Elitloppet 2020

Missa inte årets travhändelse på Solvalla! Boka vår alltid så populära resa till Elitloppet med travjournalisten Lennart Sundwall som reseledare! 

Nytt! Vivid Wise As blev häst nummer ett att bli inbjuden av elitloppsansvarige Anders Malmrot. Vivid Wise As har sprungit elitloppsdistansen 1.609 meter på 1.08,6. Hästen är sex år gammal och har vunnit 19 segrar på sina 38 startförsök.

Om Elitloppet
Elitloppshelgen 2020 pågår mellan 29-31 maj. Försök och final till Elitloppet körs på söndagen den 31 maj. Elitloppet är ett av världens största travlopp. Det har körts sedan 1952 och avgörs alltid den sista söndagen i maj på Solvalla. Världens bästa hästar bjuds in för att göra upp i försök och final över sprinterdistansen 1609 meter. Trav i tre dagar brukar locka runt 60 000 till Bällsta, merparten under lördag-söndag. Hästar, kuskar och tränare kommer från hela Europa, och även från andra sidan Atlanten. 

Upplev Elitloppet med kanske världens bästa travpublik och en obeskrivligt skön atmosfär på plats! För mer information besök elitloppet.se

Menhammar stuteri
Under denna Elitloppsresa finns också möjligheten att följa med på ett studiebesök på lördag förmiddag. Vi besöker Menhammar stuteri ute på Ekerö, landets mest framgångsrika stuteri under ett flertal år. Där finns bl.a. hingstarna Maharajah, Readly Express och Nuncio. Flerfaldiga miljonärer som numer verkar som avelshingstar. Här kan du läsa mer om Menhammar stuteri
 
Om Lennart Sundwall
Lennart Sundwall har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten. Under 40 års tid har Lennart varit Travrondens ögon på både Dannero och Solänget. Under en tio års period medverkade han som travskribent på Örnsköldsviks Allehanda och han var också under tidigt 80-tal sportsligt ansvarig på Bergsåkers travbana.


Avreseorter
Örnsköldsvik, Sollefteå, Härnösand, Sundsvall, Hudiksvall, Söderhamn samt mellanliggande hållplatser.

För mer info om hållplatser, se "se avgångstider" nedan.
 

Pris fr.:
2 995:-
Dagar:3
Bussresa, kaffe och bröd från bussen båda vägarna, Inkvartering i dubbelrum inkl frukost på Clarion Sign Hotel, transport till och från Solvalla. Reseledare
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1 Avresa från respektive hemort. Vi stannar till på Rasta Tönnebro ca kl. 13.00 och där ges tillfälle att köpa lunch. Vi bjuder på kaffe och bröd från bussen på lämpligt ställe efter vägen.

DAG 2 Frukost på hotellet. För den som vill, går bussen ut till Solvalla kl. 09.30 och åter från Solvalla till hotellet efter sista loppet. De som följer med till Menhammar Stuteri erhåller information av reseledaren angående avgångstid.

DAG 3 Frukost. Bussen går ut till Solvalla kl. 09.15. Efter sista loppet avgår bussen norrut igen. Vi bjuder på fika från bussen under resan hem. Precis som på nerresan så stannar vi vid Rasta Tönnebro och där ges tillfälle för måltid.

Entrébiljett till Solvalla ingår ej i vår resa.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
29/5- se avgångstiderBussElitloppet StockholmMer än 82 995:-BokaMer information