Skip to main content

2024-02-28: Byberg & Nordin köper anrika Umeå-företag

Pressmeddelande 2024-02-28

Umeå Buss och Göstas Buss i Umeå får ny ägare i form av Nordingråföretaget Byberg & Nordin. Affären kommer stärka utbudet av beställningstrafik i Umeå, samtidigt som alla kunder kommer känna igen den familjära känslan.   

Umeå Buss och Göstas Buss är anrika bussföretag och välbekanta på marknaden i Umeå. Man har tillsammans närmare 30 bussar i olika storlekar och bedriver både beställningstrafik och linjetrafik. Byberg & Nordin med huvudkontor i Nordingrå är ett familjeföretag med hjärtat i Höga kusten. Sedan ett antal år finns företaget etablerat i Umeå.  
 
- För oss har den familjära andan alltid varit kärnan. När jag de senaste åren funderat över framtiden har att bevara det som gjort oss starka varit viktigt. Byberg & Nordin är ett större bolag än vi, men är precis som vi ett familjeföretag vilket märks i stort och smått. När vi nu säljer känns det helt rätt att de tar över, säger Urban Svensson, Umeå Buss. 

- Visst känns det i hjärtat att sälja ett bolag som funnits inom familjen i 70 år, men känslan är att det här kommer att bli riktigt bra, säger Stig Långström, Göstas Buss. 
 
För Byberg & Nordin innebär affären att bolaget växer ytterligare. Företaget som startade redan 1927 kommer nu att ha cirka 550 medarbetare och drygt 300 fordon. 
 
- Vi trivs i Umeå och ser att efterfrågan på beställningsresor av olika slag bara ökar. Umeå Buss och Göstas Buss är gedigna företag med starka varumärken. Vi ser mycket fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med dedikerade medarbetare, säger Tomas Byberg, vd och ägare av Byberg & Nordin.  

Umeå Buss och Göstas Buss kommer finnas kvar som namn och verksamheten rullar vidare som tidigare med både Urban och Stig kvar i företagen, men de blir nu en del av Byberg & Nordin. 
 
För mer information 
Tomas Byberg, Byberg & Nordin, tel 010-722 03 01 
Urban Svensson, Umeå Buss, tel 090-13 13 12 
Stig Långström, Göstas Buss, tel 070-693 90 02 

Fritextsökning