Jobba hos oss

Vi söker alltid duktiga medarbetare som vill jobba hos oss! De tjänster vi utlyser hittar du under Aktuella tjänster längre ner på sidan. Du hittar också information om bussförarutbildning via Yrkesakademin och Arbetsförmedlingen. 

Ett företags viktigaste resurs är medarbetarna. Det kan låta som en klyscha, men hos oss på Byberg & Nordin är det en ledstjärna som genomsyrar hela verksamheten. Vi vill vara branschens mest attraktiva arbetsgivare. Hos oss får du arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas. Vår verksamhet inkluderar allt från linjetrafik, skoltrafik, taxi och färdtjänst, gruppresor och expressbusstrafik. Vi är även researrangörer. Hos oss arbetar arbetar buss- och taxiförare, verkstadspersonal, trafikledning, sälj/marknad, ekonomer och administratörer. Företaget har idag närmare 480 medarbetare, ca 250 fordon och omsätter 360 mkr.

Vi bedriver trafik i hela Västernorrland samt i Gävleborg (Bergsjö, Nordanstig) och har kontor i följande områden:

Örnsköldsvik
Docksta
Nordingrå
Sollefteå
Kramfors
Härnösand
Timrå

Är du intresserad av andra tjänster än de vi utlyser?  Skicka då in din intresseanmälan till
Länk till allmän jobbansökan hos Byberg & Nordin (du kommer till koncernens ansökningsformulär)

Kort om koncernen:

Byberg & Nordin ingår i Björks & Byberg-koncernen och är en av fyra delägare. Koncernen utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige. Tillsammans är vi idag en av landets största privatägda aktörer i branschen. Koncernen bedriver verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder och har närmare 2000 medarbetare och cirka 1000 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring gör Björks & Byberg starka på marknaden med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik. Vårt fokus är att alltid leverera prisvärda, konkurrenskraftiga produkter och tjänster med hög service och kvalitet – ingenting är omöjligt!

I koncernen ingår idag Byberg & Nordin Busstrafik AB, A Björks, Björks Buss, Björks Fastigheter, Siljan Buss, VS & Perssons Bussar, KR Trafik, Björks 24-7, Weidermans Buss och Lindbergs Buss.
 

Klicka här för att läsa mer om lediga tjänster inom alla bolag i koncernen Lediga tjänster Björks & Byberg

Aktuella tjänster

Just nu söker vi:

Verkstadsansvarig till Härnösand
Vi växer och efterfrågan på våra tjänster ökar. Vi behöver därför förstärka vår verksamhet med en verkstadsansvarig mekaniker/fordonstekniker till Härnösand. Docksta Buss och Truck AB är ett verkstadsföretag med huvudfokus på tunga fordon främst bussar och taxifordon. Idag är vi ett 20-tal medarbetare inom företaget. Verksamheten är fördelad på sex verkstäder i Västernorrland, från Timrå i söder till Örnsköldsvik i norr, som alla ligger i anslutning till Byberg & Nordins depåer.

Tjänsten
Vi söker en Verkstadsansvarig för tunga fordon (buss). Verkstadsansvarig ska säkerställa att arbetet i verkstaden bedrivs på ett effektivt och säkert sätt och att fordonen inom verksamhetsområdet alltid är trafiksäkra. Som verkstadsansvarig har du ett nära samarbete med driftledningen för busstrafiken i Härnösand med omnejd och du rapporterar till Teknisk chef.

 I arbetet som verkstadsansvarig mekaniker/fordonstekniker ingår bland annat att du ansvarar för;
- att utföra service och reparation av områdets fordon.
- arbetsledning för fordonstekniker och servicepersonal i verkstaden som du ansvarar för.
- att handleda, utbilda och introducera fordonstekniker och andra medarbetare som ska arbeta i verkstaden.
- att säkerställa att alla säkerhetsföreskrifter följs i samband med att arbete utförs.
- att beställa hem material och reservdelar i den mån det behövs för att utföra arbetet.
- verkstadens lagerhantering.

Verkstadens öppettider är idag varierande mellan kl. 6-18 och schemaläggning utifrån detta görs. Tjänsten avser anställning på 100 % med fast månadslön.

Erfarenheter/krav
Vi ser gärna att du har arbetat som mekaniker på tunga fordon, har erfarenhet av fordons-el samt har haft någon form av ledaransvar. Fordonsteknisk utbildning är meriterande men inte ett formellt krav. Du som har gått en fordonsteknisk utbildning och/eller har minst 4-6 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter kommer snabbt att bli effektiv på din nya arbetsplats. God datavana är nödvändigt i tjänsten eftersom allt arbete dokumenteras i ett verkstadsprogram samt att en stor del av felsökningen sker via datorbaserade analysverktyg.

Som person är det viktigt att du är lösningsorienterad och ansvarstagande. Du har ordningssinne, är noggrann och har lätt för att arbeta både individuellt och i grupp.

För att arbeta hos oss ser vi gärna att du även har följande kvalifikationer:

- B-körkort
- D-körkort anses meriterande
- Svenska i tal och skrift samt kunskap i engelska
- Gärna några års erfarenhet inom branschen

Läs mer om tjänsten och ansök senast den 24/12 genom att klicka här ( du omdirigeras till Björks & Bybergs ansökningsformulär)

Vi jobbar med löpande urval så tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstidens utgång.
Tillträde snarast. Observera att vi tillämpar provanställning i 6 månader. Välkommen att ansöka redan idag!

För mer information kontakta Anders Hagström, Teknisk chef, tel. 070-349 06 66

 

Bussförare till Örnsköldsvik

Tycker du precis som vi att ingenting är omöjligt? Möter du kollegor och kunder med ett leende? Då tycker vi att du ska titta hit! Vi behöver förstärka vårt team i Örnsköldsvik med ytterligare 5 bussförare.

OM DIG
Tycker du om att jobba med service och har som mål att kunden alltid ska bli nöjd passar du bra hos oss. Som bussförare ansvarar du för våra resenärers säkerhet och trygghet så du är en lugn person med gott omdöme. Ett positivt bemötande mot såväl kunder och kollegor är en självklarhet. Vi har förmånen att transportera kunder under merparten av dygnets timmar så att vara bussförare hos oss innebär arbete på omväxlande tider.

För att arbeta hos oss ser vi att du har följande kvalifikationer:
- D-körkort
- YKB
- Svenska i tal och skrift
- Gärna några års erfarenhet som bussförare

OM TJÄNSTERNA
1 st 100 % person- och godstrafik, huvudsakligen på ”långlinje”
2 st 100 % person-/linjetrafik
2 st 70 % skoltrafik

Läs mer och ansök genom att klicka här ( du omdirigeras till Björks & Bybergs ansökningsformulär)

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan via länken så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 31/12.

Om du har frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att kontakta områdeschef Jens Byberg på tel 010–722 03 51

 

Bussförarutbildning

Vill du bli bussförare? Här finns utbildning.
Gillar du att träffa människor och är bra på att bemöta dem på ett trevligt sätt? Kan du behålla lugnet även i stressade situationer? Om du dessutom gillar att köra stora fordon så kanske bussföraryrket kan vara något för dig?

Yrkesakademin bedriver bussförarutbildning i Sundsvall på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Utbildningen är tillgänglig för dig som behöver uppdaterad eller ny kompetens inom området, som är eller blir inskriven på Arbetsförmedlingen och bedöms lämplig för yrket. Kontakta din handläggare redan idag för att få mer information om hur du söker och om när nästa utbildningsomgång startar!

Powered by Travelize