Skip to main content

Visbykryssning med M/S Birka Gotland

Följ med på en härlig sommarkryssning till Visby med M/S Birka Gotland, Östersjöns nya nöjeskryssare. 

Njut av den vackra skärgården, god mat, underhållning  möjlighet till spa-kur med jacuzzi, soldäckshäng och framför allt en hel dag i mysiga Visby där du kan bocka av några av öns största sevärdheter. Se tips på utflykter nedan. OBS! Utflykter bokas hos oss senast 5-6 dagar innan avresa. 

Shoppa loss i taxfreen, njut av levande musik och sväng runt på dansgolvet till några av Sveriges bästa dansband. Pianotoner eller trubadursång i Seglarbaren. Kanske blir det något svalkande i baren innan kvällsshowen brakar loss?

Ombord väntar också kulinariska upplevelser för alla magar – skaldjursbufféer, streetfood, fyra rätters à la carte och blandat och gott på klassiskt buffémaner.

Det här är kryssningsupplevelse när den är som bäst! 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: På väg ut på Östersjön

  Vi lämnar hemorten under morgonen. Vi stannar för att bjuda på kaffe och bröd och tillfälle ges för lunch på Rasta Tönnebro Värdshus. Mot eftermiddagen når vi Stockholm och Stadsgårdskajen där vi bordar Birka Gotland som avgår kl. 17.00.

  Väl ombord installerar vi oss i våra högt belägna hytter. Vi träffas därefter till middag kl. 17.30 i bufférestaurangen Sjösalen, samtidigt som vi långsamt glider fram genom den magiskt vackra skärgården. Därefter är kvällen fri till att utforska fartyget och dess nöjesutbud.

 • Dag 2: Heldag i Visby

  Vi äter frukost från kl. 08:00 och kl. 09.30 lägger vi till vid M/S Birka Gotlands hamnplats. Härifrån går transferbussar direkt till Österport inne i Visby. Alternativt så tar du en skön promenad på ca 1,5 km in till centrum. Vill du utforska Gotland mer så förboka gärna någon av Viking Lines utflykter. Fartyget ligger kvar ända till kl. 18.00 (ombord senast 17.00). Middag på egen hand. Efter middagen kan du sippa på något svalkande från baren, besöka taxfree-shopen och njuta av underhållningen ombord.

 • Dag 3: På väg hemåt

  Vi njuter av en välsmakande sjöfrukost ombord. Kanske ett besök i taxfree-butiken och några timmar på soldäck lockar idag? Kl. 14.30 är vi tillbaka i Stockholm. Vi fortsätter hemresan norrut och gör ett middagsstopp under kvällen innan vi är åter hemma.

Transferbussar

Pris: 100 kr/person för en dagsbiljett (ingår utan kostnad om du bokat utflykt). 

Resa med transferbuss utan utflykt? Bussbiljett finns som tillval i bokningen.Observera att det inte går att köpa biljett ombord på bussen utan den måste köpas innan bussresan av oss eller på båten.

-Bussarna går non-stop till/från Östercentrum, strax utanför murarna (Var ute i god tid! Köer kan uppstå).
-M/S Birka Gotland lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från centrala Visby.
-Glöm inte giltig ID-handling – obligatorisk ID-kontroll sker innan ombordstigningen. Digitala id-kort är inte giltiga resehandlingar.
-Viktigt! Resenärer bör vara tillbaka på fartyget senast kl 17.00 (1 timme före avgång).

Utflykter

Utflykterna bokas hos oss på Byberg & Nordin via mail eller telefon i mån av plats. Utflykterna måste bokas 5-6 dagar innan avresa. Eventuella kvarvarande platser kan köpas i infodisken ombord på båten. 

Gotland Panorama - Pris 590 kr
Rundtur med buss och guide till det pittoreska Gnisvärd fiskeläge bland annat. Idag finns här ett flertal fiskebodar bevarade samt ett litet vackert kapell. Gotlands bäst bevarade skeppssättningar från bronsåldern. Vi vänder tillbaka mot Visby och gör ett stopp vid naturreservatet Galgberget som är ett naturskönt friluftsområde. Här har du en vida utsikt över havet och längs med kusten där du i söder ser Visby innerstad med Domkyrkan.

Från Österport promenerar vi längs med ringmuren och vidare in i innerstaden med besök i Domkyrkan. Vi fortsätter till fots längs med charmiga gränder ner mot Almedalen där bussen hämtar upp för vidare transfer tillbaka till fartyget. Vill du passa på att njuta lite mer av Visby kan du istället välja att promenera tillbaka. Bussturen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Kortare sträckor till fots kan förekomma. Bekväma skor rekommenderas.

I priset ingår buss och guidning (på svenska). Endast förköp. 

Rosor & ruiner - Pris 285 kr
Turen startar med buss till Östercentrum för vidare promenad längs med den väl bevarade ringmuren till Dalmansporten, ett av de högsta tornen i ringmuren. Via porten vandrar vi vidare in i medeltida Visby och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Sankta Maria domkyrka som uppfördes under 1200-talet av inflyttade tyska handelsmän. Vi fortsätter nerför den långa trappan till domkyrkan och förbi Botaniska trädgården som grundades för mer än 150 år sedan. Närheten till havet och skyddet av ringmuren skapar ett milt klimat som även är behagligt för de mer exotiska växterna som finns här.

Vi trampar vidare på Visbys kullerstensgator, i fotspåren av de köpmän som en gång befolkade staden och stannar vid glassbaren, som är belägen vid en av de vackraste utsikterna i Visby. Här smakar vi lokalt producerad ekologisk glass med naturliga råvaror, samtidigt som vi njuter av utsikten över staden.

Efteråt promenerar vi ner till den gamla Hansahamnen Almedalen som en gång i tiden var huvudingången till Visby. Här, precis vid havet, ligger det äldsta tornet i muren, Kruttornet, daterat omkring 1160.

I priset ingår buss och guidning (på svenska) samt provsmakning av glass. Endast förköp. 

Fårö - den magiska ön i norr - Pris 785 kr

Med buss tar vi oss norrut till färjeläget i Fårösund och efter en kort färjetur når vi den populära ön för dagens höjdpunkter.

Vi kör genom det säregna landskapet och gör ett första stopp vid Fårö kyrka från 1100-talet. Här på kyrkogården vilar mästerregissören Ingmar Bergman, som bodde på Fårö i över 40 år. Många av hans filmer spelades in på ön med naturen som kuliss. Fårös speciella ljus och karga landskap har lockat konstnärer och artister i århundraden.

Vi stannar och avnjuter en vällagad lunch innan vi fortsätter på små slingriga vägar genom naturreservat och raukområden, förbi lambgift och fiskebodar där guiden tar med dig till flera unika smultronställen runt om på den lilla ön. Efter en stund närmar vi oss Langhammars och Digerhuvuds naturreservat med sina imponerande raukfält. De ståtliga kalkstenformationerna har stått här sen urminnes tider och är utan tvekan de mest fotograferade på hela Gotland. Här får du möjlighet att gå runt bland de vackra naturliga skulpturerna som ändrar utseende från vilket håll du än tittar.

På 1800-talet bodde här över 1 000 personer, idag endast 500. Både gotlänningarna och turisterna älskar Fårö som varje år har flera tusen besökare. Idag blandas moderna sommarhus med gamla kalkstensgårdar och långsträckta stenmurar som avgränsar lammens beteshagar.

Namnet Fårö har faktiskt inte det minsta med får att göra även om fårskötsel än i dag är viktigt här. Gamla skrifter vittnar om namnet Faroyna som troligen består av orden farväg eller farvatten och ö. Efter en spännande dag vänder vi åter mot Visby och tillbaka till kryssningskajen.

I priset ingår buss och guidning (på svenska) samt lunch. Endast förköp.

Avgångstider

Plats Hållplats Avresetid
Sollefteå Resecentrum hlp A 07:25
Örnsköldsvik Resecentrum hpl K-L 07:30
Kyrkdal Hlp södra infarten 07:40
Bjästa hpl E4 07:45
Bollsta Busstation 07:50
Väja Hlp gamla NCB kontoret 07:55
Docksta Hlp E4 Marina 08:00
Kramfors Resecentrum hlp F 08:05
Ullånger Hlp baksidan OKQ8 08:10
Gallsäter Hlp g:a E4 08:20
Lunde Hlp bakom Bilisten 08:20
Hälledal Hlp g:a kiosken 08:25
Hornöberget Rastplats Norra brofästet 08:30
Älandsbro Hlp E4 Ica köpcentrum 08:40
Härnösand Resecentrum hlp A 08:50
Torsboda Hlp E4 09:10
Sörberge norra Hlp E4 09:15
Timrå Hlp E4 09:20
Sundsvall Busstation hlp P 09:35
Njurunda Njurundabommen 09:50
Gnarp Hlp Circle K 10:40
Jättendal Hlp E4 10:45
Harmånger Hlp E4 10:50
Hudiksvall Hlp Glada Hudik 11:05
Iggesund Hlp E4:an 11:20
Enånger Hlp E4:an 11:30
Söderhamn Resecentrum Ybuss hlp 11:40
Tönnebro Rasta värdshus 12:40
Gävle Gävlebro hlp 13:15
Tierp Hlp E4 13:45
Uppsala Gränby hpl mittemot Circle K 14:30
Stockholm Viking Line, Stadsgårdskajen 16:00

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
14/8 - se avgångstiderVisbykryssning med MS Birka GotlandFullbokad, väntelista2 865:-Boka på väntelistaMer information