Nyårsresa Tervis Hälsospa

Här kan du kombinera nyårsfirandet med en härlig hälsovistelse på en av Estlands mest kända hälsohotell, Tervis i Pärnu. Läs gärna mer om anläggningen under rubriken Om Tervis Hälsospa genom att klicka här 

Resan går mellan 27/12 till 4/1. En reseledare finns med från start.
Tervis har nyligen renoverat rummen, matsal och lobby samt tagit fram en helt ny a la carte restaurang.

Tervis hälsospa och hotell har erbjudit professionella kurbehandlingar i över 40 år och är Estlands största 3-stjärniga hälsospa.

Förutom till nyrenoverade rum och en hydro- och lerterapianläggning välkomnas du till restaurang och barer, fritidscentrum med olika bastuanläggningar och bassänger, konferensanläggning, kulturcentrum, bibliotek, skönhetssalong och butiker. Tervis hälsocenter ligger vid Pärnuflodens mynning, invid stadens välkända pir och den flera kilometer långa sandstranden. På gångavstånd ligger hamnen och stadens centrum.

 • Nyår firar vi med en festmåltid, underhållning och dans för den som önskar!
 • Nyårsdagen har vi vår egna trivselkväll.
 • Två-tre behandlingar om dagen för att ta hand om kroppen och själen. 
   

I priset ingår:

 • Bussresor - påstigning efter E4, sträckan Skellefteå - Umeå- Örnsköldsvik- Härnösand- Sundsvall- Gävle- Uppsala till Stockholm. Anslutningsbuss från Sollefteå/Kramfors. 
 • Båtresa t/r med TallinkSilja.
 • B2 insides dubbelhytter t/r, högt över vattenlinjen, golvsängar.
 • Tre måltider om dagen på Tervis SPA i Pärnu.
 • Speciell nyårsbuffé inkl. underhållning, show och dans.
 • Egen trivselkväll på Nyårsdagen.
 • Läkarmottagning och av läkare rekommenderade behandlingar (2-3 behandlingar om dagen, dock ej Nyårsdagen, 1/1).
 • Reseledartjänster och tolktjänster.
   

Glöm ej att ni kan förbeställa maten på färjan samt i Tönnebro via oss !
-Middagsbuffé 374 :-/person
-Frukostbuffé 132 :-/person
-Lunch Tönnebro 99 kr/pers/lunch

 

 

  

Pris fr.:
7 985:-
Dagar:9
Buss och båtresor, inkvartering i dubbelrum, 2-bäddshytt insides ombord. Kaffe och bröd på vägen ner och hem. Lunch och middag dag 2, frukost, lunch och middag dag 3-7, speciell nyårsbuffé inkl underhållning, show och dans. Egen trivselkväll på nyårsdagen. Frukost och lunch dag 8. Observera lunch i Tönnebro samt mat på båten kan förbeställas genom Byberg & Nordin, på utresan är det julbord i buffén.Läkarundersökning, 3 behandlingar per dag (enligt läkares rekommendation). Reseledares tjänster. // OBS GLÖM EJ PASS ELLER INTERNATIONELLT ID KORT! OBS! GLÖM EJ PASS ELLER INTERNATIONELLT ID-KORT.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 Avresa från respektive hemort på morgonen. Vi gör lunchuppehåll vid Rasta Tönnebro Värdshus innan vi fortsätter ner till Stockholm. Kl. 17.45 avgår Tallink Siljas fartyg (M/S Baltic Queen eller M/S Victoria). De som beställt middagsbuffé, äter det gemensamt kl. 17.00 i fartygets matsal. Därefter kan man njuta av dans, shower och allt vad fartyget har att erbjuda.

Dag 2 (13 mil) De som beställt sjöfrukost kan avnjuta den mellan kl. 07.00-10.00. Väl framme i Tallin kör vi de 13 milen till Pärnu och vårt hotell, Hotel Tervis SPA. Det blir lunch direkt vid ankomst. Efter lunch blir det rundvandring och guidning av den fina hotellanläggningen. Alla kommer även att få genomgå en liten hälsoundersökning som ligger till grund för veckans aktiviteter. Middag på hotellet.

Dag 3-7 Behandlingsdagar på Tervis SPA. Behandlingarna rekommenderas av läkare (svensktalande) efter undersökning. Är man fullt frisk ingår tre behandlingar per dag. Frukost, lunch och middag alla dagar. Nyårsfest den 31/12 och på nyårsdagen har vi vår egen trivselkväll.  OBS! Inga behandlingar 1/1 2018.

Dag 8 Frukost. Senast kl. 11.00 måste behandlingarna vara avslutade eftersom rummen ska lämnas. Vi äter lunch på hotellet innan vi lämnar Pärnu och tar oss till Tallin, varifrån färjan avgår kl. 18.00. Middagsbuffé serveras gemensamt för de som beställt, kl. 17.30 i fartygets matsal. Kvällen fri ombord.

Dag 9 Sjöfrukost serveras mellan kl. 06.30-09.30. Vi angör Värtahamnen kl. 10.00 och börjar vår resa norrut. Kortare pauser utmed vägen samt lunch/middags-rast vid Rasta Tönnebro Värdshus.

Behandlingar som ingår

Klassisk massage 23 min
Den mest kända avstressande och spänningsnedsättande metoden. Påskyndar ämnesomsättningen, återställer förlorad energi och skapar välmående.
 
Ört- och pärlbad 
Ört- och pärlbad är en mycket effektiv kombination för din kropp. Med varmt vatten och olika örtkoncentrat förbättrar man blodcirkulationen, uppnår avslappnande effekt för musklerna och lindrar smärta. Badvattnets temperatur är 36-38 grader. 

Charcot massagedusch 
Charcot duschmassage är en slags vattenmassage, där hela kroppen behandlas i en 10-15 minuters massagebehandling. Den utförs stående med högt tryck och riktad vattenstråle från ca 4 meters håll. Duschen är uppiggande, förbättrar blodgenomströmningen och ämnesomsättningen och underhudsvävnaderna, alltså är den lämplig för behandling mot celluliter. I kombination med diet och gymnastik hjälper den även vid viktminskning. Finns även en mildare variant som heter solfjäderdusch.

Undervattensmassage 
Vid behandlingen används en vattenstråle med ett tryck på 0,6-1,5 atmosfärer under vatten, som styrs manuellt med en slang över hela kroppen.

Cirkulärdusch 
En massagedusch med en toniserande effekt för det centrala nervsystemet, aktiverar immunförsvaret och balanserar funktionen av våra viktigaste organsystem.

Massage på vattenmassagesäng
Behandlingen erbjuder nästan alla fördelar av värmeterapi, vattenmassage och klassisk massage. Liggande på vattensängen kommer du inte i direkt kontakt med vatten, kroppen får stabilt stöd samtidigt som den nästan känns viktlös.

Virvelbad för fötter
Fotbad med vattenstrålar som har masserande effekt. Förbättrar blodcirkulationen.

Paraffin-ozokeritbehandling 
Har en smärtlindrande och anti-inflammatorisk effekt. Paraffinet mjuknar upp spända muskler före massage och stela muskler före gymnastik. Blandningen av paraffin och ozokerit värms upp till 80 grader och sedan kyls ned till 39-42 grader.
 
Lerbehandling 
Lerbehandlingarna är kraftfulla djupvärmebehandlingar som kräver god hälsa. Leran lindrar kroniska inflammationer och hjälper vid smärttillstånd. Den verkar också vattendrivande och förbättrar ämnesomsättningen samt drar ut toxiner ur kroppen. Behandlingarna är mycket avstressande och hjälper även vid psoriasis samt kroniska eksem.
 
Lerbad för fötter 
Fotbad med varm lera. Förbättrar blodcirkulationen. I badet tillsätts lerans välgörande mineraler i koncentrerad form. 
 
Ultraljudsterapi 
Användning av högfrekvent ljud med liten intensitet i behandlingssyfte. Proceduren har smärtstillande, avkopplande, antiinflammatorisk verkan. Man använder även ultraljudsterapi genom terapeutiska salvor. Ultraljudsterapi används vid: kroniska led- och nervinflammationer, degenerativa ledsjukdomar, kroniska smärtsyndrom, behandling av ytlig ärrvävnad, kontraktorer.
 
Magnetterapi 
Vävnader påverkas med lågfrekvensmagnetfält. Förbättrar ämnesomsättningen i vävnader, verkar smärtstillande och avslappnande. Proceduren har även en sänkande verkan för blodtryck, varför den kan användas framgångsrikt för äldre människor och för människor som har högt blodtryck. Magnetterapi används vid: perifera nervsjukdomar, kroniska muskel- och ledsjukdomar, svullnader efter olika trauma, kroniska hudsjukdomar. Har en smärtlindrande och anti-inflammatorisk effekt.
 
Elterapier 

För förbättring av blodtillförsel och lymfcirkulation samt för smärtlindring används elektroterapins olika möjligheter efter läkares rekommendationer. 

Stretchterapi 
Ger bra effekt vid stel rygg, blodtillförselstörningar, ryggdeformationer, reumatism, matsmältningsproblem, diskbråck, knä- och ledbesvär samt stress. Det unika systemet kommer från Sverige. Sträckningar görs på en terapibänk, där patienten fästs vid fotlederna på bänken och förs först till horisontalläge och därefter till upp-och-ner läge vid en 15-40 gradigt vinkel så att den sträckande kraften kommer från kroppens egen tyngd. På det viset minskas trycket på ryggraden och nervrötterna.
 
Kylbehandling 
Lokal kylbehandling (kryoterapi) används för behandling av akut muskel- och ledvärk samt mindre brännskador och som smärtlindrande och antiinflammatorisk behandling av nyuppkomna skador. Kylan har direkt effekt på cellreceptorer och smärtan minskar. Indirekt avtar smärtan genom att svullnader och spasmer minskar.

Inhalationsterapi 
Med hjälp av en inhaleringsapparat sönderdelas läkemedelslösning till så pass fina partiklar, att den kommer in i luftvägarna tillsammans med inandningsluften. Används för behandling av kroniska eller akuta luftvägssjukdomar: den är slemlösande, antiinflammatorisk, återfuktande och vidgar luftvägarna.  

Saltkammare
I en bekväm fåtölj sitter du i saltkammaren och andas in saltaerosol. Aerosol är torrt inhemskt salt med mycket låg koncentration. Under inandning av detta hamnar salt på luftvägarnas slemhinnor. Saltterapi används främst för behandling av kroniska sjukdomar i luftvägarna, inklusive astma, kronisk bronkit, kronisk bihåleinflammation, kronisk förkylning, kronisk inflammation i tonsiller och/eller faryngit och allergier. Saltterapi är även lämplig för rökare och människor som arbetar i dammiga miljöer. Saltterapi bidrar till att förebygga kroniska sjukdomar.

Ljusbehandling 
Tar bort trötthet, sömnighet och nedslagenhet. I Norden är det mörkt nästan dygnet runt på vintern och människorna blir då lätt depressiva och mottagliga för förkylningar. För att dämpa produktionen av ett sömnhormon, melatonin, måste en stark ljusimpuls som är så naturlig som möjligt komma till mellanhjärnan. En sådan naturlig ljusimpuls får man endast av solen eller av Biotron lampor. Dessa Biotron lampor, som är hälsosammare än solljuset, har utarbetats på NASA:s rymdcentrum och innehåller inte UV-strålning i sådan mängd att den är farlig för människokroppen. Ljusterapi ger bra resultat vid hudsjukdomar, ryggont, ont i leder och mjuka vävnader, huvudvärk och muskelkrämpor. Ljusterapi används även för att behandla sår som har uppkommit på grund av trauma och liggsår.

Majsenamassage för händer 
En massage där varmt majsenamjöl används istället för exempelvis oljor. 

Paraffinmask för händer
Paraffininpackning stimulerar blodcirkulationen samt återfuktar och ger näring till huden. Torr hud blir mjukare och återfår sin lyster.

Kroppssammansättningsanalys 
Ger dig svar på din sammansättning av bl.a muskler, fett, mineraler, vatten på cellnivå samt bentäthet.
 
Aktiviteter: 
Gruppgymnastik 
Hälsobringande pass i grupp. 
 
Cirkelträning på gym 
Styrke- och konditionsövningar med fokus på uthållighet. Du varvar övningarna utan vila emellan och tränar hela passet med en hög puls och mycket energi.       
 
Vattengymnastik 
Vattengymnastik är ett lämpligt motionssätt för människor som har svårt att röra sig vid exempelvis ledbesvär.
 
Sjukgymnastik i sal 
Sjukgymnastiks syfte är påskynda återhämtning från sjukdomstillstånd och behålla uppnådda behandlingsresultat så att även patienten själv inkluderas aktivt i behandlingsprocessen. Korrekt utförda och regelbundna gymnastikövningar är lika viktiga som vetskapen om att en stor del i återhämtningsprocessen, ligger i ens egna händer. Sjukgymnastik utförs individuellt eller gruppvis under handledning av en specialutbildad instruktör (sjukgymnast).
 

Extra behandlingar

Det finns 50 olika varianter av behandlingar att köpa, utöver de tre som ingår - från massage till ansiktsbehandling, ljusterapi, akupunktur och gyttjeterapi med mera.

Du kan läsa mer om alla extra behandlingar genom att klicka här Hälsobehandlingar samt om skönhetsvårdande behandlingar på Skönhetssalongen Helmi.

Avreseorter & Anslutningsbussar

Här hittar du Byberg & Nordins hållplatser för SPA resorna och lite längre ner på sidan finns information om varifrån rederiets anslutningsbuss till Värtahamnen avgår, från övriga orter i landet. Anslutningsbuss ingår i priset. I bokningen väljer du varifrån du vill resa. 

Byberg & Nordins avreseorter E4, Skellefteå*- Umeå- Stockholm:
*gäller utvalda avgångar

Hållplats Tid
Skellefteå busstation 03:10
Anderstorp Coop Forum 03:20
Bureå busstation 03:35
Lövånger OK/Q8 03:55
OK/Q8 Ånäset 04:05
Logen Sikeå 04:20
Bygdeå Affären 04:35
Sävar E4. Norra infarten 04:45
Bussgaraget Umeå 04:50
Columbus Umeå 04:55
Tegs Centralskola 04:58
Tegsbron E4 Norrgående 05:00
Umeå Norrlandsoperan 05:30
Stöcksjö E4 inf Bygdegården 05:37
Sörmjöle Missionshus 05:45
Hörnefors hållplats E4 Södergående 05:50
Nordmaling Statoil 06:05
Saluböle 06:15
Husum E4 Södergående 06:25
Örnsköldsvik Brandstation 06:35
Ö-vik Järnvägsgatan hållpl (K) 06:50
Bjästa E4 Södergående 07:10
Docksta E4 S. Viadukt 07:20
Ullånger 07:30
Höga Kusten Hotellet 07:45
Älandsbro OK/Q8 08:15
Härnösand E4 Gulf lasarettet 08:25
Torsboda Södergående 08:40
Timrå Hållplats Motorvägen 08:50
Sundsvalls busstation 09:05
Bredsand 09:15
OK/Q8 Kvissleby 09:20
Njurunda Norra brofästet 09:25
Gnarp Statoil 09:45
Älvstagården Jättendal 10:00
Hudiksvall Statoil N. infarten 11:10
Söderhamn Resecentrum 11:55
Hagsta 12:30
Gävlebro Södergående sida 12:55
E4 avfart Månkarbo 13:00
Nyby Statoil-Max Uppsala 14:20
Shell Stora Väsby (Södergående) 14:45
Upplands Väsby Scandic 14:50
Värtahamnen Stockholm 15:30

*gäller utvalda avgångar

Karta över avreseorter för rederiets anslutningsbussar (anslutningsbuss ingår i priset och bokas via Byberg & Nordin)::

 

Klicka på länken för tidtabell och övrig information om anslutningsbussar (anslutningsbuss ingår i priset och bokas via Byberg & Nordin)::

http://www.tallinksilja.com/sv/web/se/bussanslutningar

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
27/12- se avgångstiderBussSPA Nyårsresa till Tervis Medical Spa, Estland 9 dagar17 985:-BokaMer information
Powered by Travelize