Skip to main content

Tervis Hälsospa Nyårsresa

Här kan du kombinera nyårsfirandet med en härlig hälsovistelse på en av Estlands mest kända hälsohotell, Tervis i Pärnu. Läs gärna mer om anläggningen under rubriken Om Tervis Hälsospa genom att klicka här 

Resan går mellan 27/12 till 4/1. En reseledare finns med från start.

Tervis hälsospa och hotell har erbjudit professionella kurbehandlingar i över 40 år och är Estlands största 3-stjärniga hälsospa. Tervis har nyrenoverade rum, matsal, vattengymnastikbassäng och lobby. Dessutom finns nu en ny a la carte restaurang och ett nytt gym.

Du välkomnas till restaurang och barer, fritidscentrum med olika bastuanläggningar och bassänger, konferensanläggning, kulturcentrum, bokcafé, skönhetssalong och butiker. Tervis ligger vid Pärnuflodens mynning, invid stadens välkända pir och den flera kilometer långa sandstranden. På gångavstånd ligger hamnen och stadens centrum.

Det här är en resa för alla, oavsett om du önskar förbättra din hälsa eller om du bara vill ha en avkopplande semester.

Som gäst har du tillgång till egen läkarmottagning med svensktalande läkare, matsal, gym, pool, bastu, hydro- och lerterapianläggning. 

 • Nyår firar vi med en trerätters nyårssupé i fina restaurang Kuu.
 • Tolvslaget skålar vi in tillsammans med vy över de sprakande fyrverkerierna.
 • Nyårsdagen har vi vår egna trivselkväll

  Glöm ej att ni kan förbeställa maten på färjan samt i Tönnebro. Finns som tillval i bokningen!

 

 

  

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Stockholm

  Avresa från respektive hemort på morgonen. Vi gör lunchuppehåll vid Rasta Tönnebro Värdshus innan vi fortsätter ner till Stockholm. Kl. 17.30 avgår Tallink Siljas fartyg M/S Baltic Queen . De som beställt middagsbuffé, äter det gemensamt kl. 17.00 i fartygets matsal. Därefter kan man njuta av dans, shower och allt vad fartyget har att erbjuda.

 • Dag 2: Tallinn - Pärnu

  (13 mil) De som beställt sjöfrukost kan avnjuta den mellan kl. 07.30-10.30. Väl framme i Tallinn kör vi de 13 milen till Pärnu och vårt hotell, Hotel Tervis SPA. Det blir lunch direkt vid ankomst.

  Efter lunch blir det rundvandring och guidning av den fina hotellanläggningen. Alla kommer även att få genomgå en liten hälsoundersökning som ligger till grund för veckans aktiviteter. Middag på hotellet

 • Dag 3 - 7: Behandlingsdagar

  Behandlingsdagar på Tervis SPA. Behandlingarna rekommenderas av läkare (svensktalande) efter undersökning. Är man fullt frisk ingår tre behandlingar per dag. Frukost, lunch och middag alla dagar. 

  Nyårsfirande med nyårssupé och gemensam skål vid 12 slaget den 31/12 och på nyårsdagen har vi vår egen trivselkväll.  OBS! Inga behandlingar 1/1 2021.

 • Dag 8 : Pärnu- Talllinn

  Frukost. Senast kl. 11.00 måste behandlingarna vara avslutade eftersom rummen därefter ska lämnas. Vi äter lunch på hotellet innan vi lämnar Pärnu och tar oss till Tallinn, varifrån färjan avgår kl. 18.00. Middagsbuffé serveras gemensamt för de som beställt det, kl. 17.30 i fartygets matsal. Kvällen fri ombord.

 • Dag 9: Stockholm - Hemorten

  Sjöfrukost serveras mellan kl. 07.00-10.00. Vi angör Värtahamnen kl. 10.15 och börjar vår resa norrut. Lunchrast vid Rasta Tönnebro Värdshus.

Behandlingar som ingår

Klassisk massage 23 min
Den mest kända avstressande och spänningsnedsättande metoden. Påskyndar ämnesomsättningen, återställer förlorad energi och skapar välmående.
 
Ört- och pärlbad 
Ört- och pärlbad är en mycket effektiv kombination för din kropp. Med varmt vatten och olika örtkoncentrat förbättrar man blodcirkulationen, uppnår avslappnande effekt för musklerna och lindrar smärta. Badvattnets temperatur är 36-38 grader. 

Charcot massagedusch 
Charcot duschmassage är en slags vattenmassage, där hela kroppen behandlas i en 10-15 minuters massagebehandling. Den utförs stående med högt tryck och riktad vattenstråle från ca 4 meters håll. Duschen är uppiggande, förbättrar blodgenomströmningen och ämnesomsättningen och underhudsvävnaderna, alltså är den lämplig för behandling mot celluliter. I kombination med diet och gymnastik hjälper den även vid viktminskning. Finns även en mildare variant som heter solfjäderdusch.

Undervattensmassage 
Vid behandlingen används en vattenstråle med ett tryck på 0,6-1,5 atmosfärer under vatten, som styrs manuellt med en slang över hela kroppen.

Cirkulärdusch 
En massagedusch med en toniserande effekt för det centrala nervsystemet, aktiverar immunförsvaret och balanserar funktionen av våra viktigaste organsystem.

Massage på vattenmassagesäng
Behandlingen erbjuder nästan alla fördelar av värmeterapi, vattenmassage och klassisk massage. Liggande på vattensängen kommer du inte i direkt kontakt med vatten, kroppen får stabilt stöd samtidigt som den nästan känns viktlös.

Virvelbad för fötter
Fotbad med vattenstrålar som har masserande effekt. Förbättrar blodcirkulationen.

Paraffin-ozokeritbehandling 
Har en smärtlindrande och anti-inflammatorisk effekt. Paraffinet mjuknar upp spända muskler före massage och stela muskler före gymnastik. Blandningen av paraffin och ozokerit värms upp till 80 grader och sedan kyls ned till 39-42 grader.
 
Lerbehandling 
Lerbehandlingarna är kraftfulla djupvärmebehandlingar som kräver god hälsa. Leran lindrar kroniska inflammationer och hjälper vid smärttillstånd. Den verkar också vattendrivande och förbättrar ämnesomsättningen samt drar ut toxiner ur kroppen. Behandlingarna är mycket avstressande och hjälper även vid psoriasis samt kroniska eksem.
 
Lerbad för fötter 
Fotbad med varm lera. Förbättrar blodcirkulationen. I badet tillsätts lerans välgörande mineraler i koncentrerad form. 
 
Ultraljudsterapi 
Användning av högfrekvent ljud med liten intensitet i behandlingssyfte. Proceduren har smärtstillande, avkopplande, antiinflammatorisk verkan. Man använder även ultraljudsterapi genom terapeutiska salvor. Ultraljudsterapi används vid: kroniska led- och nervinflammationer, degenerativa ledsjukdomar, kroniska smärtsyndrom, behandling av ytlig ärrvävnad, kontraktorer.
 
Magnetterapi 
Vävnader påverkas med lågfrekvensmagnetfält. Förbättrar ämnesomsättningen i vävnader, verkar smärtstillande och avslappnande. Proceduren har även en sänkande verkan för blodtryck, varför den kan användas framgångsrikt för äldre människor och för människor som har högt blodtryck. Magnetterapi används vid: perifera nervsjukdomar, kroniska muskel- och ledsjukdomar, svullnader efter olika trauma, kroniska hudsjukdomar. Har en smärtlindrande och anti-inflammatorisk effekt.
 
Elterapier 

För förbättring av blodtillförsel och lymfcirkulation samt för smärtlindring används elektroterapins olika möjligheter efter läkares rekommendationer. 

Stretchterapi 
Ger bra effekt vid stel rygg, blodtillförselstörningar, ryggdeformationer, reumatism, matsmältningsproblem, diskbråck, knä- och ledbesvär samt stress. Det unika systemet kommer från Sverige. Sträckningar görs på en terapibänk, där patienten fästs vid fotlederna på bänken och förs först till horisontalläge och därefter till upp-och-ner läge vid en 15-40 gradigt vinkel så att den sträckande kraften kommer från kroppens egen tyngd. På det viset minskas trycket på ryggraden och nervrötterna.
 
Kylbehandling 
Lokal kylbehandling (kryoterapi) används för behandling av akut muskel- och ledvärk samt mindre brännskador och som smärtlindrande och antiinflammatorisk behandling av nyuppkomna skador. Kylan har direkt effekt på cellreceptorer och smärtan minskar. Indirekt avtar smärtan genom att svullnader och spasmer minskar.

Inhalationsterapi 
Med hjälp av en inhaleringsapparat sönderdelas läkemedelslösning till så pass fina partiklar, att den kommer in i luftvägarna tillsammans med inandningsluften. Används för behandling av kroniska eller akuta luftvägssjukdomar: den är slemlösande, antiinflammatorisk, återfuktande och vidgar luftvägarna.  

Saltkammare
I en bekväm fåtölj sitter du i saltkammaren och andas in saltaerosol. Aerosol är torrt inhemskt salt med mycket låg koncentration. Under inandning av detta hamnar salt på luftvägarnas slemhinnor. Saltterapi används främst för behandling av kroniska sjukdomar i luftvägarna, inklusive astma, kronisk bronkit, kronisk bihåleinflammation, kronisk förkylning, kronisk inflammation i tonsiller och/eller faryngit och allergier. Saltterapi är även lämplig för rökare och människor som arbetar i dammiga miljöer. Saltterapi bidrar till att förebygga kroniska sjukdomar.

Ljusbehandling 
Tar bort trötthet, sömnighet och nedslagenhet. I Norden är det mörkt nästan dygnet runt på vintern och människorna blir då lätt depressiva och mottagliga för förkylningar. För att dämpa produktionen av ett sömnhormon, melatonin, måste en stark ljusimpuls som är så naturlig som möjligt komma till mellanhjärnan. En sådan naturlig ljusimpuls får man endast av solen eller av Biotron lampor. Dessa Biotron lampor, som är hälsosammare än solljuset, har utarbetats på NASA:s rymdcentrum och innehåller inte UV-strålning i sådan mängd att den är farlig för människokroppen. Ljusterapi ger bra resultat vid hudsjukdomar, ryggont, ont i leder och mjuka vävnader, huvudvärk och muskelkrämpor. Ljusterapi används även för att behandla sår som har uppkommit på grund av trauma och liggsår.

Majsenamassage för händer 
En massage där varmt majsenamjöl används istället för exempelvis oljor. 

Paraffinmask för händer
Paraffininpackning stimulerar blodcirkulationen samt återfuktar och ger näring till huden. Torr hud blir mjukare och återfår sin lyster.

Kroppssammansättningsanalys 
Ger dig svar på din sammansättning av bl.a muskler, fett, mineraler, vatten på cellnivå samt bentäthet.
 
Aktiviteter: 
Gruppgymnastik 
Hälsobringande pass i grupp. 
 
Cirkelträning på gym 
Styrke- och konditionsövningar med fokus på uthållighet. Du varvar övningarna utan vila emellan och tränar hela passet med en hög puls och mycket energi.       
 
Vattengymnastik 
Vattengymnastik är ett lämpligt motionssätt för människor som har svårt att röra sig vid exempelvis ledbesvär.
 
Sjukgymnastik i sal 
Sjukgymnastiks syfte är påskynda återhämtning från sjukdomstillstånd och behålla uppnådda behandlingsresultat så att även patienten själv inkluderas aktivt i behandlingsprocessen. Korrekt utförda och regelbundna gymnastikövningar är lika viktiga som vetskapen om att en stor del i återhämtningsprocessen, ligger i ens egna händer. Sjukgymnastik utförs individuellt eller gruppvis under handledning av en specialutbildad instruktör (sjukgymnast).
 
 

Extra behandlingar

Det finns 50 olika varianter av behandlingar att köpa, utöver de tre som ingår - från massage till ansiktsbehandling, ljusterapi, akupunktur och gyttjeterapi med mera.

Du kan läsa mer om alla extra behandlingar genom att klicka här Hälsobehandlingar samt om skönhetsvårdande behandlingar på Skönhetssalongen Helmi.

Rum och sviter

Här finns information om rumstyperna Standard rum och Svit. Svit för 2 personer kan beställas mot en tilläggskostnad.

Standard rum

  

I rummen finns TV, direktvalstelefon, kylskåp, dusch och balkong. Hotellrummen i den 3.e huset är förutom standardutrustning försedda med morgonrock, tofflor, hårtork och förvaringsskåp.

Alla rum har balkong och är allergianpassade och rökfria.


Sviter

        

Sviterna är förutom med standardutrustning också försedda med hårtork och morgonrockar och tofflor. I sviterna i hus 3 finns förvaringsskåp.

Alla rum har Wi-Fi, är allergianpassade och rökfria.

Om Tervis

Den mest kända hälsospa-anläggningen i kurortstaden Pärnu - Tervis, ligger vackert beläget i ett av de mest natursköna områdena vid Pärnuflodens mynning. Här ligger den kända piren, den flera kilometer långa sandstranden och de vackra gröna parkerna. Det är bara några minuters promenad till stadens centrum.
 

 

Det är få anläggningar i Estland som kan konkurrera med Tervis.

• Här finns svensktalande läkare, ingen tolk behövs.
• Du får tre behandlingar per dag (enligt läkarens rekommendationer).
• Tervis har ett stort utbud av behandlingar (bland annat erkända lerbehandlingar) samt även en mängd varierande extrabehandlingar som man kan köpa utöver de som ingår.
• Här finns bastu- och bassänganläggning samt gym.
• Tervis serverar tre måltider om dagen (helpension).
• Anläggningen ligger nära Pärnu centrum och den långa stranden med strandpromenad.
• På Tervis Kulturcentrum anordnas bland annat konserter, föreställningar och dans.

 

 

Hälsospa-anläggningen är uppdelat i sju byggnader som är sammankopplade med varandra genom glasgallerior. På hotellet, som är den största spaanläggningen i Pärnu med 259 rum, finns det plats för 494 gäster. Till frukostbordet, morgongympan och andra behandlingar kan man promenera inomhus i glasgalleriorna som sammanbinder byggnaderna.


 

   

Frukost, lunch och middag kan du njuta av i bufférestaurangen på den första våningen. Varierande frukost i bufférestaurangen som innehåller såväl traditionella frukosträtter som extra hälsosamma komponenter. Buffé-menyer för lunch och middag är sammanställda utifrån gästernas olika behov. Bl.a. erbjuds vegetariska, laktosfria och glutenfria rätter samt menyer för diabetiker.

 

 

   

Ni kan välja mellan mer än 50 olika hälsobehandlingar, undersökningar och avkoppling. En grundlig läkarkonsultation hjälper er att välja de behandlingar som passar bäst för just för er. Tervis erbjuder hjälp vid besvär med ben,- led-, hjärt,- och kärl,- samt det periferiska nervsystemet. För hälsokontroller finns kliniskt och biokemiskt laboratorium, rum för sonografiska och funktionsdiagnostiska undersökningar. Här finns även hudläkare och en tandvårdsmottagning. Både manliga och kvinnliga läkare arbetar på Tervis.

 

 

    

Saltkammaren erbjuder hjälp vid luftvägs- och hudsjukdomar samt vid allergi. Vid gyttje- och hydroterapi används terapigyttja från den lokala Ermistusjön både för helkroppsbehandlingar och för lokalt verkande inpackningar. På fritidscentrat finns en spa- och bastuanläggning samt en idrottsanläggning. Här kan ni varje dag få morgongymnastik, vattengymnastik, stavgång, styrketräning, bordstennis, simträning, japanskt bad, bubbelbad, olika bastubad, m.m. I Tervis gymnastiksal kan ni utöva olika bollsporter.

 

 

    

Strandparkerna bredvid SPA Tervis erbjuder utomordentliga möjligheter för joggning och promenader under alla årstider. Förutom bad- och bastunöjen och sportiga aktiviteter erbjuds även möjlighet att besöka skönhetscentrat. SPA Tervis tar även hand om sina gästers fritid. På kulturcentrat ordnas på kvällstider konserter där olika internationella artister uppträder. Dessutom ordnas för hotellets gäster danskvällar, temadagar, utställningar m.m.

Anslutningsbussar övriga orter i landet

Här hittar du information om varifrån rederiets anslutningsbuss till Värtahamnen avgår, från övriga orter i landet. Anslutningsbuss ingår i priset. 

Karta över avreseorter för rederiets anslutningsbussar (anslutningsbuss ingår i priset och bokas via Byberg & Nordin):



 

Klicka på länken för tidtabell och övrig information om anslutningsbussar (anslutningsbuss ingår i priset och bokas via Byberg & Nordin)::

http://www.tallinksilja.com/sv/web/se/bussanslutningar