Skip to main content

Eldkvarn på Naturscen Skuleberget

Det är aldrig försent att lägga av – en ny farvälturné

Att se Eldkvarn live lämnar ingen oberörd. Man golvas av deras samspel och enorma utstrålning. Och som få andra har Plura skildrat kärleksrelationer så naket, varmt och sårbart.

Konsert: 19:00, showen pågår ca. 90 min 

PRISER- bussresa + konsertbiljett:
Bussresa vuxen fr. 190  kr t/r
Bussresa barn fr. 190  kr t/r (åldersgräns 13 år)

Konsertbiljett Läktarplats 695 kr

Sommarens två avskedskonserter med Eldkvarn i den gamla hemstaden Norrköping väckte enormt stor uppmärksamhet och fans från hela landet strömmande in till stan. Efter denna dundersuccé höjs nu rösterna från publiken som kräver att HELA SVERIGE ska få ta farväl av bandet och det ställer Eldkvarn givetvis upp på!   
Kanske ska man inte heller förvånas över bandets välvilja med tanke på vad bassisten Tony Thorén brukar svara på frågan om hur länge bandet kommer att hålla på: ”Det är försent att lägga av!”
Eller som Carla uttrycker det: ”När man sitter mitt i det hela och spelar samma låt kväll efter kväll kan man känna sig väldigt trött på alltihop. Några år senare känner man att det skulle vara hur kul som helst att spela samma låtar. Kväll efter kväll”.

Som få andra band i Sverige har Eldkvarn med Plura Jonssons unika texter skildrat både sin gamla hemstads stolta historia i låtar som: ”3:ans spårvagn genom ljuva livet”, ”Alice”, ”27” och även huvudstaden i låtar som ”Stockholms Stjärnor”. Och som få andra har Plura skildrat kärleksrelationer så naket, varmt och sårbart. Att se Eldkvarn live lämnar ingen oberörd. Man golvas av deras samspel och enorma utstrålning.
Med de hyllade albumen ”Himmelska Dagar” och ”Kungarna från Broadway” blev bandet en riksangelägenhet följt av det kultklassade Tältprojektet & turnén ”Cirkus Broadway” med inbjudna gästartister som Thåström, Ratata, Peter LeMarc och Marie Fredriksson.

Sedan dess har det runnit mycket vatten under de berömda broarna och Eldkvarn har fortsatt att spela och ge ut kritikerrosade album samtidigt som bandmedlemmarna även drivit framgångsrika soloprojekt. 
Hänförda av Norrköpingspublikens entusiasm efter vad som var tänkt vara bandets sista spelningar samlar nu Eldkvarn trupperna igen inför en stor avskedsturné och gör sig redo att även säga farväl till sin publik i hela Sverige! 
Turnén startar i Folkets Park i Malmö den 5 juni och avslutas med en storstilad finalspelning på Mosebacke i Stockholm den 25 augusti. 
Det är aldrig försent att lägga av – vi ses!

Fritextsökning

Avgångstider

Plats Hållplats Avresetid
Umeå busstation 15:15
Hörnefors E4:a Ybuss hpl 15:35
Sollefteå Resecentrum hpl A 15:45
Sundsvall busstation hpl P 15:45
Nordmaling Resecentrum 15:55
Timrå hpl E4 16:05
Sörberge hpl Berglundavägen/Riksgatan (fd Korvis) 16:10
Bollstabruk busstation 16:15
Torsboda hpl E4 16:15
Husum hpl E4:a södergående 16:25
Härnösand Resecentrum hpl A 16:30
Kramfors Resecentrum hpl F 16:30
Frånö hpl gamla riks 90 16:35
Älandsbro E4:a hpl Köpcentrum 16:35
Lunde hpl bakom Bilisten 16:40
Örnsköldsvik Scandic Hotel 16:45
Hotell Höga Kusten hpl E4 norrgående 16:50
Lugnviks Kiosken 16:50
Skog samhälle 16:55
Gallsäter hpl 17:00
Örnsköldsviks Resecentrum hpl K-L 17:00
Ullånger hpl OK/Q8 17:10
Bjästa busstation 17:15
Skoved hpl E4 (nära Kustladan) 17:15

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
28/6 - se avgångstiderEldkvarn på Naturscen SkulebergetMer än 8190:-BokaMer information