Tallinnkryssning

Information om aktuella avgångar för vår/sommar läggs ut i början av 2021.

Kryssa med oss till Tallinn och få två härliga dagar ombord och en heldag i land!

Du kan också shoppa loss enligt begreppet "EU-shopping". Det betyder att vår buss och chaufför följer med i land och du kan passa på att handla till bra och billiga priser på köpcentrat Sadama market, som ligger nära hamnen. Därefter kan du lasta dina varor direkt ombord på bussen.


Bild: Tallink Silja

Passa på att utforska Tallinn- den vackra Hansastaden med sina mäktiga torn, fästningsmurar, vindlande gränder och gröna parker. Här finns massor av intressanta sevärdheter att upptäcka!

Nöjen ombord


Bild: Tallink Silja

Ät gott, shoppa till förmånliga havspriser och varva ner i bastun eller jacuzzin i relaxavdelningen ombord på fartygen. Dessutom kan du se fram emot underhållning varje kväll.
 


Bild: Tallink Silja

Tillval
Lägg till frukost -och middagsbuffé ( inkluderar öl/vin/läsk) på ut- och hemresan och kanske även en sightseeing av Tallinn? Finns som Tillval i bokningen.

Sightseeing ( ca. 2 tim)
Vi samlas vid Tallinks Sightseeingbuss som väntar utanför D-terminalen med skylten ”Rundtur i Tallinn” efter ankomst i Tallinn. Därefter besöker vi några av de mesta intressanta platserna, bl a Gamla Stan, Sångarfältet, Pirita Kloster, Domberget (Toompea) med bl a Estlands riksdag och Alexander Nevskijkatedralen. Därefter lämnar vi bussen och tar en promenad (ca 30 min) ned mot Gamla Stan. Sightseeingen avslutas därefter mitt i Gamla Stan på Rådhusplatsen (Raekoja plats).  Du tar dig tillbaka till båten på egen hand.

Bra att veta: I och med att det är kullerstensgator i Gamla Stan kan det vara besvärligt för personer med gåsvårigheter eller rullator att ta sig fram i området.
 

Dagsprogram

Dag 1
Vi lämnar hemorten på morgonen. Under färden till Stockholm stannar vi för möjlighet att äta lunch och bjuder på kaffe från bussen. Väl framme i huvudstaden åker vi till Tallink Siljas terminal i Värtahamnen och checkar in tillsammans på M/S Romantika eller M/S Victoria som avgår kl. 17.45. För er som valt middagsbuffé har vi bokat bord från kl. 17.15. Därefter kan man ta del av det stora utbudet av god mat, shopping, dans och nöje som fartyget har att erbjuda.

Dag 2
Dagen fri för egna aktiviteter. För er som valt frukost serveras den mellan 07:00-10:00. Ankomst Tallinn 10:00 (lokal tid + 1h). Nu finns några timmar till att upptäcka staden och shoppa loss om man så önskar. För de som bokat guidad tur i Tallinn avgår denna från terminalen strax efter ankomst. Vid 15:00 kommer bussen stå uppställd utan för Sadama Market, då kan de som vill lasta in sina eventuella inköp direkt ( sk. EU-shopping). Kl. 18:00 (lokaltid 1 h+) avgår vårt kryssningsfartyg från Tallinn och nu väntar ännu en trivsam afton ombord.

Dag 3
De som beställt sjöfrukost kan avnjuta den mellan kl.07.00-10.00. Ankomst Stockholm beräknas till kl. 10:00 där bussen väntar utanför terminalen. Vi startar hemresan norrut och gör uppehåll för lunch.
 

Tidtabell

Avgångsort Avgångstid
Sollefteå Resecentrum 06:45
Örnsköldsvik Resecentrum 06:50
Bollsta Busstation 07:05
Väja g:a NCB kontoret 07:10
Bjästa Busstation 07:10
Docksta E4 södergående hlp Marinan 07:20
Kramfors Resecentrum 07:30
Ullånger hlp OK/Q8 07:30
Gallsäter hlp g:a E4 07:40
Lunde hlp 07:40
Hälledal g:a kiosken 07:50
Utansjö hlp 08:00
Älandsbro hlp OK/Q8 08:15
Härnösand Resecentrum 08:25
Torsboda hlp E4 södergående  08:40
Timrå hlp Ybuss E4 08:50
Sundsvall Busstation 09:10
Kvissleby hlp gamla OK/Q8 09:20
Njurunda klockarberget hlp före bron 09:25
Gnarp hlp Statoil 09:45
Hudiksvall Ybuss hlp Statoil norra infarten 10:45
Söderhamn resecentrum 11:15
Tönnebro Rasta Värdshus lunch uppehåll 45 min 12:20
Gävlebro södergående Ybuss hlp 12:50

Hytter

I grundpriset ingår del i B-hytt men du kan välja A-hytt som tillval i bokningen.

B-hytt

B-hytt (8 m2) för upp till 4 personer på däck 5, 8 och 9. Tillgång till allergivänliga B-hytter finns.
• Insideshytt
• Separata sängar
• Dusch och wc
• TV

 

A-hytt

  


A-hytt (9 m2) med havsutsikt. Hytterna har plats för upp till 4 personer och ligger på däck 5, 8 och 9.
• Separata sängar
• Dusch och wc
• TV

 

 

Powered by Travelize