Nordkap och Lofoten

Nordkapsklippan
Status:
Det finns inga bokningsbara resor just nu

BUSS. Följ med på en oförglömlig resa och upplev Norges nordligaste landskap. Vi besöker Nordkap, Europas sista utpost mot norr, och öriket Lofoten med sin sagolika natur. Har vi tur får vi även se midnattssolen.


 

 

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Haparanda

  (måndag 27 juni) Vi startar på morgonen och följer kustvägen norrut. Vi stannar och dricker kaffe från bussen och äter senare lunch i Skellefteå. Lagom till middag är vi framme i Haparanda, där vi ska äta och övernatta.

 • Dag 2: Tornedalen och Enontekiö

  (31 mil) Vi fortsätter resan norrut. Vi följer Tornedalen mot Kukkolaforsen, som är ett av Torneälvens vildaste partier. Vi stannar till och tar en titt på vattnets virvlar. Efter lunch passerar vi Polcirkeln och åker nu på den finska sidan norrut mot Enontekiö, där vi övernattar.

 • Dag 3: Juhls Silvergalleri och Nordkapsklippan

  Vi börjar dagen med att åka till Kautokeino för ett besök i Juhls Silvergalleri. Detta är en arkitektonisk sevärdhet i sig, uppbyggd av Frank och Regine Juhls. Denna Finnmarksviddas första silversmedja erbjuder både moderna och traditionella smycken från egen verkstad. Vi fortsätter därefter via Karasjok upp mot en av resans höjdpunkter, Nordkap.

  Genom en tunnel under havet kommer vi till ön Magerøya och checkar in på vårt hotell i Norges nordligaste stad, Honningsvåg. Efter middag är det dags för utflykten till Nordkapsklippan, Europas nordligaste utsiktsplats. Att stå här, på den 307 meter höga klippan, och titta ut över havet är som att vara vid världens ände. Det är en otroligt mäktig känsla!

  Vi besöker även Nordkapshallen, ett stort turistcentrum med filmvisning, bar, restaurang och souvenirbutiker. Vid 01-tiden vänder vi åter till hotellet, rika på upplevelser och redo för en god natts sömn.

 • Dag 4: Genom fjordlandskap mot Tromsø

  (45 mil + båtresor) Tidig frukost och avresa söderut genom det vackra bergslandskapet och längs fjordarna i Finnmark. Vi gör ett lunchuppehåll i staden Alta vid Altafjorden, och åker sedan mot Olderdalen, där vi tar färjan över till den lilla tätorten Lyngseidet. Vi tar oss vidare och kommer till Ullsfjorden där nästa färja tar oss mellan Svensby och Breivikeidet. Nu återstår bara den sista sträckan till Tromsø, där vi övernattar.

 • Dag 5: På väg mot Svolvaer

  (42 mil) Efter frukost lämnar vi Tromsø och åker söderut. Färden går återigen  längs med de vackra fjordarna.Vyerna utanför bussfönstret är otroliga. Efter ett lunchuppehåll i Bjerkvik viker vi av mot Bogen och kommer fram till Svolvaer, som är dagens mål.

 • Dag 6: Heldag på Lofoten

  (15 mil + båtresa). Idag möter en lokalguide upp och visar oss det mesta och det bästa av Lofoten. Här får vi uppleva områdets fascinerande natur med ståtliga berg, djupa fjordar, långa sandstränder och gröna marker. Vi besöker även Reine som korats till Norge vackraste småstad.

  Innan färjan avgår kl. 20.30 till Moskenes har vi ätit middag. Under båtturen, som tar cirka fyra timmar, får njuta av makalösa vyer. När vi kommer iland efter den härliga färden åker vi till vårt hotell i Bodø.

 • Dag 7: Bodø - Arjeplog

  (30 mil) Efter en sovmorgon lämnar vi Bodø och åker till Storfjord. Här tar vi väg 95 som går genom Junkerdalen och så småningom kommer vi fram till hotellet i Arjeplog.

 • Dag 8: Arjeplog och hemåt

  Direkt efter frukost besöker vi det berömda Silvermuséet, där en guidad visning väntar. Här finns flera utställningar med allt från silver- och malmbrytningen till nybyggarnas liv på 1700-talet och samernas spännande historia. I butiken kan vi inhandla hantverk och silversmide. Efter besöket fortsätter vi Silvervägen ner mot Boliden.

  Efter ett par raster äter vi en avslutningsmåltid i Umeå. Därefter fortsätter resan tillbaka till respektive hemort.

Bra att veta om din resa

Klicka här för praktisk information och "bra att veta". 

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Haparanda Stadshotell Hotell

Ett av sekelskiftets mest berömda hotell med den gamla genuina karaktären av ett stadshotell; röd plysch, kristallkronor, stuckatur.

Vår bedömning: 3 stjärnigt
Torget 7, Haparanda.
Tel: 0922-11490.
92 rum. 3 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns: Restaurang, bar, TV, tele, hiss, pool
www.haparandastadshotell.se

Övernattning dag 2 - 3

Hotel Jussan Tupa

Välkommen till Hotell Jussan Tupa, ett traditionellt hotell för alla Lapplandsbesökare! Vårt tidsenliga och gästvänliga hotell är beläget mitt i Enontekis kommuncentrum Hetta.

Vår bedömning: 3 stjärnigt
Ounastie 140, Enonteikö.
Tel: +35 816521101.
30 rum. 2 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns: Restaurang, bar, TV, tele, Wi-FI
www.jussantupa.fi/sv

Övernattning dag 3 - 4

Scandic Destination Nordkapp

Här kommer du att omges av fantastiska landskap så långt ögat når. En perfekt bas för att uppleva Nordkap mitt i den storslagna naturen bland norrsken och renar. Börja dagen med en välsmakande frukostbuffé.

Vår bedömning: 3 stjärnigt
Ev. annat Scandic hotell.
Meddelas vid ankomst Honningsvåg.
www.scandichotels.no

Övernattning dag 4 - 5

Scandic Ishavshotel Tromsö

Bo precis vid kajen i centrala Tromsø och vakna upp till vyerna av havet, kyrkan Ishavskatedralen och Tromsdalen.

Vår bedömning: 3 stjärnigt
Fredrik Langes gate 2, Tromsø
Tel: +47 77666400
214 rum. 7 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, Wi-Fi
www.scandichotels.no

Övernattning dag 5 - 6

Thon Hotel Lofoten

Thon Hotel Lofoten ligger idylliskt vid hamnen i Svolvær, mitt i hjärtat av Lofoten. Härifrån är det gångavstånd till alla attraktioner i Svolvær. I restaurangen serveras du en av Norges bästa frukostar.

Vår bedömning: 4 stjärnigt 
Torget 8300, Svolvaer
Tel: +47 76049000.
133 rum. 9 vån.
Läge: Vid fjorden.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, Wi-Fi
www.thonhotels.no

Övernattning dag 6 - 7

Scandic Havet

Unikt äventyrshotell vid kajområdet i Bodø, med 360-gradig utsikt. Scandic Havet ligger centralt i kajområdet i Bodø centrum. Härifrån har du nära till allt. 

Vår bedömning: 4 stjärnigt
Tullbugata 5, Bodö
Tel: +47 75503800
234 rum. 17 vån.
Läge: Centralt. 
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, Wi-Fi
www.scandichotels.no

Övernattning dag 7 - 8

Hotel Lyktan

Hotell Lyktan i centrala Arjeplog liggernära Silvermuseet och fantastiska naturupplevelser. På gångavstånd från hotellet finns Sveriges djupaste sjö Hornavan samt fina fiskevatten och naturstigar.

Vår bedömning: 3 stjärnigt
Lugnetvägen 4, Arjeplog
Tel: 0961-61210. 59 rum. 2 vån.
Läge: Centralt.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, TV, tele, Wi-Fi
www.hotellyktan-arjeplog.se