Skip to main content

Praktisk information

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt utbud. Informationen gäller buss-, flyg-, och båtresor.

På resans sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Vi erbjuder ett stort utbud av resor där vi samarbetar med utvalda och etablerade partners. Vi har allt från dagsresor och korta resor till den närliggande konserten till sparesor, teaterweekends och innehållsrika rundresor under flera dagar i Sverige, Norden och Europa. 

Med på våra rundresor i Sverige, Norden och Europa finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Rundresorna innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Eftersom hotellstandarden kan variera mellan olika länder har vi valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt information om inbetalning.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD/RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring samt avbeställningsskydd. Kontrollera vad som gäller för dig via din bank eller hemförsäkring.

VID SJUKDOM UTOMLANDS - Tänk på att ordna europeiskt sjukförsäkringskort. Beställs hos försäkringskassan kostnadsfritt. Kortet ger dig rätt till medicinskt nödvändiga sjukvårdsförmåner under tillfällig vistelse i annat EU/EES-land.    

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning (vid rundresor i Sverige, Norden och Europa)
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MIN SIDA - Om du har bokat med oss tidigare, kan du hämta uppgifter om dina bokningar genom att gå till Min sida här på webbplatsen. Där skriver du in e-postadressen du uppgett samt lösenord. Lösenordet hittar du i din bokningsbekräftelse. Efter inloggning kan du bland annat se dina bokningar, betala din resa och få uppgifter om gjorda inbetalningar.

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass vid resa utomlands. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. Om eventuella vaccinationsintyg krävs, anges det i informationen om respektive resa. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA vid rundresor Sverige, Norden, Europa – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra rundresor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

För information om måltider på övriga resor, se respektive resa här på webplatsen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att kontakta oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så prisvärd för Er som möjligt har vi försökt förhandla flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

Fritextsökning