Skip to main content

2023-05-12: Verkstadschef till Docksta Buss & Truck

Vill du arbeta i ett händelserikt företag där du får möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas? Vi behöver nu förstärka vår verksamhet med en verkstadschef till våra verkstäder i Örnsköldsvik och Docksta.

Vi söker en Verkstadschef för tunga fordon (buss). I detta varierande arbete kommer du säkerställa att arbetet i verkstäderna bedrivs på ett effektivt, strukturerat och säkert sätt och att fordonen inom verksamhetsområdet alltid är trafiksäkra. Som verkstadschef har du ett nära samarbete med driftledningen för busstrafiken i Örnsköldsvik och Docksta med omnejd och du rapporterar till Teknisk chef/Verksamhetsansvarig.

I arbetet som verkstadschef ingår personalansvar och arbetsledning för fordonstekniker i verkstäderna samt:

 • övergripande ansvar för områdets fordonsverkstäder inklusive service och reparationer.
 • ansvarar för att verkstäderna samt områdets fordon med tillhörande teknisk utrustning är väl fungerande och uppfyller de krav som avtal, lagar och föreskrifter anger.
 • optimera service, underhåll och reparationer av regionens fordon. Detta sker i nära samarbete med Teknisk chef/Verksamhetsansvarig.
 • utföra service och reparation av områdets fordon.
 • ansvara för kontakter och uppföljning av externa verkstäder och leverantörer.
 • ansvara för inköp och lagerhållning av reservdelar, däck m.m.
 • arbeta för att ständigt förbättra vår arbetsmiljö

Tjänsten avser anställning på 100 % med fast månadslön.

Mer om dig
Vi ser gärna att du har arbetat som mekaniker med tunga fordon, har erfarenhet av fordons-el samt har haft någon form av ledaransvar samt utbildning inom ledarskap. Fordonsteknisk utbildning är meriterande men inte ett formellt krav. God datavana är nödvändigt i tjänsten eftersom allt arbete dokumenteras i ett verkstadsprogram samt att felsökningen till stor del sker via datorbaserade analysverktyg.

Som person är det viktigt att du är kommunikativ, lösningsorienterad och ansvarstagande. Du har ordningssinne, är noggrann och har lätt för att arbeta både individuellt och i grupp. Det är viktigt att du trivs i rollen som ledare och att du drivs av att skapa en effektiv och trygg verkstad genom att upprätthålla och utveckla befintliga rutiner.

För att arbeta hos oss ser vi gärna att du även har följande kvalifikationer

 • B-körkort
 • D-körkort anses meriterande
 • Svenska i tal och skrift samt kunskap i engelska
 • Gärna några års erfarenhet inom branschen

Vi jobbar med löpande urval så tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstidens utgång. Tillträde efter överenskommelse, gärna så snart som möjligt. Observera att vi tillämpar provanställning i 6 månader.

Ansökan skickas in via länk här >>

Välkommen att ansöka redan idag!

För mer information kontakta: Anders Hagström, Teknisk chef/ Verksamhetsansvarig. tel. 070-349 06 66.

Om företaget:
Docksta Buss och Truck AB är ett verkstadsföretag med huvudfokus på tunga fordon främst bussar och taxifordon. Idag är vi ett 30-tal medarbetare inom företaget. Verksamheten är fördelad på sex verkstäder i Västernorrland från Timrå i söder till Örnsköldsvik i norr som alla ligger i anslutning till Byberg & Nordins depåer. Vi har kollektivavtal och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag och en förmånlig sjukvårdsförsäkring. Byberg & Nordin Busstrafik AB är ett familjeföretag i tredje generationen. Idag spänner verksamheten över ett stort antal områden inom resor och busstrafik, såväl lokalt i Västernorrland, som i södra Sverige, Norden och ut i Europa. Byberg & Nordin omsätter 500 mkr, har närmare 500 medarbetare och ca 300 fordon. 

All kontakt med rekryteringsfirmor och annons-/mediasäljare avböjes vänligen men bestämt.

Fritextsökning