Skip to main content

Jobba hos oss

Vi söker alltid duktiga medarbetare som vill jobba hos oss! De tjänster vi utlyser hittar du under Aktuella tjänster längre ner på sidan. Du hittar också information om bussförarutbildning via Yrkesakademin och Arbetsförmedlingen samt längst ner en beskrivning av de karriärmöjligheter och olika yrken som finns hos oss. 

Ett företags viktigaste resurs är medarbetarna. Det kan låta som en klyscha, men hos oss på Byberg & Nordin är det en ledstjärna som genomsyrar verksamheten. Vi vill vara en bra arbetsgivare och jobbar ständigt för att såväl nuvarande som potentiella medarbetare ska uppfatta oss så. Hos oss får du arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas. Vår verksamhet är bred och inkluderar linjetrafik, skoltrafik, taxi- och färdtjänst, gruppresor för företag & föreningar och expressbusstrafik. Vi är även researrangörer.

Företaget har idag ca. 450 medarbetare, drygt 270 fordon och omsätter över 400 mkr. Vi bedriver trafik i hela Västernorrland, Västerbotten (Umeå och Sävar) samt i Gävleborg (Bergsjö, Nordanstig) och har flera bussdepåer i dessa områden.

Våra kontor finns i: 

 • Umeå 
 • Örnsköldsvik
 • Docksta
 • Nordingrå
 • Sollefteå
 • Kramfors
 • Härnösand
 • Timrå
 • Ånge

 

Fritextsökning

Aktuella tjänster

Just nu söker vi;

 • Bussförare till Örnsköldsvik med omnejd. Vi anställer till fyra tjänster med tillsättning till skolstart i höst. Läs mer här.
 • Extraförare till taxiverksamheten i Örnsköldsvik, Kramfors och Höga Kusten. Läs mer här
 • Taxiförare inför vårt nya taxiuppdrag som startar i juni! Vi behöver fler trevliga och kvalitetsmedvetna taxiförare i Kramfors och Höga Kusten. Läs mer här.
 • Skolbussförare i Ramsele! Vi behöver en trygg och ansvarstagande bussförare till skolstarten i höst. Läs mer här

Du kan alltid skicka in en spontanansökan/intresseanmälan till oss oavsett om vi har en utlyst tjänst som passar dig eller inte. Spontanansökningar skickas in här. Berätta om dig själv, vilken typ av arbete du är intresserad av och vad du tror att du kan bidra med hos oss. Om vi har något framöver som vi tror kan passa dig så hör vi av oss. Observera att vi vill ha alla ansökningar och intresseanmälningar via systemlänk, ej på e-post

Följ oss gärna i våra sociala kanaler där vi delar med oss av vår vardag och lägger ut lediga tjänster. Vi finns på Facebook, Instagram och Linkedin

Bussförarutbildning

Vill du bli bussförare? Här finns utbildning.
Gillar du att träffa människor och är bra på att bemöta dem på ett trevligt sätt? Kan du behålla lugnet även i stressade situationer? Om du dessutom gillar att köra stora fordon så kanske bussföraryrket kan vara något för dig?

Yrkesakademin bedriver bussförarutbildning i Sundsvall på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Utbildningen är tillgänglig för dig som behöver uppdaterad eller ny kompetens inom området, som är eller blir inskriven på Arbetsförmedlingen och bedöms lämplig för yrket. Kontakta din handläggare redan idag för att få mer information om hur du söker och om när nästa utbildningsomgång startar!

Karriär

I vårt företag arbetar många människor i olika yrken, med olika bakgrund, utbildning, åldrar och erfarenhet. Vår verksamhet skiljer sig åt beroende på om det är i stad eller i glesbygd, i norr eller söder. Det som förenar oss är vår dagliga strävan om att överträffa våra kunders förväntningar, med inställningen att ingenting är omöjligt!

Den variation i verksamheter som finns från Västerbotten i norr till Gävleborg i söder gör det möjligt för våra medarbetare att utvecklas. Det gäller i såväl befintliga roller, där vi i vissa fall kan erbjuda att prova på att arbeta på en annan plats, eller varför inte våga prova en annan roll?! Här får du ett smakprov på några av de karriärmöjligheter som finns hos oss!

Bakom ratten

Hos oss jobbar många förare! Det är busschaufförer som kör linjetrafik, skoltrafik, beställningstrafik samt expressbussar, och så har vi taxichaufförer i färdtjänst och serviceresor. Gemensamt för chaufförsyrket är att det handlar om kundservice och förmågan att få våra resenärer att känna sig välkomna, omhändertagna och säkra ombord på våra fordon. På många håll i landet har vi trafik under en stor del av dygnet vilket gör att chaufförsyrket - likt många andra yrkeskategorier hos oss – innebär arbete på varierande tider.

I servicehallen

Här hittar du gänget som ansvarar för att våra fordon är i toppskick, såväl utvändigt som invändigt! Det är mekaniker, fordonselektriker samt tvätt- och städpersonal som ser till att bussar och taxibilar servas, repareras och fräschas upp. Dessa yrken har vitt skilda utbildningskrav men det som förenar alla i servicehallarna är den dagliga strävan om att få ut fordonen i trafik igen så snart som möjligt - utan att tumma på kvaliteten.

Inne på driftledningen

Inne på våra driftledningskontor hittar vi bland annat drift- och trafikledare samt områdeschefer. Dessa ser till att det finns förare och fordon till alla våra köruppdrag, hanterar incidenter och avvikelser i trafiken, tar emot kunder samt ser till att vara ett allmänt bra stöd för förarna! Gemensamt för dessa yrken är förmågan att ha många bollar i luften och kunna prioritera när det ”brinner till” – en vet aldrig vad som händer ute på vägarna dag för dag!

I stödfunktion

För att få vår verksamhet att rulla så finns det såklart många fler yrkeskategorier som jobbar lite mera bakom kulisserna. Det handlar exempelvis om ekonomi, IT, lön, HR, sälj och marknad och många, många fler.

 

Följ oss gärna i våra sociala kanaler där vi delar med oss av vår vardag. Vi finns på Facebook, Instagram och Linkedin