Nordkap med Hurtigruten och Lofoten

BUSS. Följ med på en resa till Europas tak eller Europas sista utpost mot norr, Nordkap. Upplev Norge när det är som mäktigast. Vi gör en halvdagstur med Hurtigruten från Øksfjord till Tromsø. Har vi tur får vi även se midnattsolen.
Läs mer om denna resa nedan under rubriken Dagsprogram.

Under rubriken Dagsprogram nedan hittar du mer information om resan. Se rubriken Avreseorter för information om vilka hållplatser du kan resa från. För mer information om avresetider se steg 3 i bokningen.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1 (söndag 25 juni) Vi startar på morgonen och följer kustvägen norrut. Vi stannar och dricker kaffe från bussen och äter senare lunch i Skellefteå. Lagom till middag är vi framme i Haparanda på Stadshotellet, där vi ska övernatta.

Dag 2 (31 mil) Efter frukost fortsätter vi resan norrut. Vi följer Tornedalen mot Kukkolaforsen, som är ett av Torneälvens vildaste partier. Vi stannar till och tar en titt på vattnets virvlar. Efter lunch passerar vi Polcirkeln och åker nu på den finska sidan norrut mot Enontekiö. Övernattning och middag på centralt belägna Hotel Jussan Tupa.

Dag 3 (41 mil) Vi börjar dagen med att åka till Kautokeino för ett besök i Juhls Silvergalleri. Detta är en arkitektonisk sevärdhet i sig, uppbyggd under 40 år av Frank och Regine Juhls. Denna Finnmarksviddas första silversmedja erbjuder både moderna och traditionella smycken från egen verkstad. Vi fortsätter via Karasjok upp mot Nordkap. Vi kör under havet till Magerøya och checkar in på vårt hotell i Honningsvåg. Vi samlas till middag på hotellet och åker sedan upp till Nordkapsklippan. Att stå här,
på den 307 meter höga klippan, och titta ut över havet är som att vara vid världens ände. Det är en otroligt mäktig känsla! Vi besöker även Nordkapshallen, ett stort turistcentrum med filmvisning, bar, restaurang och souvenirbutiker. Vid 01-tiden vänder vi åter till hotellet.

Dag 4 (31 mil+båtresa) Tidig frukost och avresa söderut längs de vackra fjordarna i Finnmark. Vi gör ett lunchuppehåll i Alta och åker sedan till Langfjordbotn och tar av mot Øksfjord. Nu väntar en ny höjdpunkt på vår resa, en drygt sju timmar lång färd med Hurtigruten längs öar och fjordar till Tromsø – Ishavsstaden. Denna båttur kallar norrmännen ”Norges riksväg 1” eller ”världens vackraste sjöresa”. Avresan sker kl. 15.45 och längst med vägen serveras vi middag. Vid ankomst till Tromsø, strax före midnatt, möter vår buss upp på kajen och tar oss till vårt hotell för övernattning.

Dag 5 (42 mil) Efter frukost på hotellet lämnar vi Tromsø och åker söderut. Färden går längst med de vackra fjordarna. Vyerna utanför bussfönstret är otroliga. I Björkvik viker vi av mot Bogen och kommer fram till Melbu där vi tar färjan över till Lofoten och Svolvaer för övernattning och middag.

Dag 6 (15 mil+båtresa). Frukost på hotellet. Nu möter en lokalguide upp och visar oss det mesta och det bästa av Lofoten. Här sträcker sig höga fjäll ut mot havet, fjordar med de mest fantastiska havsklipporna, ljusa stränder och gröna marker. Vi besöker bland annat Reine som korats till Norge vackraste småstad. Innan färjan avgår kl. 19.30 till Bodø har vi ätit middag på Lofoten. Båtturen tar sedan cirka tre timmar. Vi får njuta av makalösa vyer i kvällssolen. När vi kommer iland efter den härliga färden åker vi till vårt hotell.

Dag 7 (30 mil) Vi smälter upplevelserna från gårdagen med en sovmorgon. Vi lämnar Bodø och åker till Storfjord. Här tar vi 95:an som går genom Junkerdalen och så småningom kommer vi fram till Arjeplog, där vi inkvarterar oss på Hotell Lyktan. Middag på hotellet.

Dag 8 Direkt efter frukost besöker vi det berömda Silvermuséet, där det väntar en guidad visning. De har flera utställningar med allt från silver- och malmbrytningen till nybyggarnas liv på 1700-talet och samernas spännande historia. I butiken kan vi inhandla hantverk och silversmide. Efter besöket fortsätter vi Silvervägen ner mot Boliden. Efter ett par raster, stannar vi i Umeå för att äta vår avslutningsmåltid. Därefter återstår bara den sista biten till respektive hemort.
 

Hotell

Haparanda Stadshotell Hotell

  

Vår bedömning: 3 stjärnigt
 
Torget, Haparanda.
Tel: 0922-11490. 92 rum. 3 vån.
Läge: centralt
På hotellet och rummen finns: Restaurang, bar, TV, tele, hiss, pool
www.haparandastadshotell.se


Hotel Jussan Tupa
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Ounastie 140, Enonteikö.
Tel: +35 816521101. 30 rum. 2 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns: Restaurang, bar, TV, tele, Wi-FI
www.jussantupa.fi/sv


Scandic Honningsvåg
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Nordkappgata 4, Honningsvåg.
Tel: + 47 78472888. 174 rum. 2 vån.
Läge: Centralt vid havet.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, bar, tv, tele, hiss, hårtork, Wi-Fi
www.scandichotels.se

Scandic Ishavshotell

  

Vår bedömning: 4 stjärnigt

Fredrik Langesgate 2, Tromsø.
Tel: +47 77666400.
180 rum. 6 vån. Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, Wi-Fi
www.scandichotels.se


Thon Hotel Lofoten

  

Vår bedömning: 4 stjärnigt 

O J Karrbøs vej 5, Svolvaer
Tel: +47 76049000.
133 rum. 9 vån. Läge: Vid fjorden.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, Wi-Fi
www.thonhotels.no

Scandic Havet

Vår bedömning: 4 stjärnigt

Tollbugata 5, Bodø.
Tel: +47 75503800
234 rum. 17 vån. Läge: Centralt.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, Wi-Fi
www.scandichotels.se
 

Hotel Lyktan

  

Vår bedömning: 3 stjärnigt

Lugnetvägen 4, Arjeplog
Tel: 0961-61210. 59 rum. 2 vån.
Läge: Centralt.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, TV, tele, Wi-Fi
www.hotellyktan-arjeplog.se

 

 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avreseorter

Sundsvall Busstation
Timrå centrum hlp E4
Sörberge norra hlp E4
Torsboda Ybuss hpl
Härnösand ReseC
Älandsbro hpl Köpcentrum
Sollefteå ReseC
Kyrkdal södra infart
Bollsta Busstation
Väja gamla NCB kontoret
Kramfors ReseC
Lunde Ybuss hlp
Kläpp norra infarten till Lugnvik
Högakusten Hotellet
Gallsäter gamla E4
Ullånger OK hlp E4
Docksta E4
Bjästa Busstation
Örnsköldsvik ReseC
Husum E4 Ybuss hlp
Nordmaling ReseC
Hörnefors E4 Statoil Ybuss hlp
Umeå Busstation
Skellefteå Busstation
Powered by Travelize