Jobba hos oss

Vi söker alltid duktiga medarbetare som vill jobba hos oss! De tjänster vi utlyser hittar du under Aktuella tjänster längre ner på sidan. Du hittar också information om bussförarutbildning via Yrkesakademin och Arbetsförmedlingen. 

Ett företags viktigaste resurs är medarbetarna. Det kan låta som en klyscha, men hos oss på Byberg & Nordin är det en ledstjärna som genomsyrar hela verksamheten. Vi vill vara en bra arbetsgivare och jobbar ständigt för att såväl nuvarande som potentiella medarbetare ska uppfatta oss så. Hos oss får du arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas. Vår verksamhet är bred och inkluderar linjetrafik, skoltrafik, taxi- och färdtjänst, gruppresor för företag och föreningar och expressbusstrafik. Vi är även researrangörer.

Hos oss arbetar huvudsakligen buss- och taxiförare, verkstadspersonal, trafikledning, sälj/marknad och övrig administration. Företaget har idag närmare 480 medarbetare, ca 250 fordon och omsätter 360 mkr.

Vi bedriver trafik i hela Västernorrland samt i Gävleborg (Bergsjö, Nordanstig) och har kontor i följande områden:

Örnsköldsvik
Docksta
Nordingrå
Sollefteå
Kramfors
Härnösand
Timrå

Är du intresserad av andra tjänster än de vi utlyser?  Skicka då in din intresseanmälan till
Länk till allmän jobbansökan hos Byberg & Nordin (du kommer till koncernens ansökningsformulär)

Kort om koncernen:

Byberg & Nordin är en del av Björks & Byberg-koncernen och är en av fyra delägare. Koncernen utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster och är idag Sveriges största privatägda aktör i branschen. Björks & Bybergs buss- och reseföretag bedriver verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder med närmare 2000 medarbetare och en sammanlagd flotta om 1000 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring gör Björks & Byberg starka på marknaden med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik. Vårt fokus är att alltid leverera prisvärda, konkurrenskraftiga produkter och tjänster med hög service och kvalitet – ingenting är omöjligt!

I koncernen ingår idag Byberg & Nordin Busstrafik AB, A Björks, Björks Buss, Björks 24-7, Siljan Buss, VS & Perssons Bussar, KR Trafik, Weidermans Buss och Lindbergs Buss.
 

Klicka här för att läsa mer om lediga tjänster inom alla bolag i koncernen Lediga tjänster Björks & Byberg

Aktuella tjänster

Just nu söker vi:

Ekonomiassistent ( sommarvik.), Docksta

Vi behöver förstärka vårt team på kontoret i Docksta med en semestervikarierande Ekonomiassistent!

 OM DIG:
 Vi ser att du är utbildad inom ekonomi, som lägst på gymnasienivå. Du är van att arbeta i olika system där vi ser erfarenhet inom Briljant och Ascendo som meriterande, men det är inget krav.

 MER OM TJÄNSTEN:
 Tjänsten är ett semestervikariat på 100 % från mitten av juni till mitten på augusti. Du kommer att vara en del av ett team med ekonomer och löneadministratörer som arbetar tätt tillsammans. Din närmsta chef kommer att vara företagets ekonomiansvarig.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Leverantörs- och kundreskontra (kontering, fakturering, in-och utbetalningar m.m.)
• Avstämningar
• Telefonservice
• Hantering av in- och utkommande post
• Diverse kontorsgöromål
• Övrigt enligt ök

Välkommen att läsa mer och ansöka här Semestervikarierande Ekonomiassistent ( du omdirigeras till koncernens rekryteringsverktyg)

Vid frågor kontakta Ekonomiansvarig Kristina Hilberer, 010 – 722 03 23

 

HR- affärsstöd ( vik.), Örnsköldsvik

I samband med en föräldraledighet behöver vi förstärka vår HR-funktion och söker därför en ny medarbetare på ett vikariat. HR hos oss består idag av 4 personer, varav två HR-affärsstöd, en utbildningssamordnare och en HR-och kommunikationschef. Vi arbetar dessutom nära koncernens lönespecialist som deltar vid de flesta av våra funktionsmöten.

I rollen som HR-affärsstöd coachar du våra chefer i alla typer av HR-frågor, såsom exempelvis rekrytering, rehabilitering, arbetsmiljö, arbetsrätt samt förändrings- och utvecklingsarbete. Du ger tips och råd när det gäller kommunikationen med medarbetarna, både den muntliga och skriftliga. En viktig del är också att etablera en god kontakt med fackförbunden och i ditt dagliga arbete samverka med fackliga representanter. Du kommer även få möjlighet att delta i koncerngemensamma projekt för process- och metodutveckling inom HR-området.

Din placeringsort är Örnsköldsvik, och du kommer att vara HR-affärsstöd i första hand till cheferna i Björks & Bybergs region Norr, vilket innebär att du i huvudsak kommer att arbeta med bussbolagen KR Trafik samt Byberg & Nordin. Företagen har depåer i Västerbottens samt Västernorrlands län och resor ut till dessa är vanligt förekommande i tjänsten. Du rapporterar till koncernens HR- och kommunikationschef och har ett nära samarbete med övriga medarbetare inom HR-funktionen, som är placerade i Östersund, Mora och Västerås.

OM DIG
Vi söker dig som är engagerad, strukturerad och som har lätt att se lösningar. Du är kommunikativ och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Att bidra till en bra känsla i grupper är viktigt för dig, och du tycker liksom vi att långsiktighet, öppenhet, delaktighet och ansvarstagande är nyckelord för att få medarbetare att trivas.

Du har relevant utbildning (personalvetarexamen eller motsvarande från högskola/universitet) och känner dig trygg med lagar och regler inom arbetsrätt och arbetsmiljö. Några års arbetslivserfarenhet inom HR-området och/eller erfarenhet från buss- och resebranschen är meriterande men inte ett krav. Du trivs med datorn som arbetsredskap och har lätt för att lära dig nya system. Vi arbetar med digitaliserade arbetsprocesser utifrån vårt intranät, där vi når våra system för bland annat trafikledning, incident- och felrapportering, chefsverktyg och register. I år jobbar vi lite extra med hälsan i fokus under det övergripande temat #måbra2018, så vi ser gärna att du är intresserad av hållbarhet och hälsa både vad gäller att föregå med eget exempel som att inspirera och leda verksamhetsutveckling inom området.

MER OM VIKARIATET
Vi ser gärna att du kan påbörja din vikariantsanställning med introduktion i slutet på maj eller början på juni. Vikariatet sträcker sig därefter på heltid fram emot årsskiftet, med möjlighet till en eventuell förlängning på del- eller heltid även därefter.

Välkommen att läsa mer och ansöka här HR- Affärsstöd ( du omdirigeras till koncernens rekryteringsverktyg)

Vid frågor kontakta HR- och kommunikationschef Sara Borg, ( vxl 021- 15 75 50 )

Bussförarutbildning

Vill du bli bussförare? Här finns utbildning.
Gillar du att träffa människor och är bra på att bemöta dem på ett trevligt sätt? Kan du behålla lugnet även i stressade situationer? Om du dessutom gillar att köra stora fordon så kanske bussföraryrket kan vara något för dig?

Yrkesakademin bedriver bussförarutbildning i Sundsvall på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Utbildningen är tillgänglig för dig som behöver uppdaterad eller ny kompetens inom området, som är eller blir inskriven på Arbetsförmedlingen och bedöms lämplig för yrket. Kontakta din handläggare redan idag för att få mer information om hur du söker och om när nästa utbildningsomgång startar!

Powered by Travelize