Toscana- mat, vin och vyer

FLYG. Toscana räknas av många som ett av Italiens vackraste landskap och det toskanska köket är känt över hela världen. På denna resa får vi uppleva vacker natur, välkända Cinque Terre, Florens och Milano samt provsmaka vin och flera lokala delikatesser. 

Pris fr.:
16 465:-
Dagar:7
Buss, tåg- och flygresor. Inkvartering i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar samt lunch dag 5. Utflykter, guider, provningar enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (söndag 6 september) Avresa natten mellan den 5 och 6 september ner till Arlanda. Flyget med SAS till Milano avgår kl. 11.05. På resan ner har vi stannat och ätit frukost på Rasta Tönnebro. Lunch intas på egen hand på Arlanda eller ombord på flyget. Kl. 13.45 landar vi och möts av en italiensk förare och buss som ska ta oss till Montecatini. Vi åker söderut och passerar Piacenza på vägen ner mot Medelhavet och La Spezia. Vid 19-tiden är vi framme i Montecatini Terme och vårt hotell, där vi ska bo i fem nätter. Middag på hotellet.  

Dag 2 (10 mil) Efter frukost beger vi oss på en heldagsutflykt till Florens, en stad som har allt att erbjuda. Vackra välbevarade byggnader från medeltiden och gator som sett likadana ut sedan 1300-talet. Staden där personer som Leonardo da Vinci, Dante och Michelangelo verkat. Ett otroligt kulturarv av historia, konst och arkitektur såväl som mat och dryck samt goda shoppingmöjligheter. Vår lokalguide tar oss med på en guidning till fots och berättar allt av intresse om denna spännande stad. Därefter lämnar vi tid för lunch och lite egen tid innan vi vänder åter till Montecatini Terme och hotellet.

Dag 3 (20 mil ) Frukost. Idag besöker vi nationalparken Cinque Terre som är ett av Italiens vackraste besöksmål. De fem pittoreska byarna är byggda på klippor och sluttningar vid det azurblå havet och omgärdas av terrassodlingar. Vi tar bussen till La Spezia där vår lokalguide möter upp. Här tar vi tåget vidare till Riomaggiore som är en av de välkända, kuperade och pittoreska byarna. Under dagen ges tillfälle till lunch. I den lilla charmiga byn Manarola kan vi sedan strosa runt en stund innan vi tar trapporna ner till vår båt som angör vid klipporna. Vi gör en båttur längs en del av Cinque Terre-kusten och kan på så sätt beundra de små pastellfärgade byarna som klättrar på de ojämna klipporna. Efter båtturen återvänder vi till La Spezia och vår buss som efter en innehållsrik heldag tar oss tillbaka till vårt hotell där vi äter middag. (Obs! På grund av väder och vind kan programmet komma att justeras något, ev. ändringar meddelas på plats).

Dag 4 Frukost på hotellet. Idag har vi möjlighet att utforska Montecatini Terme, vår trevliga stad på egen hand. Det finns härliga promenadstråk, man kan kika runt i stadens många mysiga butiker, äta en riktig italiensk lunch eller läsa en god bok i någon av de fina trädgårdarna eller parkerna. Kanske vill man bara ligga och njuta av värmen vid hotellpoolen. På kvällen äter vi middag i medeltida byn Montecatini Alto, med sin hänförande utsikt över staden. Vi tar bergbanan, Funicolare, upp till restaurangen. Efter den utsökta middagen tar vi bergbanan tillbaka ner till vårt hotell.

Dag 5 ( 11mil) Frukost. En dag med besök i Pisa som är en av Italiens äldsta städer och kanske mest känd för sitt lutande torn. Vår lokalguide berättar allt om denna stad. Lunch äter vi på trivsamma vingården Fattoria il Poggio i Montecarlo, där vi får visat för oss hur det går till att framställa olivolja. Till lunchen får vi prova på både gårdens vita och röda viner samt provsmaka deras egenproducerade olivolja och balsamvinäger. Det finns möjlighet att handla i gårdsbutiken för den som önskar. Efter en intressant dag återvänder vi till vårt hotell där vi har lite tid att kanske ta en promenad innan det är dags för middag.      

Dag 6 (35 mil) Efter frukost packar vi in väskorna i bussen och reser vidare mot Milano. Vi gör ett uppehåll i Parma och får där prova både parmaskinka och parmesanost. Det är något speciellt med att prova dessa fantastiska italienska delikatesser i dess rätta miljö. Därefter äter vi lunch och fortsätter sedan till Milano, där en lokalguide möter upp för att visa oss den gamla citykärnan med den imponerande katedralen bland annat. Efter guidningen åker vi till vårt hotell och här ska vi övernatta och äta middag. 

Dag 7 Frukost. På förmiddagen åker vi till flygplatsen, varifrån flyget till Arlanda avgår kl. 12.55. Möjlighet till lunch finns på flygplatsen eller ombord på planet. Vi landar kl. 15.35 och då väntar en Byberg & Nordinbuss på att ta oss till respektive hemort. Vi stannar på Rasta Tönnebro, där vi äter en tvårätters avslutningsmiddag och summerar intrycken från en smakrik och intressant resa.
 

Hotell

Grand Hotel Nizza et Suisse
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Viale Verdi 72, Montecatini Terme.
Tel: +39 57279691
108 rum. 4 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, AC,
Hårtork, pool, WiFi
www.grandhotelnizza.it

Ibis Milano Centro Hotel
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Via Camillo Finocchiaro Aprile 2, Milano
Tel: +39 0263151
439 rum. 10 vån.
Läge: 1km från centrum, 6km från flygplatsen.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, Tv, tele, hiss, AC,
hårtork, Wi-Fi
www.accorhotels.com

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
6/9- se avgångstiderToscana - mat, vin och vyerMer än 816 465:-BokaMer information