Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Linköping

  (måndag 11 juli) Vi startar i god tid på morgonen och åker E4 söderut. Vi stannar och dricker morgonkaffe efter vägen samt äter lunch på Tönnebro Värdshus. Resan fortsätter via Sala, Köping och Katrineholm innan vi kommer till Linköping. Här ska vi bo i fyra nätter. Middag äter vi på hotellet.

 • Dag 2: Göta kanal och Vadstena

  (11 mil) Idag upptäcker vi Sveriges vackra landskap med en drömsk båtfärd på Göta kanal. Att sakta glida fram på kanalen och njuta av de hänförande scenerierna är ett minne för livet. Med m/s Wasa Lejon åker vi från Bergs slussar till Borensberg. Färden går genom levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet.

  Sammanlagt passeras nio slussar och två av Sveriges tre akvedukter. Under färden äter vi lunch ombord. Vi åker vidare med bussen till Vadstena, där vår lokalguide möter upp för en intressant guidning. Här befinner vi oss mitt i historien, bland slott, borggårdar, kloster och medeltida byggnader. Den pittoreska och mysiga stadskärnan med kullerstensgator och gamla bevarande trä- och stenhus är charmig, äkta och levande.

 • Dag 3: Gränna och Visingsö med remmalag

  (19 mil) En mysig dagsutflykt till Gränna och Visingsö är svårslaget. Vi besöker den lilla trästaden Gränna, pärlan vid Vättern känd för bland annat sin polkagristillverkning Här tar vi sedan båten över till Visingsö, där vi åker remmalag och får höra om öns historia.Remmalag har funnits på ön sedan lång tid tillbaka och är en tur med hästdragen åkvagn, där passagerarna får uppleva ön på ett historiskt och unikt sätt. Vi återvänder därefter till fastlandet och Linköping, där vi får lite egen tid innan middagen.

 • Dag 4: Kinda kanal och Gamla Linköping

  (5 mil) Kinda kanal är bland det vackraste man kan uppleva i Sverige, en vattenväg genom hjärtat av Östergötland. Man har bevarat de gamla handdrivna slussportarna som ger en charmig och genuin känsla. Under vår tre timmar långa tur äter vi en god lunch ombord innan vi kommer till Sturefors där vår buss väntar. Nu åker vi tillbaka till Linköping för att göra ett besök på friluftsmuseet Gamla Linköping. Här visas stad, skog och landsbygd vid sekelskiftet. Efter en kort guidning kan vi strosa runt, gå på kondis eller titta in i något intressant museum.

 • Dag 5: Linköping- Reijmyre glasbruk- hemåt

  Dags att påbörja resan hemåt. Vi passar på att göra en avstickare till Reijmyre glasbruk, där vi får se tillverkning och har möjlighet att handla i butiken. Efter besöket åker vi vidare via Enköping och Uppsala till värdshuset i Tönnebro för en avslutningsmåltid.