Skip to main content

Elitloppet 2022

Missa inte årets travhändelse på Solvalla! Boka vår alltid så populära resa till Elitloppet med travjournalisten Lennart Sundwall som reseledare! 

Om Elitloppet
Elitloppshelgen 2022 pågår mellan 27-29 maj. Försök och final till Elitloppet körs på söndagen den 29 maj. Elitloppet är ett av världens största travlopp. Det har körts sedan 1952 och avgörs alltid den sista söndagen i maj på Solvalla. Världens bästa hästar bjuds in för att göra upp i försök och final över sprinterdistansen 1609 meter. Trav i tre dagar brukar locka runt 60 000 till Bällsta, merparten under lördag-söndag. Hästar, kuskar och tränare kommer från hela Europa, och även från andra sidan Atlanten. 

Upplev Elitloppet med kanske världens bästa travpublik och en obeskrivligt skön atmosfär på plats! För mer information besök elitloppet.se

Om Lennart Sundwall
Lennart Sundwall har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten. Under 40 års tid har Lennart varit Travrondens ögon på både Dannero och Solänget. Under en tio års period medverkade han som travskribent på Örnsköldsviks Allehanda och han var också under tidigt 80-tal sportsligt ansvarig på Bergsåkers travbana.

Bild: Solvalla

 

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Hemorten-Stockholm

    Avresa från respektive hemort. Vi stannar till på Rasta Tönnebro/Hagsta ca kl. 13.00 och där ges tillfälle att köpa lunch. Vi bjuder på bussfika på lämpligt ställe efter vägen.

  • Dag 2: Heldag på Solvalla

    Frukost på hotellet. För den som vill, går bussen ut till Solvalla kl. 09.30 och åter från Solvalla till hotellet efter sista loppet.

  • Dag 3: Solvalla och därefter hemresa

    Frukost på hotellet. Bussen går ut till Solvalla kl. 09.15. Efter sista loppet avgår bussen norrut igen. Vi bjuder på bussfika under resan hem. Precis som på nerresan så stannar vi vid Rasta Tönnebro Värdshus och där ges tillfälle för måltid.