV4.
Idag 2023 så är det ett nytt Bob Stevens som äntrar scenen, en ny sättning som leds av dom unga grabbarna Christoffer och Pierre, och där publiken varmt applåderar mellan låtarna och för att citera vår publik "När första tonen kommer ut från högtalarna, så går det INTE att sitta still!"

Kom och lyssna på NYA Bob Stevens, bandet som är på uppgång i dansbandseliten.
Nya Bob Stevens består idag av:
Christoffer Bengtsson - sång & gitarr
Pierre Nilsson - bas & sång
Ulf Sjöstedt - trummor & sång
Manfred Frid - dragspel & keyboard


 

 

 

Hytter

I grundpriset ingår del i B-hytt men du kan välja A-hytt, A-premium eller Delux-hytt som tillval i bokningen.

För mer information om hytter under Talllinnkryssning se nedan. För Tallink Siljas information om hytter klicka här

B-hytt

B-hytt (8 m2) för upp till 4 personer på däck 5, 8 och 9. Tillgång till allergivänliga B-hytter finns.
• Insideshytt
• Separata sängar
• Dusch och wc
• TV

 

A-hytt

  


A-hytt (9 m2) med havsutsikt. Hytterna har plats för upp till 4 personer och ligger på däck 5, 8 och 9.
• Separata sängar
• Dusch och wc
• TV

 

A-premium

A-hytt (9 m2) med havsutsikt. Hytterna har plats för upp till 2 personer och ligger på däck  8 och 9.

• Dubbelsäng
• Dusch och wc
• LCD-TV

 

DeLuxe-hytt

DeLuxe-hytt (11–14 m²) med havsutsikt. Specialfrukost inklusive ett glas mousserande vin ingår och serveras i en av à la carte-restaurangerna (tider för frukost hittar du ombord). Hytten har plats för 2 personer + 1 barn (0–5 år) som sover i föräldrarnas säng och ligger på däck 8 och 9.

• Dubbelsäng
• Dusch och wc
• LCD-TV
• Hårtork
• Telefon
 

Bra att veta om din resa

Kom ihåg att ta med giltig id-handling
Medborgare inom Schengenområdet ska alltid ha med pass eller ett av polisen utfärdat, giltigt, fotoförsett, nationellt ID-kort. Detta gäller även barn.

Medborgare i övriga länder
Kontakta det aktuella landets ambassad eller konsulat och kontrollera pass- eller visumbestämmelser som gäller vid resa.

Informationsdisk
Fartygets informationsdisk på däck 6 är öppen dygnet runt. Här kan du bland annat få information om vad som händer ombord samt tips på hur du kan tillbringa dagen i land i Tallinn.

Internet
Kostnadsfritt WiFi finns ombord.

Detta får du som bor i Sverige föra in skattefritt: 
Införselregler för varor handlade iland i Tallinn.
(Reglerna gäller för införsel av alkohol för eget bruk i samband med resa, du måste kunna uppvisa kvitto att varorna är köpta iland).

Riktlinjer för bedömning om införseln är privat eller kommersiell:
10 liter sprit
20 liter starkvin
90 liter vin
110 liter öl

Införselregler för varor handlade ombord (räknas som inhandlat i icke EU-land då fartyget anlägger Mariehamn under rutten):
• 1 liter spritdryck eller 2 liter starkvin (inklusive mousserande vin)
• 4 liter vin
• 16 liter starköl


 

Avgångstider

Plats Hållplats Avresetid
Örnsköldsvik Resecentrum hpl K-L 06:50
Sollefteå Resecentrum hlp A 07:00
Bjästa hpl E4 07:05
Kyrkdal Hlp södra infarten 07:15
Docksta Hlp E4 Marina 07:20
Bollstabruk Busstation 07:25
Ullånger Hlp baksidan OKQ8 07:30
Väja Hlp gamla NCB kontoret 07:30
Gallsäter Hlp g:a E4 07:40
Kramfors Resecentrum hlp F 07:40
Hornöberget Rastplats Norra brofästet 07:50
Lunde Hlp bakom Bilisten 07:55
Hälledal Hlp g:a kiosken 08:00
Älandsbro Hlp E4 Ica köpcentrum 08:00
Härnösand Resecentrum hlp A 08:10
Torsboda Hlp E4 08:30
Sörberge norra Hlp E4 08:35
Timrå Hlp E4 08:40
Sundsvall Stenstan hlp P 08:55
Njurunda Njurundabommen 09:10
Gnarp Hlp Circle K 10:00
Jättendal Hlp E4 10:05
Harmånger Hlp E4 10:10
Hudiksvall Hlp Glada Hudik 10:25
Iggesund Hlp E4:an 10:40
Enånger Hlp E4:an 10:50
Söderhamn Resecentrum Ybuss hlp 11:00
Tönnebro Rasta värdshus 12:00
Gävle Gävlebro hlp 12:35
Tierp Hlp E4 13:05
Uppsala Gränby hpl mittemot Circle K 13:50
Stockholm Tallink Silja Terminalen Värtahamnen 15:20

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
2/10 - se avgångstiderBussTallinn Kryssning81 395:-BokaMer information
8/10 - se avgångstiderBussTallinn Kryssning21 395:-BokaMer information
5/11 - se avgångstiderBussTallinn KryssningMer än 81 395:-BokaMer information
19/11 - se avgångstiderBussTallinn KryssningMer än 81 395:-BokaMer information
3/12 - se avgångstiderBussTallinn KryssningMer än 81 395:-BokaMer information