Helsingforskryssning

Kryssningarna är planerade att startas upp hösten 2021. Information om aktuella avgångar läggs ut under våren. 

Upplev en härlig kryssning och ta samtidigt del av "Den vita staden "- Helsingfors!

Vi reser tilsammans från hemorten och gör stopp under vägen för lunch och fika. Därefter tar vi del av det fina utbudet ombord och utforskar Helsingfors på egen hand (buss och chaufför följer ej med på båten). Med två underhållande kvällar ombord och en heldag i land får du en prisvärd och minnesvärd upplevelse. 

Det finns många anledningar att kryssa med oss till härliga Helsingfors. Michelinkrogar, saluhallar, teatrar, konst och shopping är några exempel. Här finns också ett prisbelönt bibliotek med modern teknik och aktiviteter som lockar många av stadens invånare till byggnaden. Helsingfors erbjuder på sitt eget charmiga sätt en härlig mix av storstadsmiljö och vacker natur. Den vita staden vid havet visar upp fin arkitektur och underbar design. En metropol som är lätt att utforska till fots.

Ombord på fartygen finns något för alla. Här finns en elegant gågata med ett stort utbud av shopping till förmånliga havspriser och moderna restauranger för alla smaker. Du hittar även tax-free, underhållning varje kväll och en relaxavdelning med bastu och jacuzzi.

Tillval
Lägg till frukost- och middagsbuffé (inkluderar läsk/öl/vin) på ut- och hemresan och kanske även en sightseeing av Helsingfors? Finns som Tillval i bokningen.

Sightseeing (ca. 2 tim)
Vi samlas vid Tallinks Sightseeingbuss som väntar utanför terminalen efter ankomst i Helsingfors. Sightseeingturen presenterar Helsingfors viktigaste och mest intressanta sevärdheter, som Senatstorget, Presidentens slott, Stadshuset, Riksdagshuset, Finlandiahuset och Operan. Uppehåll vid Sibeliusmonumentet och i mån av möjlighet, Tempelplatsens kyrka. Turen slutar i centrum och Ni tar er till Olympiaterminalen på egen hand.

Sightseeingturen körs med Audio City Tour – röda panorama bussar med hörlurar på 8 språk (svenska, engelska, ryska, finska, tyska, spanska, japanska och kinesiska).
 

Foto: Tallink Silja

Dagsprogram

Dag 1
Vi lämnar hemorten på morgonen. Under färden till Stockholm stannar vi för möjlighet att äta lunch och bjuder på kaffe från bussen. Väl framme åker vi till Tallink Siljas terminal i Värtahamnen och checkar in tillsammans på M/S Silja Symphony eller M/S Silja Serenad som avgår kl. 16.45. Bussen och chauffören följer inte med båten. För er som valt middagsbuffé har vi bokat bord från kl. 17.00. Därefter kan man njuta av fartygets stora utbud av god mat, dryck, dans och shower.

Dag 2
Dagen fri för egna aktiviteter. För er som valt frukost serveras den mellan 07:30-10:00. Ankomst Helsingfors 09:55 (lokal tid + 1h). Nu finns det några timmar till att upptäcka allt vad Finlands huvudstad har att erbjuda. För er som bokat guidad tur avgår denna från terminalen strax efter ankomst. Kl.17:00 (lokaltid 1 h+) avgår vårt kryssningsfartyg från Helsingfors och nu väntar ännu en trivsam afton ombord.

Dag 3
De som beställt sjöfrukost kan avnjuta den mellan kl.07.00-09.30. Ankomst Stockholm kl. 09:30. Bussen kör fram ca kl.10:30 utanför terminalen och därefter startar vi hemresan norrut med uppehåll för lunch.

 

Hytter

Här finns information om hytter ombord. I priset ingår B-hytt. A-hytt och Promenade-hytt kan väljas som tillval i bokningen.

B-hyttB-hytt (8-11 m2) för upp till 4 personer. Hytterna ligger på däck 5, 9, 10 och 11. I vissa hytter kan de två nedre bäddarna flyttas ihop. Tillgång till djur- och allergivänliga B-hytter finns.

• Insideshytt
• Separata sängar
• Dusch och wc
• Hårtork
• Telefon
• Radio

 

A-hyttA-hytt (11 m2) med havsutsikt. Hytterna har plats för upp till 4 personer och ligger på däck 5, 8, 9, 10 och 11. Tillgång till handikappanpassade och djurvänliga A-hytter finns.

• Separata sängar (de två nedre bäddarna kan flyttas ihop)
• Dusch och wc
• TV
• Hårtork
• Telefon
• Radio

 

Promenade-hytt

 


Promenade-hytt (11 m2) med utsikt över Promenaden. Hytterna har plats för upp till 4 personer och ligger på däck 8, 9, 10 och 11. Tillgång till handikappanpassade hytter samt till djur- och allergivänliga Promenade-hytter finns.

• Separata sängar (de två nedre bäddarna kan flyttas ihop)
• Dusch och wc
• Hårtork
• Telefon
• Radio

Tidtabell

Avgångsort Avgångstid
Sollefteå Resecentrum 06:45
Örnsköldsvik Resecentrum 06:50
Bollsta Busstation 07:05
Väja g:a NCB kontoret 07:10
Bjästa Busstation 07:10
Docksta E4 södergående hlp Marinan 07:20
Kramfors Resecentrum 07:30
Ullånger hlp OK/Q8 07:30
Gallsäter hlp g:a E4 07:40
Lunde hlp 07:40
Hälledal g:a kiosken 07:50
Utansjö hlp 08:00
Älandsbro hlp OK/Q8 08:15
Härnösand Resecentrum 08:25
Torsboda hlp E4 södergående  08:40
Timrå hlp Ybuss E4 08:50
Sundsvall Busstation 09:10
Kvissleby hlp gamla OK/Q8 09:20
Njurunda klockarberget hlp före bron 09:25
Gnarp hlp Statoil 09:45
Hudiksvall Ybuss hlp Statoil norra infarten 10:45
Söderhamn resecentrum 11:15
Tönnebro Rasta Värdshus lunch uppehåll 45 min 12:20
Gävlebro södergående Ybuss hlp 12:50