Skip to main content

2022-10-31: Träpatronen förvärvas av Byberg & Nordin

Pressmeddelande 2022-10-31

En ny affär i bussbranschen presenteras idag när det står klart att Byberg & Nordin köper Träpatronen.

Träpatronen Transport & Turism är ett familjeföretag i andra generationen som började utföra person- och mjölktransporter 1970. Bolaget, som idag drivs av syskonen Tommie Vesterlund och Cathrine Nordenvärn, har 11 fordon, ett 10-tal anställda och säte i Sundsvall. Verksamheten består av beställningstrafik, linjetrafik och skolskjutsar.

- Jag har, tillsammans med min syster och en fantastisk personal, fått vara med och driva den verksamhet som pappa en gång i tiden startade upp. När Cathrine och jag bestämde oss för att sälja var det naturligt att söka efter en köpare som driver företag i samma anda lokalt här i Västernorrland, säger Tommie Westerlund, tidigare delägare av bolaget.

För Byberg & Nordin innebär affären att bolaget växer ytterligare. Familjeföretaget som startades redan 1927, med huvudkontor i Nordingrå – mitt i hjärtat av Höga Kusten – kommer nu att ha 500 medarbetare och närmare 300 fordon.

- Den här affären känns väldigt bra för oss. Träpatronens verksamhet tangerar vår och deras stationering passar oss bra. Då Tommie och Cathrine ville sälja kändes det naturligt för oss att ta över, säger Tomas Byberg, ägare/vd Byberg & Nordin.

För mer information
Tomas Byberg, tel 010-722 03 01
Tommie Vesterlund, tel 0692-301 00
 

Fritextsökning
Kontakta oss
Adress:
Byberg & Nordin Busstrafik AB
Vallenvägen 45
873 98 Nordingrå