Skip to main content

Moseldalen med slott, vin och vyer

Bild: Alsfeldt
Bild: Rüdesheim am Rhein
Bildtext: Niederdenkmal
Bildtext: Niederdenkmal
Bild: Drosselgasse
Bild: Drosselgasse
Bild: Cochem med Reichsburg
Bild: Cochem
Bild: Reichsburg
Bild: Reichsburg
Bild: Moseldalen
Bild: Riesling
Bild: Kloster Marienthal Klosterkirche
Bild: Vinprovning av Spätburgunder
Bild: Flammkuchen

BUSS. På denna resa besöker vi en av Europas mest välkända dalgångar, Moseldalen. Här finner vi underbar natur, vinodlingar och riddarborgar. Vinerna tillhör världens främsta. Vi får uppleva vinprovningar, båttur på Mosel, små pittoreska korsvirkesstäder samt äta den välkända tyska Flammkuchen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Båtresa till Kiel

  (onsdag 26 september) Vi startar från respektive hemort på morgonen och åker ner till Tönnebro där vi äter frukost. Tid för lunch ges under resan. Vi fortsätter via Sala och Örebro ner till Göteborg där vi kliver på Stena Lines fina färja. Ombord inkvarterar vi oss i våra tvåbäddshytter innan vi äter middag i fartygets restaurang. På färjan finns barer, musik och shoppingmöjligheter.

 • Dag 2: Alsfeldt

  (491 km) Frukost ombord innan ankomsten till Kiel. Vi fortsätter resan söderut. Hamburg, Hannover och Kassel är några av städerna som passeras. Med lämpliga stopp för lunch och kaffe kommer vi till dagens mål, Alsfeldt. Här tar vi in på vårt hotell där vi äter middag. Efter middagen kan de som vill ta en promenad i denna sagostad. Staden har fler än 700 gamla korsvirkeshus som byggts under de senaste 700 åren.

 • Dag 3: Rüdesheim am Rhein

  (154 km) Idag har vi inte så långt att åka. Vi åker över floden Main vid Frankfurt, vidare förbi Wiesbaden där vi kan ta en första titt på Rhen och till dagens mål, Rüdesheim am Rhein.

  Staden ligger vid Västeuropas längsta flod. Efter ett lunchstopp tar vi linbanan upp till Niederdenkmal. Monumentet symboliserar Tysklands uppkomst. Härifrån har vi en betagande utsikt över floden och de gröna vinsluttningarna. Den som vill kan sedan ta en promenad genom vinfälten ner till staden eller åka ner med linbanan. Vi inkvarterar oss på hotellet. Middag på hotellet och sedan gör vi stan. På den välkända gatan Drosselgasse ligger vinstugorna tätt och hit kommer besökare från hela världen för att roa sig.

 • Dag 4: Cochem med Reichsburg

  (93 km) Frukost på hotellet och sedan lämnar vi Rüdesheim. Vi åker längs Rhen innan vi viker av mot dagens mål, Cochem. Nu är vi i Moseldalen. Det var romarna som planterade de första vinstockarna på de branta sluttningarna och detta är idag ett av Tysklands största vindistrikt.

  Det blir en lunchpaus och sedan åker vi upp till Reichsburg, ett av de vackraste slotten i Moseldalen. Här får vi en rundvandring med en guide som berättar sagoslottets intressanta historia och visar oss de vackra salarna fyllda med möbler i renässans och barockstil.

  Tillbaka nere i Cochem tar vi in på Hotel Noss där vi bor i huvudbyggnaden eller i gästhuset. Hotellet är beläget vid floden, med strandpromenaden utanför.

  Vi äter middag på hotellet och kan sedan ta en närmare titt på staden. Den gamla och romantiska stadskärnan har smala gränder, medeltida torg och vackra korsvirkesbyggnader.

 • Dag 5: Båttur på Mosel och vinprovning

  (40 km) Vi laddar upp med en härlig frukost på hotellet. Under förmiddagen väntar en av resans höjdpunkter, en båtresa på Mosel. Vi njuter av utsikten mot de sluttande vinbergen och de vackra små städerna. Båten lägger till i Zell där vi får tillfälle till lunch och en liten titt på staden.

  Därefter är det dags för vinprovning på Weingut Hallenbach. Vingården som nu drivs av femte generationen odlar sina druvor i branta backar med mycket skiffer i berggrunden. Här odlas främst druvan Riesling som är grunden för de finaste vita vinerna. På eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell i Cochem där vi äter middag. Efter middagen kan de som vill ta ännu en titt på strandpromenad, torg och vinstugor.

 • Dag 6: Smaker på Weingut Kloster Marienthal

  (239 km) Efter frukost lämnar vi Cochem och styr norrut. Vi passerar den kända tävlingsbanan Nürnburgring. Vi följer floden Ahr och kör igenom en av Tysklands äldsta vinregioner. På Weingut Kloster Marienthal får vi möjlighet att testa områdets kända röda vin, Spätburgunder. Till lunch får vi den kända tyska rätten ”Flammkuchen”. Den liknar pizza men bakas på en spröd, nästan tunnbrödsliknande botten.

  Mätta på vin och mat fortsätter vi resan mot norr. Vi passerar Bonn och Köln och kommer sedan till dagens mål, Hagen. Vi tar in på vårt hotell där vi äter middag.

 • Dag 7: Från Kiel till Göteborg

  (460 km) Frukost innan vi fortsätter norrut. Vi passerar Münster, Osnabrück och Bremen. Med lämpliga stopp för kaffe och lunch kommer vi till Kiel där det ges tid för shopping på Citti Markt innan vi kliver ombord på Stena Lines färja mot Göteborg.

  Ombord äter vi en god middag och kan sedan roa oss i baren eller shoppa i butikerna.

 • Dag 8: På väg hemåt

  Frukost ombord och sedan dags för den sista etappen. På välkända svenska vägar går resan norrut. Vi stannar för kaffe och äter sedan avslutningsmiddag på Tönnebro värdshus. Sedan återstår sista etappen till respektive hemort.

Bra att veta om din resa

Klicka här för praktisk information och "bra att veta". 

Avgångstider

Plats Hållplats Avresetid
Sollefteå resecentrum hlp A 04:20
Örnsköldsvik resecentrum hpl K-L 04:30
Kyrkdal södra infarten nya vägen 04:35
Bjästa busstation 04:40
Bollsta busstation 04:45
Väja gamla NCB kontoret 04:50
Docksta E4:a Ybuss hpl 04:55
Kramfors resecentrum hlp F 05:00
Ullånger OK hlp E4 05:05
Lunde hlp bakom Bilisten 05:10
Gallsäter hlp g:a E4 05:15
Hälledal gamla kiosken 05:20
Utansjö hlp pärleporten 05:25
Älandsbro hpl E4:a Köpcentrum 05:35
Härnösand resecentrum hlp A 05:45
Torsboda hpl E4 06:05
Sörberge norra hlp E4 06:10
Timrå hlp E4 06:15
Sundsvall Stenstan/Busstation hlp P 06:30
Njurunda ICA Bommen 06:45
Gnarp Cirkle K 07:00
Jättendal hpl E4 07:05
Harmånger hpl E4 07:10
Hudiksvall Glada Hudik 07:25
Iggesund hlp E4 07:40
Enånger hlp E4 07:50
Söderhamn Resecentrum Ybuss hpl 08:00
Tönnebro Rasta Värdshus ybuss hpl 09:00
Gävle Bro 09:30
Valbo Köpcentrum Mc Donalds 09:40
Västerås Skallbergsmotet korsning Emausgatan V56/E18 11:30
Hallstahammar, Eriksberg, Björks buss E18 11:50
Köping Skoftesta rastplats E18 11:55
Örebro Scandic Väst 12:30
Göteborg Kielterminalen 17:00

Hotell

Övernattning dag 2 - 3

Hotel Restaurant Zum Schwalbennest
Här finns gratis Wi-Fi och en mysig ölträdgård. Alla de ljusa rummen på Hotel-Restaurant Zum Schwalbennest har TV, sittgrupp och ett eget badrum med hårtork. Vissa av rummen har även en balkong. Hotel...

Övernattning dag 3 - 4

Hotel Traube Rüdesheim
Detta 4-stjärniga hotell ligger ca. 50 meter från välkända Drosselgasse och nära Georg Breuers vingård. Det tar ca 5 minuter att promenera till Rheingaus vinmuseum och i närheten hittar du sevärdheter...

Övernattning dag 4 - 6

Hotel Karl Noss
Detta 3-stjärniga hotell i Cochem erbjuder ett naturskönt läge vid floden Mosel, fina viner och cykelleden längs Mosel ligger alldeles i närheten. De rökfria rummen på Hotel Karl Noss har kabel-TV, mi...

Övernattning dag 6 - 7

Mercure Hotel Hagen
Ett fyrstjärmigt modernt hotell med bastu och stor frukostbuffé. Hotellet är centralt beläget i Hagen med sevärdheter som slottet Schloss Hohenlimburg beläget ca 15 min promenad bort. Vår bedömning: 4...

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
26/9 - se avgångstiderMoseldalen med slott, vin och vyerMer än 817 285:-BokaMer information