Skip to main content

Toscana med Cinque Terre och Val d'Orcia

Cinque Terre
Val d´Orcia
Val d´Orcia
Florens

FLYG. Toscana räknas av många som ett av Italiens vackraste och mest fascinerande landskap och det toscanska köket är känt över hela världen. På denna resa smakar vi lokalproducerade viner och delikatesser, upplever berömda Cinque Terre och det undersköna landskapet Val d´Orcia. 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Montecatini Terme

  (tisdag 5 september) Avresa från respektive hemort till Arlanda. På resan ner bjuder vi på kaffe och smörgås. Efter landning åker vi transfer med lokal buss och chaufför till den trevliga lilla staden Montecatini Terme. Här ska vi bo i sju nätter.

  Efter att vi installerat oss på våra rum tar vi en gemensam promenad för att bekanta oss med staden. Vi bjuds på välkomstdrink innan middagen.

 • Dag 2: Cinque Terre

  (20 mil) Dagens utflykt blir till nationalparken Cinque Terre som är ett av Italiens vackraste besöksmål. De fem pittoreska byarna är byggda på klippor och sluttningar vid det azurblå havet, omgivna av terrassodlingar. Vi tar bussen till La Spezia där vår lokalguide möter upp. Vi gör en båttur längs Cinque Terre-kusten till Monterosso och kan på så sätt beundra de små pastellfärgade byarna som klättrar på de ojämna klipporna.

  Vi åker lokaltåg vidare till Vernazza där vi också äter gemensam lunch. När vi strosat runt och är nöjda så tar vi tåget vidare till den charmiga byn Manarola en av de mer välkända små byarna.

  Vi återvänder till La Spezia och vår buss som efter en innehållsrik heldag tar oss tillbaka till vårt hotell för middag.(Obs! På grund av väder och vind kan programmet komma att justeras något, ev. ändringar meddelas på plats).

 • Dag 3: Fri dag

  I dag har vi en hel dag till att utforska vår trevliga stad Montecatini Terme, på egen hand. Här finns härliga promenadstråk, man kan kika runt i stadens många mysiga butiker, äta en riktig italiensk lunch eller läsa en god bok i någon av de fina trädgårdarna eller parkerna. Kanske vill man bara ligga och njuta av värmen vid hotellpoolen.

  På kvällen äter vi middag i den genuina medeltida byn Montecatini Alto, med sin hänförande utsikt över staden. Vi tar bergbanan, Funicolare, upp till restaurangen. Efter den utsökta middagen tar vi bergbanan tillbaka.

 • Dag 4: Greve in Chianti - en svenskägd vingård

  (15 mil) Dagens utflykt går till distriktet Chianti Classico och en vingård med utsikt över de vackra kulliga toscanska landskapet av vinfält och olivlundar. Terreno, som hör samman med The Winery Hotel Hotel i Stockholm genom familjen Ruhne, har gjort vin här sedan 1988. De har under dessa trettio år höjt kvaliteten på vinerna genom att gå tillbaka till en naturlig och ekologiskt vinproduktion samtidigt som vineriet har moderniserats. Vinerna som tillverkas är både klassiska och nyskapande.

  Sofia Ruhne var sju år när hennes föräldrar Mats och Birgitta tog det livsavgörande beslutet att köpa vingården. Sofia har i stort sett vuxit upp på Terreno och har idag ansvar för både gården i Toscana och för vinet på The Winery Hotel.

  På vår provning blir vi guidade genom tre av vingårdens viner kombinerat med eleganta snittar, tillagade av gårdens kock Francesco Galli. Allt som serveras på Terreno består av grödor från det egna ekologiska grönsakslandet och lokala råvaror. Man producerar även sin egen olivolja som vi får smaka under provningen.

 • Dag 5: Montecatini Terme eller Florens

  Idag har man möjlighet att antingen stanna kvar i Montecatini Terme, eller för dem som önskar följa med reseledaren på en dagsutflykt till Florens, en stad som har allt att erbjuda. Vackra välbevarade byggnader från medeltiden och gator som sett likadana ut sedan 1300-talet. Staden där personer som Leonardo da Vinci, Dante och Michelangelo verkat. Ett otroligt kulturarv av historia, konst och arkitektur. Vi kommer att ha gott om tid för att avnjuta såväl god mat och dryck samt shopping för den som önskar, innan vi vänder åter till Montecatini Terme och hotellet.

 • Dag 6: Fattoria del Teso

  Idag ska vi åka till vingården Fattoria del Teso i Montecarlo (mellan Lucca och Florens) vackert beläget i en typisk Toscans omgivning inbäddad bland tallar och cypresser i ett område där man ägnat sig år vinodling sedan romartiden.

  Vinerna från Fattoria del Teso är karakteristiska för Montecarlo området. Eleganta och sofistikerade viner tack vare närheten till havet och det milda klimatet. Vi provar gården viner och äter en lättare lunch med Toscansk plockmat såsom bröd som man kan doppa i olivolja, olika sorters ostar, charkuterier och bruschetta.


 • Dag 7: Val d´Orcia - vyer, vin och ost

  (25 mil) Idag ska vi på en heldagsutflykt tillsammans med vår duktiga lokalguide till den förtrollande dalen Val d´Orcia, listad på UNESCOs världsarvslista. Bilder från det här området får många gånger representera de magiska toscanska landskapen. Här besöker vi några pittoreska byar med genuin toscansk atmosfär. Lunchen äter vi på en trevlig lokal restaurang där det dukas upp toscanska smårätter och vin. Detta blir en fotovänlig dag fylld med de klassiska toscanska vyerna.

 • Dag 8: Pisa och hemåt

  Vi äter frukost innan vi checkar ut från hotellet och åker till flygplatsen i Pisa. När vi landar i Stockholm väntar en Byberg & Nordinbuss på att ta oss till Tönnebro Värdshus för en avslutningsmåltid innan sista etappen hem.

Bra att veta om din resa

Klicka här för praktisk information och "bra att veta". 

Avgångs- och ankomsttider

Plats Hållplats Avresetid Hemkomsttid
Örnsköldsvik resecentrum 00:00 00:45
Bjästa hpl E4 00:15 00:30
Bollsta Busstation 00:20 00:15
Väja gamla NCB kontoret 00:25 00:10
Docksta Marina Ybuss hpl 00:30 00:15
Kramfors resecentrum hlp F 00:35 00:05
Ullånger OK hlp E4 00:40 00:00
Gallsäter hlp g:a E4 00:45 23:50
Lunde hlp 00:45 23:50
Hälledal gamla kiosken 00:55 23:40
Utansjö hlp 01:00 23:35
Älandsbro Köpcentrum hpl E4:a 01:10 23:25
Härnösand resecentrum hlp A 01:20 23:15
Torsboda E4:a Ybuss hpl 01:40 22:55
Sörberge norra hlp E4 01:45 22:50
Timrå hlp E4 01:50 22:45
Sundsvall navet hlp o 02:05 22:30
Gnarp Statoil Ybuss hpl 02:40 21:55
Jättendal E4:a Ybuss hpl 02:45 21:50
Harmånger E4 Ybuss hpl 02:50 20:45
Hudiksvall Glada Hudik 03:10 20:25
Iggesund hlp nya E4:an 03:25 20:10
Enånger hlp nya E4:an 03:35 20:00
Söderhamn Resecentrum 03:50 20:15
Tönnebro Rasta Värdshus 04:40 19:25
Gävle Bro västra sidan Ybuss hpl 05:15 18:50
Arlanda flygplats 07:35 17:00
Sollefteå resecentrum hlp A 23:55 00:40

Hotell

Övernattning dag 1 - 8

Hotel Da Vinci/Hotel Boston
I Montecatini Terme bor vi i standardrum (s.k. Classic rooms) på något av hotellgruppen ”B-Hotels” centralt belägna 4-stjärniga hotell Hotel Boston eller Hotel da Vinci. Hotellen är av likvärdig stand...

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
5/9 - se avgångstiderToscana med Cinque Terre och val d´Orcia419 980:-BokaMer information