Skip to main content

Toscana med Cinque Terre och Pisa

Manarola, Cinque Terre
Guide på vingården Terreno
Florens
Guiden Bodil
Marknaden i San Casciano
Bild: San Casciano
Pisa

FLYG. Toscana räknas av många som ett av Italiens vackraste och mest fascinerande landskap och det toscanska köket är känt över hela världen. På denna resa smakar vi lokalproducerade viner och delikatesser, upplever berömda Cinque Terre, charmiga byar och livfulla Pisa. 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Montecatini Terme

  (tisdag 5 september) Avresa från respektive hemort till Arlanda. På resan ner bjuder vi på kaffe och smörgås. Efter landning åker vi transfer med lokal buss och chaufför till den trevliga lilla staden Montecatini Terme. Här ska vi bo i sju nätter.

  Efter att vi installerat oss på våra rum tar vi en gemensam promenad för att bekanta oss med staden. Vi bjuds på välkomstdrink innan middagen.

 • Dag 2: Cinque Terre

  (20 mil) Dagens utflykt blir till nationalparken Cinque Terre som är ett av Italiens vackraste besöksmål. De fem pittoreska byarna är byggda på klippor och sluttningar vid det azurblå havet, omgivna av terrassodlingar.

  Vi tar bussen till La Spezia där vår lokalguide möter upp. Vi gör en båttur längs Cinque Terre-kusten till Monterosso och kan på så sätt beundra de små pastellfärgade byarna som klättrar på de ojämna klipporna.

  Under båtturen gör vi ett strandhugg i den vackra lilla byn Vernazza där vi får tid att strosa omkring innan båten går vidare till Monterosso där vi också äter gemensam lunch. Efter lite egen tid och möjlighet att titta runt tar vi tåget vidare till en av de mer välkända små byarna, den charmiga byn Manarola.

  Vi återvänder till La Spezia och vår buss som efter en innehållsrik heldag tar oss tillbaka till vårt hotell för middag.(Obs! På grund av väder och vind kan programmet komma att justeras något, ev. ändringar meddelas på plats).

 • Dag 3: Fri dag

  I dag har vi en hel dag till att utforska vår trevliga stad Montecatini Terme, på egen hand. Här finns härliga promenadstråk, man kan kika runt i stadens många mysiga butiker, äta en riktig italiensk lunch eller läsa en god bok i någon av de fina trädgårdarna eller parkerna. Kanske vill man istället bara ta det lugnt och ligga och njuta av värmen vid hotellpoolen.

  På kvällen äter vi middag i den genuina medeltida byn Montecatini Alto, med sin hänförande utsikt över staden.

  Vi tar bergbanan, Funicolare, upp till restaurangen. Efter den utsökta middagen tar vi bergbanan tillbaka.

 • Dag 4: Greve in Chianti - en svenskägd vingård

  (15 mil) Dagens utflykt går till distriktet Chianti Classico och en vingård med utsikt över de vackra kulliga toscanska landskapet av vinfält och olivlundar. Terreno, som hör samman med The Winery Hotel i Stockholm genom familjen Ruhne, har gjort vin här sedan 1988.

  De har under dessa trettio år höjt kvaliteten på vinerna genom att gå tillbaka till en naturlig och ekologiskt vinproduktion samtidigt som vineriet har moderniserats. Vinerna som tillverkas är både klassiska och nyskapande.

  Sofia Ruhne var sju år när hennes föräldrar Mats och Birgitta tog det livsavgörande beslutet att köpa vingården. Sofia har i stort sett vuxit upp på Terreno och har idag ansvar för både gården i Toscana och för vinet på The Winery Hotel.

  På vår provning blir vi guidade genom tre av vingårdens viner kombinerat med eleganta snittar, tillagade av gårdens kock Francesco Galli. Allt som serveras på Terreno består av grödor från det egna ekologiska grönsakslandet och lokala råvaror. Man producerar även sin egen olivolja som vi får smaka under provningen.

 • Dag 5: Montecatini Terme eller Florens

  Idag har man möjlighet att antingen stanna kvar i Montecatini Terme, eller för dem som önskar följa med reseledaren på en dagsutflykt till Florens, en stad som har allt att erbjuda. Vackra välbevarade byggnader från medeltiden och gator som sett likadana ut sedan 1300-talet. Staden där personer som Leonardo da Vinci, Dante och Michelangelo verkat. Ett otroligt kulturarv av historia, konst och arkitektur. Vi kommer att ha gott om tid för att avnjuta såväl god mat och dryck samt shopping för den som önskar, innan vi vänder åter till Montecatini Terme och hotellet.

 • Dag 6: Fattoria del Teso

  Idag ska vi åka till vingården Fattoria del Teso i Montecarlo (mellan Lucca och Florens) vackert beläget i en typisk Toscans omgivning inbäddad bland tallar och cypresser i ett område där man ägnat sig år vinodling sedan romartiden.

  Vinerna från Fattoria del Teso är karakteristiska för Montecarlo området. Eleganta och sofistikerade viner tack vare närheten till havet och det milda klimatet.

  Vi provar gården viner och äter en lättare lunch med Toscansk plockmat såsom bröd som man kan doppa i olivolja, olika sorters ostar, charkuterier och bruschetta.

 • Dag 7: Det genuina Toscana och livfulla Pisa

  (20 mil) Idag ska vi på en heldagsutflykt tillsammans med vår duktiga svenska lokalguide Bodil under "den stora Toscanadagen". Här besöker vi några pittoreska byar med genuin toscansk atmosfär. Vi strosar genom Bodils egen lilla by, San Casciano, där vi kan vi handla delikatesser som goda ostar till bra pris på byns marknad.

  Vi fortsätter vidare för en trevlig olivoljeprovning hos en lokal bonde och här finns möjlighet att handla med oss av den fina egentillverkade olivoljan. Vi besöker även den charmiga byn San Miniato där vi avnjuter en lunch på lokal restaurang. Här dukas det upp toscanska smårätter och vin.

  Som avslutning på en härlig dag besöker vi Mirakelplatsen i Pisa och kan passa på att fota det världsberömda lutande tornet.

 • Dag 8: Pisa och hemåt

  Vi äter frukost innan vi checkar ut från hotellet och åker till flygplatsen i Pisa. När vi landar i Stockholm väntar en Byberg & Nordinbuss på att ta oss till Tönnebro Värdshus för en avslutningsmåltid innan sista etappen hem.

Bra att veta om din resa

Klicka här för praktisk information och "bra att veta". 

Avgångstider

Plats Hållplats Avresetid
Utansjö Hlp Pärleporten 00:05
Älandsbro Hlp E4 Ica köpcentrum 00:15
Härnösand Resecentrum hlp A 00:25
Torsboda Hlp E4 Circle K 00:45
Sörberge norra Hlp E4 00:50
Timrå Hlp E4 00:55
Sundsvall Stenstan/Busstation hlp P 01:10
Njurunda Hlp ICA Bommen 01:25
Gnarp Hlp Circle K 01:45
Jättendal Hlp E4 01:50
Harmånger Hlp E4 01:55
Hudiksvall Hlp Glada Hudik 02:10
Iggesund Hlp nya E4:an 02:25
Enånger Hlp nya E4:an 02:35
Söderhamn Resecentrum Ybuss hlp 02:45
Tönnebro Rasta värdshus 03:30
Gävle Gävlebro hlp 04:05
Tierp Hlp E4 04:35
Uppsala Gränby, Takpannegatan, hpl mittemot Circle K 05:50
Arlanda Terminal 5 06:20
Sollefteå Resecentrum hlp A 23:00
Örnsköldsvik Resecentrum hpl K-L 23:05
Kyrkdal Hlp södra infarten 23:15
Bjästa Hlp E4 23:20
Bollsta Busstation 23:25
Väja Hlp gamla NCB kontoret 23:30
Docksta Hlp E4 Marina 23:35
Kramfors Resecentrum hlp F 23:40
Ullånger Hlp baksidan OKQ8 23:45
Lunde Hlp bakom Bilisten 23:54
Gallsäter Hlp g:a E4 23:55
Hälledal Hlp g:a kiosken 23:59

Hotell

Övernattning dag 1 - -1

Hotel Manzoni Montecatini Terme
Hotel Manzoni Wellness and Spa har anor från 1913 och är omtalat för sitt goda rykte. Hotellet är en del av Mariotti Group och har 3 generationers hotellerfarenhet i Montecatini Terme. Detta helrenove...

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
17/9 - se avgångstiderToscana med Cinque Terre och PisaMer än 823 675:-BokaMer information