Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Skövde

  (söndag 7 augusti) Avresa från respektive hemort på morgonen. Under dagen fikar vi från bussen och äter lunch innan vi kommer fram till Skövde, där vi ska äta middag och övernatta.

 • Dag 2: Vejby Vingård

  (30 mil) Vi lämnar Skövde och börjar resan ner mot Helsingborg. Efter lämpliga stopp under resan kommer vi till Vejby Vingård. Denna charmiga familjevingård, på Bjärehalvöns södra del, har blivit uppmärksammad för några av Sverige bästa rödviner. Här får vi en rundvisning och provar därefter några av gårdens viner. Resan fortsätter vidare till Helsingborg där vi ska bo i fyra nätter.

 • Dag 3: Vandring på Bjärehalvön

  (12 mil) Vi inleder dagen med att åka tillbaka till den natursköna Bjärehalvön. Härifrån gör vi en ca 6 km lätt vandring på Skåneleden mellan den pittoreska turistorten Torekov och småorten Rammsjöstrands hamn. Vi går längs lätt trampade stigar och strandvägar över karga allmänningar, fälader, som det vanligtvis kallas i Skåne. När vi kommer fram till Rammsjöstrands hamn finns möjligheten att äta innan vi vänder åter till hotellet.

 • Dag 4: Vandring på Ven

  (6 mil) Med sin branta kustlinje reser sig Ven likt en platå ur Öresund. Tack vare formen utgör ön en enda stor utsiktsplats, med en vacker vy över den svenska och danska kusten. Resan till Tycho Brahes ö inleds med en färjeöverfart på ca 30 minuter från Landskrona (utan buss).

  Väl iland startar vi dagens vandring på Skåneleden vid färjeläget i Bäckviken. Vi följer den välskyltade ca 12 km långa leden runt ön längs rofyllda landsvägar, branta fall och pittoreska småbutiker. Vi gör ett stopp för gemensam lunch i den fina hotellanläggningen Spirit of Hven Backafallsbyn som även är välkänt för sitt destilleri. På eftermiddagen vänder vi åter till vårt hotell.

 • Dag 5: Vandring och Arilds Vingård i Kullaberg

  (8 mil) Tredje dagens vandring gör vi i Kullabergsområdet och startar norr om Helsingborg i Höganäs. Orten är mycket känd för sin keramik tillverkning och sina outletbutiker. Vi går ca 12 km i lätt terräng via strand-promenader, charmiga fiskelägen, knotiga tallskogar och fågelrika hedar tills vi når den vackra semesterorten Mölle.

  Efter lunch/fika och ett stopp vid Kullens fyr åker vi till Arilds Vingård. Gårdens druvor växer på de milda och frodiga sydsluttningarna av Kullaberg. Tack vare en lång växtperiod produceras fruktiga och friska viner. Här får vi en visning av odlingarna, Vineriet och provsmakar några av vinerna innan vi vänder åter till hotellet.

 • Dag 6: På väg mot Norrköping

  (40 mil) Vi lämnar Helsingborg och börjar vår resa norrut mot Norrköping, där vi ska övernatta. Vi gör stopp för lunch efter vägen och passar även på att besöka några sevärdheter. I Norrköping bor vi på centrala Scandic Strömmen.

 • Dag 7: Norrköping och hemåt

  På kända svenska vägar går resan norrut och i Tönnebro är det dags för en avslutningsmåltid. Under kvällen är vi åter hemma efter en resa med nya härliga minnen och smakupplevelser.