Västkusten med sommarpärlor, natur och kultur

Smögenbryggan
Smögen
Tjörn
M/S Soten i Sotenkanalen/Bild: soten.se
Västkustens smaker ombord på M/S Soten
"Anna"- Pilane skulpturpark Bild:Ingwik
Tjolöholms slott
Tjolöholms slott
Bild: Kvibille Gästgivaregård
Bild: Kvibille Gästgivaregård
Stilträdgårdar och trädgårdskonst på Norrvikens trädgårdar

BUSS. Följ med på en resa till vackra västkusten. Här finns ett pärlband av skärgårdsupplevelser bland idylliska öar och charmiga kustorter. Upplev Smögen och en båttur på vackra Sotenkanalen, sevärda Tjolöholms Slott och ost på Kvibille Gästgivargård. Fransk elegans och japansk harmoni hittar vi på Norrvikens trädgårdar. 

Läs mer om bokning med Öppet köp här

Pris fr.:
9 990:-
Dagar:6
Bussresa. Inkvartering i dubbelrum. Kaffe med bröd alla resdagar. Frukost dag 1 – 6. Middag alla dagar. Utflykter, entréer, båtturer, guider och provningar enligt program. Reseledares tjänster.
Boka resa

Dagsprogram

Hemorten – Uddevalla
Dag 1 (lördag 24 juli) Avresa tidig morgon från respektive hemort. Vi tar sikte på Uddevalla och Bohusgården Hotell som ligger vackert vid Uddevallafjorden. Här ska vi bo i två nätter. Under resan ner har vi gjort uppehåll för frukost, lunch och kaffepauser. Middag serveras på hotellet.

Smögen och båttur på Sotenkanalen
Dag 2 (17 mil) Efter frukost åker vi till Fiskebäckskil som är ett fantastiskt vackert och välbevarat fiskarsamhälle. Här sjuder både båtliv och folkliv bland charmiga gränder och vid sjöbodarna efter havskanten. Vi kliver av bussen och promenerar genom orten (ca 1 km) till färjeläget. Härifrån åker vi med personfärjan över fjorden till Lysekil. 

I sommarstaden Lysekil möter bussen upp och här lämnar vi tillfälle för lunch innan vi beger oss mot ön Smögen. Framme i Smögen, som är en av Sveriges mest välkända turistdestinationer, finns det mycket att se bland 1800-tals husen i de små gränderna. Det finns ingen turist som inte har flanerat på den välkända ”Smögenbryggan” med alla butiker, konstutställningar och restauranger. Härifrån går även båtar som trafikerar ön Hållö, tätorten Kungshamn och Sotenkanalen. 

Vi gör ett besök på Fiskemuséet och får ta del av historien om havet som arbetsplats innan var och en får flanera fritt ett par tim-mar. Kl. 19 stiger vi ombord på M/S Soten för en tur på den natursköna Sotenkanalen som slingrar sig fram i den inre skärgården. Ombord avnjuter vi ett härligt Västkustbord och lyssnar till skrönor, fakta och vilda historier på äkta dialekt. Efter kanalturen vänder vi åter till vårt hotell.

Konst på Tjörn 
Dag 3 (20 mil) Vi lämnar Uddevalla och åker till Tjörn och Kyrkesund där Pilane Skulpturpark finns. Den är utsedd till en av Europas främsta. Här presenteras verken i ett vackert landskap med storslagen utsikt över den bohuslänska arkipelagen. Därefter åker vi till fiskebyn Skärhamn och här ska vi besöka Nordiska Akvarellmuséet som har blivit en stor publikdragare de senaste åren. Muséet är en plats för möten mellan människor, konst och natur och ett centrum för konst baserad på vatten, pigment och papper. Här finns även möjlighet att äta lunch. Vi åker vidare ner till Göteborg, där vi ska övernatta. Middag äter vi på restaurang Golden Days.

Tjolöholms slott och Kvibille Gästgivaregård
Dag 4 (27 mil) Dagens första besök blir på Tjolöholms slott som är en av Sveriges märkligaste och mest sevärda byggnader. Här möter en guide upp och berättar om slottet och de vackra trädgårdarna. 

Därefter åker vi till Varberg och lämnar tillfälle för lunch innan en guide möter upp och tar oss med på en timmes stadsvandring. Efter guidningen ska vi göra ett besök på Kvibille Gästgivaregård som byggdes på 1600-talet. Här får vi en presentation av ostbutiken samt provsmaka ost innan vi åker till vårt hotell i Halmstad.

Norrvikens trädgårdar
Dag 5 (26 mil) Idag börjar vi med att besöka Norrvikens trädgårdar utanför tennisstaden Båstad. Här finns trädgårdar i fransk elegans, österländsk mystik, japansk harmoni, tysk skötsamhet, vild romantik och formstark barock. Vi gör ett lunchuppehåll i Båstad innan vi fortsätter resan till Jönköping och vårt hotell. Vi gör stopp efter vägen vid någon sevärdhet samt för kaffe.

Jönköping och hemåt
Dag 6 Nu börjar vi resan på kända svenska vägar uppåt genom landet. Vi stannar och sträcker på benen, tar fikapauser och äter en tvårätters avslutningsmåltid i Tönnebro. I kvällningen är vi åter hemma.

Hotell


Bohusgården Hotell
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Nordens väg 6, Uddevalla.
Tel: 0522-36420
350 rum. 6 vån.
Läge: Vid strandpromenad-en.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, pool, AC, Wi-Fi.
www.bohusgarden.se

Comfort Hotel Göteborg
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Skeppsbroplatsen 1, Göteborg
Tel: 031-752280
289 rum. 7 vån.
Läge: Centralt
På hotellet och rummen finns:
Bar, TV, tele, hiss, hårtork, WI-FI.
www.nordicchoicehotels.se

Scandic Hallandia
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Rådhusgatan 4, Halmstad
Tel: 035-2958600
170 rum. 6 vån.
Läge: Centralt
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, pool, Wi-Fi
www.scandichotels.se

Elite Stora Hotellet
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Hotellplan 3, Jönköping
Tel: 036-100000
167 rum. 3 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, Wi-Fi.
www.elite.se
 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSSKYDD – är frivilligt och beställs vid bokningstillfället. Skyddet träder i kraft om du får förhinder att resa pga sjukdom (gäller även vid läkares avrådan). Detta styrkes med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning. Premien återbetalas ej.  

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER utan avbeställningsskydd: 

Paketresa utan flyg: Vid avbeställning tidigare än 40 dagar före avresa gäller ÖPPET KÖP och du får full återbetalning. Vid avbeställning därefter men tidigare än 30 dagar före avresan ska resenären betala anmälningsavgiften som avbokningskostnad.  Från 30 dagar till 8 dagar debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbeställning sker inom 8 dagar före avresa. 

Paketresa med flyg: Vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa gäller ÖPPET KÖP och du får full återbetalning. Vid avbeställning 90-31 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris.
Vid avbeställning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske. 

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

Resan i PDF- utskriftsvänlig


För att få upp resan som utskriftsvänlig PDF klicka här

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
24/7- se avgångstiderVästkusten med sommarpärlor, natur och kulturMer än 89 990:-BokaMer information
Powered by Travelize