Ungern med slott och viner

Tokaj
Budapest, Slottet
Budapest, Donau
Eger
Budapest, Gellértberget
Hotel Palota, Lillafüred
Lillafured
Tokaj
Tokaj

BUSS. Här besöker vi Budapest, slättlandet Pustan och unika delar av Ungern som inte är fullt lika välkända. Norra delen av landet ligger på sydsluttningen av bergskedjan Karpaterna och bjuder på fantastiska naturupplevelser, vackert belägna vingårdar och droppstensgrottor.

Pris fr.:
15 885:-
Dagar:12
Buss- och båtresor. Del i dubbelhytt insides och del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Kaffe och bröd ifrån bussen resdagarna. Lokalguider, utflykter och entréer enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (onsdag 19 juni) Tidig start för resa ner till Göteborg. På Rasta Tönnebro äter vi frukost innan vi fortsätter vidare söderut och passerar Gävle, Sala och Västerås. I närheten av Örebro blir det ett stopp för att sträcka på benen och ett litet mellanmål. Vid 17-tiden når vi Göteborg och Stena Lines färja som avgår kl. 18.45 mot Kiel. Vi inkvarterar oss i våra hytter och därefter är det dags för sjöbuffén. 

Dag 2 (55 mil) Vi anländer Kiel kl. 09.15 och efter en stärkande sjöfrukost går resan vidare förbi Hamburg och Berlin. Fika och tillfälle för lunch blir välkomna avbrott under resan. Fram emot kvällen når vi Dresden och hotellet. Vi bor centralt och nu finns tid för en skön promenad i omgivningarna. Middag på hotellet.  

Dag 3 (47 mil) Efter frukost fortsätter vi in i Tjeckien. Vi passerar Prag och gör ett lunchuppehåll i närheten av Brno. Tidig eftermiddag kör vi in i Slovakien och huvudstaden Bratislava. Vi gör en stadsrundtur i denna idylliska lilla stad stad med fascinerande historia. Genom staden rinner Donau, en av Europas mest mytomspunna floder. Vi checkar in på hotellet och därefter är det dags för middag. 
               
Dag 4 (42 mil) Vi lämnar Bratislava bakom oss och passerar den ungerska gränsen. Färden går vidare österut och vi skymtar Budapest i fjärran. Vi får uppleva den ungerska ”pustan” innan bergskedjan Bükkbergen tornar upp sig. Lillafüred, dagens mål, är en liten turistort som ligger vackert i en fantastisk miljö. Magnifika Hunguest Hotel Palota är en ståtlig slottsliknande byggnad med en historia från 1920-talet. Ursprungligen var det byggt som rekreationshotell för den ungerska regeringen. Här ska vi bo i tre nätter. 
               
Dag 5 (5 mil) Efter frukost åker vi till Miskolc-Tapolca och här får vi möjlighet att bada i en grottsjö och se droppstensgrottor på nära håll. Därefter kör vi till Miskolc, en större stad belägen i en dalgång omgiven av höga berg. Här gör vi en stadsvandring och därefter får vi lite egen tid innan vi återvänder till Lillafüred. Middag på hotellet. 

Dag 6 (26 mil) Frukost. Idag besöker vi en välkänd plats, nämligen Tokaj, och vi ska även få prova vinet med samma namn. Orten Tokaj ligger i norra delen av Ungern, på gränsen mot Slovakien, och är världsbekant för sina söta viner. Vin har odlats här sedan 1500- talet. Efter en kort stadsvandring gör vi en vinprovning samt får smaka några av ortens ostar på Himesudvar. Efter lunch går färden vidare till Eger, där Ungerns mest kända vin tillverkas, ”Egri Bikavér. Vi provar vinet hos den kända vinproducenten Thummerer Pince. Nu kan vi återvända till Lillafüred och äta middag på hotellet.

Dag 7 (20 mil) Efter frukost lämnar vi Lillafüred och tar sikte mot Budapest som egentligen är två städer, Buda och Pest. Vårt hotell ligger i den historiska delen, Buda och här ska vi bo i två nätter. Middag på hotellet.

Dag 8 (3 mil) Frukost. På förmiddagen blir vi guidade genom en av Europas vackraste städer som delas av floden Donau. Sevärdheter som Kedjebron, Gellértberget och Slottet är några av de många fantastiska platser som vi får beskåda. På eftermiddagen får vi egen tid innan vi samlas på kvällen och besöker restaurangen Borkatakomba. Här får vi uppleva en ungersk folkloreafton och blir serverade en trerätters middag. Därefter åker vi åter till hotellet.
              
Dag 9 (55 mil) Efter frukost och en underhållande kväll lämnar vi Budapest och åker vidare norrut. Resan går genom Ungern, Slovakien och till slut kommer vi till Tjeckien och Usti nab Labem som ligger i närheten av Prag. Här ska vi övernatta. Under dagen har vi gjort stopp för lunch och fika. Middag på hotellet.
              
Dag 10 (52 mil) När vi ätit frukost fortsätter vi resan vidare in i Tyskland och passerar städer som Dresden och Berlin innan vi når dagens etappmål, Schwerin, där vi ska äta middag samt övernatta på hotellet.

Dag 11 (7 mil) Sovmorgon och frukost innan vi åker vidare till Kiel och Stena Lines färja mot Göteborg. Innan båtresan hinner vi besöka det stora shoppingcentret Citti Markt för att göra de sista inköpen på utländsk mark. Vi äter en god sjöbuffé innan det är dags att krypa till kojs.

Dag 12 Ankomst till Göteborg kl. 09.15 och efter en rejäl sjöfrukost beger vi oss norrut. Med lämpliga pauser för lunch och kaffe kommer vi så småningom till Rasta Tönnebro, där vi äter en tvårätters avslutningsmiddag. Nu återstår bara den sista biten hem till respektive hemort.
               
 

Hotell

Achat Premium Dresden              
Vår bedömning: 3 stjärnigt         
Brünner Strasse 11, Dresden.            
Tel: +49 35125620            
122 rum. 5 vån.
Läge: Utkanten av centrum.
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi                
www.achat-hotels.com        
              
Mercure Bratislava Centrum            
Vår bedömning: 4 stjärnigt             
Zabatova street 2, Bratislava.            
Tel: +421 257277000            
175 rum. 6 vån.            
Läge: I utkanten av centrum.            
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, AC, WiFi.                
www.accorhotels.com 

Hunguest Hotel Palota
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Erzsébet Stny 1, Miskolc.
Tel: +36 46331411
133 rum. 3 vån.
Läge: Vid stranden och bergen.
Restaurang, bar, TV, tele, hiss,hårtork, pool, WiFi.
www.hotelpalota.hu
              
Mercure Hotel Buda
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Kriztina korut 41-43, Budapest.
Tel: +36 14888100
390 rum. 8 vån.
Läge: Centralt.
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, AC, WiFi.
www.accorhotels.com

Clarion Congress Hotel
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Spitálské nám 3517, Usti Nad Labem. 
Tel: +420 270004200
83 rum. 6 vån.
Läge: I centrum.
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork,AC, WiFi.
www.clarioncongresshotelustinadlabem.com

Inter City Hotel Schwerin
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Grunthalplatz 5-7, Schwerin.
Tel: +49 38559500
180 rum. 7 vån.
Läge: Mitt i centrum.
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi.
www.intercityhotel.com

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
19/6Ungerska slott och vinerMer än 815 885:-Boka
Powered by Travelize