Jobba hos oss

Vi söker alltid duktiga medarbetare som vill jobba hos oss! De tjänster vi utlyser hittar du om du scrollar nedåt. Du hittar också information om bussförarutbildning via Yrkesakademin och Arbetsförmedlingen. 

”Personalen är vår viktigaste resurs” är en sliten klyscha, men hos oss är det sant. Utan duktiga förare och administratörer – ingen verksamhet. Vi vill vara en bra arbetsgivare och jobbar ständigt för att såväl nuvarande som potentiella medarbetare ska uppfatta oss så.

Hos oss på Byberg & Nordin får du möjlighet att arbeta självständigt, ta ansvar och utvecklas. Vår verksamhet spänner över många områden, såsom linjetrafik, skoltrafik, taxi & färdtjänst, gruppresor för företag & föreningar och expressbusstrafik genom 50% ägda bolaget Ybuss. Vi är även researrangör för programresor i Sverige och Europa, teater- och nöjesresor. Företaget har idag över 360 medarbetare och omsätter ca 290 mkr. I vår verksamhet arbetar buss- och taxiförare, verkstadspersonal, trafikledning, sälj/marknad, ekonomer och administratörer.

Vi bedriver trafik i hela Västernorrland samt i Gävleborg (Bergsjö, Nordanstig) och har kontor i följande områden:

Örnsköldsvik
Docksta
Nordingrå
Sollefteå
Kramfors
Härnösand
Timrå

Just nu söker vi:

Verkstadsansvarig till Härnösand
Vi växer och efterfrågan på våra tjänster ökar. Vi behöver därför förstärka vår verksamhet med en verkstadsansvarig mekaniker/fordonstekniker till Härnösand. Docksta Buss och Truck AB är ett verkstadsföretag med huvudfokus på tunga fordon främst bussar och taxifordon. Idag är vi ett 20-tal medarbetare inom företaget. Verksamheten är fördelad på sex verkstäder i Västernorrland, från Timrå i söder till Örnsköldsvik i norr, som alla ligger i anslutning till Byberg & Nordins depåer.

Tjänsten
Vi söker en Verkstadsansvarig för tunga fordon (buss). Verkstadsansvarig ska säkerställa att arbetet i verkstaden bedrivs på ett effektivt och säkert sätt och att fordonen inom verksamhetsområdet alltid är trafiksäkra. Som verkstadsansvarig har du ett nära samarbete med driftledningen för busstrafiken i Härnösand med omnejd och du rapporterar till Teknisk chef.

 I arbetet som verkstadsansvarig mekaniker/fordonstekniker ingår bland annat att du ansvarar för;
- att utföra service och reparation av områdets fordon.
- arbetsledning för fordonstekniker och servicepersonal i verkstaden som du ansvarar för.
- att handleda, utbilda och introducera fordonstekniker och andra medarbetare som ska arbeta i verkstaden.
- att säkerställa att alla säkerhetsföreskrifter följs i samband med att arbete utförs.
- att beställa hem material och reservdelar i den mån det behövs för att utföra arbetet.
- verkstadens lagerhantering.

Verkstadens öppettider är idag varierande mellan kl. 6-18 och schemaläggning utifrån detta görs. Tjänsten avser anställning på 100 % med fast månadslön.

Erfarenheter/krav
Vi ser gärna att du har arbetat som mekaniker på tunga fordon, har erfarenhet av fordons-el samt har haft någon form av ledaransvar. Fordonsteknisk utbildning är meriterande men inte ett formellt krav. Du som har gått en fordonsteknisk utbildning och/eller har minst 4-6 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter kommer snabbt att bli effektiv på din nya arbetsplats. God datavana är nödvändigt i tjänsten eftersom allt arbete dokumenteras i ett verkstadsprogram samt att en stor del av felsökningen sker via datorbaserade analysverktyg.

Som person är det viktigt att du är lösningsorienterad och ansvarstagande. Du har ordningssinne, är noggrann och har lätt för att arbeta både individuellt och i grupp.

För att arbeta hos oss ser vi gärna att du även har följande kvalifikationer:

- B-körkort
- D-körkort anses meriterande
- Svenska i tal och skrift samt kunskap i engelska
- Gärna några års erfarenhet inom branschen

Läs mer om tjänsten och ansök senast den 31/10 genom att klicka här ( du omdirigeras till Björks & Bybergs ansökningsformulär)

Vi jobbar med löpande urval så tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstidens utgång.
Tillträde snarast. Observera att vi tillämpar provanställning i 6 månader. Välkommen att ansöka redan idag!

För mer information kontakta Anders Hagström, Teknisk chef, tel. 070-349 06 66.

Bussförare till Bergsjö

Nu förstärker vi vårt team i Bergsjö!
Byberg & Nordin bedriver bussverksamhet, huvudsakligen linjetrafik, i området Bergsjö/Hudiksvall. Vi behöver nu förstärka vårt team på orten med 1 st förare på heltid samt även med behovsanställda som är intresserade av att hoppa in vid ordinarie förares ledigheter. Som förare här kommer du att vara del av en arbetsgrupp på drygt 10 personer. Gruppen sköter i mångt och mycket sig själva då trafikledningen har sitt kontor i Timrå. Därför tror vi att du som tycker om ett självständigt arbete med stort, eget ansvar kommer att trivas mycket bra här. Trafiken går måndag till söndag.

Att arbeta som bussförare hos oss är ett flexibelt arbete med många kundkontakter. Om du tycker om att jobba med service och har som mål att kunden alltid ska bli nöjd passar du bra hos oss. Som person är det viktigt att du är trygg och har ett gott omdöme då du ansvarar för resenärernas säkerhet och trygghet. Du har lätt för att behålla ditt lugn i alla situationer och har alltid ett positivt och vänligt bemötande mot våra resenärer. Våra kunder reser med oss under merparten av dygnets timmar vilket innebär arbete på omväxlande tider.

 För att arbeta hos oss ser vi att du har följande kvalifikationer:
- D-körkort
 -YKB
 -Svenska i tal och skrift
- Gärna några års erfarenhet som bussförare

Läs mer och ansök genom att klicka här ( du omdirigeras till Björks & Bybergs ansökningsformulär)

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan via länken så snart som möjligt!

Sista ansökningsdag 31/10. Tillträde snarast.

För mer information kontakta Områdeschef Johan Boqvist, 010-7220312

 

Är du intresserad av andra tjänster än de vi utlyser?  Skicka då in din intresseanmälan till
Länk till allmän jobbansökan hos Byberg & Nordin (du kommer till koncernens ansökningsformulär)

 

Vill du bli bussförare? Här finns utbildning.
Gillar du att träffa människor och är bra på att bemöta dem på ett trevligt sätt? Kan du behålla lugnet även i stressade situationer? Om du dessutom gillar att köra stora fordon så kanske bussföraryrket kan vara något för dig? Yrkesakademin bedriver bussförarutbildning i Sundsvall på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Utbildningen är tillgänglig för dig som behöver uppdaterad eller ny kompetens inom området, som är eller blir inskriven på Arbetsförmedlingen och bedöms lämplig för yrket. Kontakta din handläggare redan idag för att få mer information om hur du söker och om när nästa utbildningsomgång startar!

 

Kort om koncernen:

Byberg & Nordin ingår i Björks & Byberg-koncernen och är en av fyra delägare. Koncernen utvecklar, levererar och marknadsför attraktiva resetjänster i Sverige. Tillsammans är vi idag en av landets största privatägda aktörer i branschen. Koncernen bedriver verksamhet från Västerbotten i norr till Östergötland i söder och har drygt 1900 medarbetare och en flotta på cirka 900 fordon. Nationell styrka i kombination med lokal förankring gör Björks & Byberg starka på marknaden med gedigen erfarenhet inom resor och persontrafik. Vårt fokus är att alltid leverera prisvärda, konkurrenskraftiga produkter och tjänster med hög service och kvalitet – ingenting är omöjligt!

I koncernen ingår idag Byberg & Nordin Busstrafik AB, A Björks, Björks Buss, Björks Fastigheter, Siljan Buss, VS & Perssons Bussar, KR Trafik, Björks 24-7, VDL Bus & Coach, Weidermans Buss och Lindbergs Buss.
 

Klicka här för att läsa mer om lediga tjänster inom alla bolag i koncernen Lediga tjänster Björks & Byberg

Powered by Travelize