Skip to main content

Vandringar på underbara Costa Brava

Bild: Costa Brava
Bild: Costa Brava
Bild: Santa Susanna
Bild: Aqua Hotel Montagut Suites
Bild: Aqua Hotel Montagut Suites
Bild: Sant Pol de Mar
Bild: Pals
Bild: Pals
Bild: Peratallada
Bild: Barcelona
Bild: Barcelona
Bild: Parken vid Montjucberget
Bild: Linbanan till Montserrat
Bild: Vyer från Montserrat
Bild: Klostret på Montserrat
Bild: Vingården Bouquet d'Alella
Bild: Vingården Bouquet d'Alella
Bild: Det katalanska landskapet

FLYG. Följ med oss på en resa som tar dig till spanska Costa Brava, den vilda kusten. Här finns vackra vyer, vita sandstränder och ett härligt klimat. Vi besöker pittoreska byar, vinodlingar och världsstaden Barcelona. Under vandringsdagarna tar en erfaren guide oss med genom vinfält, terrasserade olivodlingar och små vikar med kristallklart vatten.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: På väg till Costa Brava

  Vi lämnar hemorten under morgonen. Lunch äter vi på Tönnebro värdshus och kommer till Arlanda i god tid. Väl framme i Barcelona väntar en lokal buss som tar oss de fem milen till Santa Susanna där vi ska bo i 7 nätter. Fina Aqua Hotel Montagut Suites tar emot oss med middag och sköna bäddar.

 • Dag 2: Vandring till Sant Pol de Mar

  Efter frukost har vi ett informationsmöte med vår vandringsguide. Sedan är det dags för resans första vandring. Till dagens mål, Sant Pol de Mar är det ca 14 km och vandringen beskrivs som lätt.

  Vår guide tar oss med längs en naturskön kuststräcka där vackra klippor dramatiskt störtar ner i havet. Vi stannar med lämpliga mellanrum och har med oss en picknic-lunch. Framme i den pittoreska fiskebyn Sant Pol de Mar, ser vi oss omkring innan vi kliver på tåget tillbaka till vårt hotell för vila och middag.

 • Dag 3: Vandring till Pals

  Frukost på hotellet och sedan hämtas vi av en buss. Vi åker till Begur, en charmig kuststad med historiska byggnader och vackra stränder. Här börjar vi dagens vandring längs de slingrande vägarna till staden Pals. Dess medeltida stadskärna har kullerstensgator, gamla stenhus och små torg. Från Pals slott har vi en magnifik panoramautsikt över Medelhavet. Vi fortsätter dagens vandring som totalt kommer vara ca. 14 km lång.

  Vandringen går vidare till Peratallada som sägs vara en av de vackraste byarna i Spanien. Byns namn betyder ”huggen ur sten” och syftar på stenen som tagits från vallgravarna som gjorde denna by till en av de mest befästa i landet. Soliga torg, torn och ett gammalt medeltida slott är några av byns pärlor.

  Under vandringen stannar vi och äter vår picknic-lunch. Vi befinner oss nu i det spanska landskapet Katalonien. Under dagens vandring passerar vi solrosfält, får skugga av vackra pinje och olivträd och vi insuper underbara dofter från lavendel och rosmarin. Buss hämtar oss och kör oss tillbaka till hotellet för vila eller ett dopp i poolen. Middag på hotellet.

 • Dag 4: Barcelona

  Efter frukost tar vi bussen till Barcelona. Tillsammans med en lokalguide ska vi ta en ordentlig titt på Kataloniens huvudstad. Columbus skepp, den berömda shoppinggatan Las Ramblas, Montjucberget med fantastisk utsikt och Olympiastadion är några av de berömda sevärdheterna vi får se. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell och får tid att strosa runt lite i Santa Susanna innan middag.

 • Dag 5: Fri dag

  Dagen är fri för egna aktiviteter! Santa Susanna är en charmig badort med flera fina sandstränder och en lugn atmosfär. Längs de fina stränderna går en lång strandpromenad kantad av barer och restauranger. Vårt hotell har pool, fitnesscenter, solterrass och trädgård. Middag på hotellet.

 • Dag 6: Vandring i Montserrat

  Dags för en underbar vandring. Bussen tar oss till hjärtat av Katalonien, naturparken Montserrat. Berget med samma namn reser sig bland 1500 bergstoppar som tillsammans bildar ett otroligt vackert område. Vi vandrar tillsammans med vår guide och mitt emot det välkända klostret tar vi hjälp av linbanan som tar oss upp till Sant Jeroni-toppen. Här njuter vi av en praktfull utsikt och äter vår matsäcks-lunch.

  Efter lunch tittar vi närmare på klostret där skyddshelgonet Svarta Madonnan bevaras. Klostret är en mäktig symbol för det katalanska folket. Efter dagens vandring, 12 km i medelsvår terräng, återvänder vi till hotellet för vila och middag.

 • Dag 7: Vandring och vinprovning

  Vår sista vandring kommer att föra oss inåt landet. Vi tar bussen de sju milen till Vallromanes och promenerar sedan genom skogsbruk och vinfält. På medelhavssidan stannar vi på Bouquet d'Alella, en vingård i där nu fjortonde generationen av familjen förfinar sina produkter.

  Egendomen består av 14 hektar och hälften av odlingarna ligger nära havet. Vi får en rundtur som avslutas med vinprovning och picknic-lunch på terrassen med en underbar panoramautsikt över Medelhavet. Vi blir upphämtade av vår buss som kör oss hem till hotellet efter en ca. 12 km lång vandring. Middag på hotellet.

 • Dag 8: På väg hemåt

  Sista dagen vi Medelhavet! Vi har nästan hela dagen till förfogande i Santa Susanna (se dag 5). På eftermiddagen hämtar vår buss som kör oss till flygplatsen i Barcelona. När vi landar väntar en Byberg & Nordinbuss som tar oss den sista etappen till hemorten. Under resan bjuds vi på kaffe och smörgås.

Tips inför vandringarna

Vi har fyra vandringsdagar under resan där vandringarna är mellan 12 km - 14 km långa. Dagarna och vandringarna kan ändras beroende på guidens rekommendationer. 

Några tips inför vandringarna:

• Det är viktigt att vara fullt frisk och ha grundkondition inför vandringarna. 

• En ryggsäck rekommenderas. Här kan du packa med extra kläder, förslagsvis lite energisnacks som choklad eller frukt, skavsårsplåster, solskydd osv.
 
• Sköna vandringsskor (vandringskängor eller grova skor med rejäl sula) är det bästa att använda i vandringsterräng. 

• Många tycker om att vandra med vandringsstavar. De stöttar, aktiverar och är också ett bra hjälpmedel vid höjdskillnader.  
 
• Lager-på-lager principen när det gäller klädsel är bäst, i och med att vädret kan slå om. Packa din ryggsäck med alternativ. 

• Ta gärna med solskydd, keps/solhatt och solglasögon.

• Vattenflaska (minst en liter). 

• Extra skor t.ex. gymnastikskor eller sandaler för staden, bussresor och kvällarna.

• Eventuellt ombyte för tiden utanför vandringarna (vingårdsbesök, restauranger osv.) 

• Kom ihåg ev. medicin (om du använder det).

 

Bra att veta om din resa

Klicka här för praktisk information och "bra att veta". 

Avgångstider

Plats Hållplats Avresetid
Sollefteå Resecentrum hlp A 05:30
Örnsköldsvik Resecentrum hpl K-L 05:35
Kyrkdal Hlp södra infarten 05:45
Bjästa Hlp E4 05:50
Bollsta Busstation 05:55
Väja Hlp gamla NCB kontoret 06:00
Docksta Hlp E4 Marina 06:05
Kramfors Resecentrum hlp F 06:10
Ullånger Hlp baksidan OKQ8 06:15
Gallsäter Hlp g:a E4 06:25
Lunde Hlp bakom Bilisten 06:25
Hälledal Hlp g:a kiosken 06:30
Utansjö Hlp Pärleporten 06:35
Älandsbro Hlp E4 Ica köpcentrum 06:45
Härnösand Resecentrum hlp A 06:55
Torsboda Hlp E4 Circle K 07:15
Sörberge norra Hlp E4 07:20
Timrå Hlp E4 07:25
Sundsvall Busstation hlp P 07:40
Njurunda Hlp ICA Bommen 07:55
Gnarp Hlp Circle K 08:15
Jättendal Hlp E4 08:20
Harmånger Hlp E4 08:25
Hudiksvall Hlp Glada Hudik 08:40
Iggesund Hlp nya E4:an 08:55
Enånger Hlp nya E4:an 09:05
Söderhamn Resecentrum Ybuss hlp 09:15
Tönnebro Rasta värdshus 10:15
Gävle Gävlebro hlp 10:50
Tierp Hlp E4 11:20
Uppsala Gränby, Takpannegatan hpl mittemot Circle K 12:05
Arlanda Terminal 5 12:35

Hotell

Övernattning dag 1 - 7

Aqua Hotel Montagut
Detta fina hotell är beläget i hotellområdet Santa Susanna, 150 m från stranden och ca 200 m från närmaste köpcentrum. Här finns186 rum i svitstil med gratis WiFi och moderna möbler. Hotellet har en h...

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
23/9 - se avgångstiderVandring på Costa BravaMer än 818 350:-BokaMer information