Östergötland med Göta kanal och Kinda kanal

Bergs slussar Bild: Visit Linköping & co
Bild: Visit Linköping & co
Gamla Linköping Bild: Visit Linköping & Co
Kinda kanal Bild: Visit Linköping & Co
Kinda kanal Bild: Visit Linköping & co
Vadstena slott

Upplev även Vadstena och remmalag på Visingsö!

BUSS. Med Linköping som bas får vi ta del av Östergötlands sevärdheter. Vi kryssar på både Göta kanal och Kinda kanal samt besöker Vadstena och Visingsö. 

Läs mer om bokning med Öppet köp här

 

Pris fr.:
8 650:-
Dagar:5
Bussresa, båtresa på Göta kanal och Kinda kanal. Inkvartering i dubbelrum. Frukost dag 2-5. Lunch dag 1-2 och 4. Middag alla dagar. Kaffe och bröd alla dagar. Lokalguider, inträden samt reseledares tjänster.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Hemorten- Linköping
Dag 1 (måndag 12 juli) Vi startar i god tid på morgonen och åker E4 söderut. Vi stannar och dricker morgonkaffe efter vägen samt äter lunch på Tönnebro Värdshus.  Via Sala, Köping och Katrineholm kommer vi till Linköping, där vi ska bo i tre nätter. Middag äter vi på hotellet.

Göta kanal och Vadstena
Dag 2 (11 mil) Idag upptäcker vi Sveriges vackra landskap med en drömsk båtfärd på Göta kanal. Att sakta glida fram på kanalen och njuta av de hänförande scenerierna är ett minne för livet. Med m/s Wasa Lejon åker vi från Bergs slussar till Borensberg. Färden går genom levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet. Sammanlagt passeras nio slussar och två av Sveriges tre akvedukter. Under färden äter vi lunch ombord. 

Vi åker vidare med bussen till Vadstena, där vår lokalguide möter upp för en intressant guidning. Här befinner vi oss mitt i historien, bland slott, borggårdar, kloster och medeltida byggnader. Den pittoreska och mysiga stadskärnan med kullerstensgator och gamla bevarande trä- och stenhus är charmig, äkta och levande. 

Gränna och Visingsö med remmalag
Dag 3 (19 mil) En mysig dagsutflykt till Gränna och Visingsö är svårslaget. Vi besöker den lilla trästaden Gränna, pärlan vid Vättern känd för bland annat sin polkagristillverkning Här tar vi sedan båten över till Visingsö, där vi åker remmalag och får höra om öns historia. 

Remmalag har funnits på ön sedan lång tid tillbaka och är en tur med hästdragen åkvagn, där passagerarna får uppleva ön på ett historiskt och unikt sätt. Vi återvänder därefter till fastlandet och Linköping, där vi får lite egen tid innan middagen.

Kinda kanal och Gamla Linköping
Dag 4 (5 mil) Kinda kanal är bland det vackraste man kan uppleva i Sverige, en vattenväg genom hjärtat av Östergötland. Man har bevarat de gamla handdrivna slussportarna som ger en charmig och genuin känsla. Under vår tre timmar långa tur äter vi en god lunch ombord innan vi kommer till Sturefors där vår buss väntar. Nu åker vi tillbaka till Linköping för att göra ett besök på friluftsmuseet Gamla Linköping. Här visas stad, skog och landsbygd vid sekelskiftet. Efter en kort guidning kan vi strosa runt, gå på kondis eller titta in i något intressant museum. 

Linköping- Reijmyre glasbruk- hemåt
Dag 5 Dags att påbörja resan hemåt. Vi passar på att göra en avstickare till Reijmyre glasbruk, där vi får se tillverkning och har möjlighet att handla i butiken. Efter besöket åker vi vidare via Enköping och Uppsala till värdshuset i Tönnebro för en avslutningsmåltid. 
 

Hotell

Quality Hotell Ekoxen
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Klostergatan 68, Linköping    
Tel: 013-252600
190 rum. 5 vån.
Läge: Centralt.
Finns på hotellet och rummen.
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi
www.nordicchoicehotels.se

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSSKYDD – är frivilligt och beställs vid bokningstillfället. Skyddet träder i kraft om du får förhinder att resa pga sjukdom (gäller även vid läkares avrådan). Detta styrkes med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning. Premien återbetalas ej.  

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER utan avbeställningsskydd: 

Paketresa utan flyg: Vid avbeställning tidigare än 40 dagar före avresa gäller ÖPPET KÖP och du får full återbetalning. Vid avbeställning därefter men tidigare än 30 dagar före avresan ska resenären betala anmälningsavgiften som avbokningskostnad.  Från 30 dagar till 8 dagar debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbeställning sker inom 8 dagar före avresa. 

Paketresa med flyg: Vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa gäller ÖPPET KÖP och du får full återbetalning. Vid avbeställning 90-31 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris.
Vid avbeställning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske. 

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

Resan i PDF- utskriftsvänlig

För att få upp resan som utskiftsvänlig PDF klicka här

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
12/7- se avgångstiderBussÖstergötland med Göta och Kinda Kanal samt VisingsöMer än 88 650:-BokaMer information
Powered by Travelize