Nordkap och Lofoten

Nordkapsklippan
Lofoten och Reine

BUSS. Följ med på en oförglömlig resa och upplev Norges nordligaste landskap. Vi besöker Nordkap, Europas sista utpost mot norr, och öriket Lofoten med sin sagolika natur. Har vi tur får vi även se midnattssolen.

Läs mer om bokning med Öppet köp här
 

 

Pris fr.:
15 450:-
Dagar:8
Buss- och båtresor. Inkvartering i dubbelrum. Frukost dag 2-8. Lunch dag 1. Middag alla dagar. Entréer och guidningar. Reseledares tjänster. Kaffe med bröd alla resdagar
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Hemorten - Haparanda
Dag 1 (söndag 27 juni) Vi startar på morgonen och följer kustvägen norrut. Vi stannar och dricker kaffe från bussen och äter senare lunch i Skellefteå. Lagom till middag är vi framme i Haparanda, där vi ska äta och övernatta.

Tornedalen och Enontekiö
Dag 2 (31 mil) Vi fortsätter resan norrut. Vi följer Tornedalen mot Kukkolaforsen, som är ett av Torneälvens vildaste partier. Vi stannar till och tar en titt på vattnets virvlar. Efter lunch passerar vi Polcirkeln och åker nu på den finska sidan norrut mot Enontekiö, där vi övernattar. 

Juhls Silvergalleri och Nordkapsklippan
Dag 3 (41 mil) Vi börjar dagen med att åka till Kautokeino för ett besök i Juhls Silvergalleri. Detta är en arkitektonisk sevärdhet i sig, uppbyggd av Frank och Regine Juhls. Denna Finnmarksviddas första silversmedja erbjuder både moderna och traditionella smycken från egen verkstad. Vi fortsätter därefter via Karasjok upp mot en av resans höjdpunkter, Nordkap. 

Genom en tunnel under havet kommer vi till ön Magerøya och checkar in på vårt hotell i Norges nordligaste stad, Honningsvåg. Efter middag är det dags för utflykten till Nordkapsklippan, Europas nordligaste utsiktsplats. Att stå här, på den 307 meter höga klippan, och titta ut över havet är som att vara vid världens ände. Det är en otroligt mäktig känsla! 

Vi besöker även Nordkapshallen, ett stort turistcentrum med filmvisning, bar, restaurang och souvenirbutiker. Vid 01-tiden vänder vi åter till hotellet, rika på upplevelser och redo för en god natts sömn.

Genom fjordlandskap mot Tromsø
Dag 4 (45 mil + båtresor) Tidig frukost och avresa söderut genom det vackra bergslandskapet och längs fjordarna i Finnmark. Vi gör ett lunchuppehåll i staden Alta vid Altafjorden, och åker sedan mot Olderdalen, där vi tar färjan över till den lilla tätorten Lyngseidet. Vi tar oss vidare och kommer till Ullsfjorden där nästa färja tar oss mellan Svensby och Breivikeidet. Nu återstår bara den sista sträckan till Tromsø, där vi övernattar.

På väg mot Svolvaer
Dag 5 (42 mil) Efter frukost lämnar vi Tromsø och åker söderut. Färden går återigen längs med de vackra fjordarna. Vyerna utanför bussfönstret är otroliga. I Björkvik viker vi av mot Bogen och kommer fram till Melbu. Här tar vi färjan över till Lofoten och Svolvaer, som är dagens mål. 

Heldag på Lofoten
Dag 6 (15 mil + båtresa). Idag möter en lokalguide upp och visar oss det mesta och det bästa av Lofoten. Här får vi uppleva områdets fascinerande natur med ståtliga berg, djupa fjordar, långa sandstränder och gröna marker. Vi besöker även Reine som korats till Norge vackraste småstad.

Innan färjan avgår kl. 20.30 till Moskenes har vi ätit middag. Under båtturen, som tar cirka fyra timmar, får njuta av makalösa vyer. När vi kommer iland efter den härliga färden åker vi till vårt hotell i Bodø.

Bodø -Arjeplog
Dag 7 (30 mil) Efter en sovmorgon lämnar vi Bodø och åker till Storfjord. Här tar vi väg 95 som går genom Junkerdalen och så småningom kommer vi fram till hotellet i Arjeplog. 

Arjeplog och hemåt
Dag 8 Direkt efter frukost besöker vi det berömda Silvermuséet, där en guidad visning väntar. Här finns flera utställningar med allt från silver- och malmbrytningen till nybyggarnas liv på 1700-talet och samernas spännande historia. I butiken kan vi inhandla hantverk och silversmide. Efter besöket fortsätter vi Silvervägen ner mot Boliden. Efter ett par raster äter vi en avslutningsmåltid i Umeå. Därefter fortsätter resan tillbaka till respektive hemort.

Hotell

Haparanda Stadshotell Hotell

  

Vår bedömning: 3 stjärnigt
Torget 7, Haparanda.
Tel: 0922-11490.
92 rum. 3 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns: Restaurang, bar, TV, tele, hiss, pool
www.haparandastadshotell.se

Hotel Jussan Tupa
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Ounastie 140, Enonteikö.
Tel: +35 816521101.
30 rum. 2 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns: Restaurang, bar, TV, tele, Wi-FI
www.jussantupa.fi/sv

Scandic Destination Nordkapp
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Ev. annat Scandic hotell.
Meddelas vid ankomst Honningsvåg.

www.scandichotels.no

Scandic Ishavshotel Tromsø
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Fredrik Langes gate 2, Tromsø
Tel: +47 77666400
214 rum. 7 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, Wi-Fi
www.scandichotels.no

Thon Hotel Lofoten

  

Vår bedömning: 4 stjärnigt 
Torget 8300, Svolvaer
Tel: +47 76049000.
133 rum. 9 vån.
Läge: Vid fjorden.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, Wi-Fi
www.thonhotels.no

Scandic Havet
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Tullbugata 5, Bodö
Tel: +47 75503800
234 rum. 17 vån.
Läge: Centralt. 
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, Wi-Fi
www.scandichotels.no

 

Hotel Lyktan

  

Vår bedömning: 3 stjärnigt
Lugnetvägen 4, Arjeplog
Tel: 0961-61210. 59 rum. 2 vån.
Läge: Centralt.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, TV, tele, Wi-Fi
www.hotellyktan-arjeplog.se

 

 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSSKYDD – är frivilligt och beställs vid bokningstillfället. Skyddet träder i kraft om du får förhinder att resa pga sjukdom (gäller även vid läkares avrådan). Detta styrkes med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning. Premien återbetalas ej.  

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER utan avbeställningsskydd: 

Paketresa utan flyg: Vid avbeställning tidigare än 40 dagar före avresa gäller ÖPPET KÖP och du får full återbetalning. Vid avbeställning därefter men tidigare än 30 dagar före avresan ska resenären betala anmälningsavgiften som avbokningskostnad.  Från 30 dagar till 8 dagar debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbeställning sker inom 8 dagar före avresa. 

Paketresa med flyg: Vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa gäller ÖPPET KÖP och du får full återbetalning. Vid avbeställning 90-31 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris.
Vid avbeställning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske. 

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

Resan i PDF- utskriftsvänlig

För att få upp resan som utskriftsvänlig PDF klicka här

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
27/6- se avgångstiderBussNordkap och LofotenMer än 815 450:-BokaMer information
Powered by Travelize