Toscana- vyer, vin och delikatesser

San Gimignano
Stadskärnan, Lucca
Sevärdheter i Pisa
Ett omskrivet landskap med vinodlingar, olivträd och cypresser.

FLYG. Toscana räknas av många som ett av Italiens vackraste landskap och det toskanska köket är känt över hela världen. På denna resa får vi uppleva vacker natur, Florens och Milano samt provsmaka vin och flera lokala delikatesser. 

Pris fr.:
12 935:-
Dagar:6
Buss- flyg- och tågresor, 5 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Lunch dag 6. Lokalguider, entréer och utflykter enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (söndag 8 september) Avresa tidigt på morgonen från respektive hemort ner till Arlanda, varifrån flyget till Milano avgår kl. 11.05. På resan ner har vi stannat och ätit frukost på Rasta Tönnebro. Kl. 13.45 landar vi och möts av en italiensk förare och buss som ska ta oss till Montecatini. Vi åker söderut och passerar Piacenza på vägen ner mot Medelhavet och La Spezia. Vi gör ett stopp för lunch efter vägen. Vid 17-tiden är vi framme i Montecatini Terme och vårt hotell, där vi ska bo i fyra nätter. Middag på hotellet.  

Dag 2 Efter en italiensk frukost beger vi oss ner till järnvägsstationen och tar tåget till Florens. Väl framme möts vi av en lokalguide som berättar allt om stadens historia och kultur. Vi får bland annat se flera vackra välbevarade byggnader från medeltiden. Därefter lämnar vi tid för lunch och lite egen tid innan vi tar tåget åter till Montecatini Terme och hotellet. På kvällen äter vi middag i Montecatini Alto, den gamla delen av staden. Vi tar bergbanan, Funicolare, upp till restaurangen. Efter den utsökta middagen tar vi bergbanan tillbaka ner till vårt hotell. 

Dag 3 (26 mil) Frukost. Idag besöker vi Siena och San Gimignano. Siena ligger inte långt efter Florens gällande vackra palats och konstverk. Staden grundades av etruskerna under forntiden för cirka 3000 år sedan. En lokalguide visar och berättar om stadens intressanta historia. Färden går vidare till San Gimignano, känd för sin medeltida arkitektur och precis som Siena är den historiska stadskärnan upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Här gör vi också en vinprovning av två sorters viner med tilltugg. Vinet tillverkas av en ålderdomlig variant av vindruvan Vernaccia. Därefter åker vi åter till Montecatini Terme och hotellet. I kväll äter vi middag på hotellet. 

Dag 4 (18 mil) Frukost på hotellet. Ännu en dag med besök i två historiska städer nämligen Lucca och Pisa. Lucca har i stil med San Gimignano ett historiskt ursprung. En folkstam som kallades ligurier härskade här och än idag heter regionen Ligurien. Pisa som är en av Italiens äldsta städer är kanske mest känd för sitt lutande torn. Vår lokalguide berättar allt om dessa två städer. Lunch äter vi hos Fattoria il Poggio i Montecarlo och förutom mat ingår vinprovning samt provsmakning av olika olivoljor. Efter en fullspäckad dag återvänder vi till vårt hotell där vi kan ta en promenad innan det är dags för middag. 

Dag 5 (30 mil) Efter frukost packar vi väskorna i bussen och reser vidare mot Milano. Vi gör ett uppehåll i Parma och får där prova både parmaskinka och parmesanost. Det är något speciellt med att prova dessa fantastiska italienska delikatesser i dess rätta miljö. Därefter äter vi lunch och fortsätter sedan till Milano, där en lokalguide möter upp för att visa oss den gamla citykärnan bland annat. Efter guidningen åker vi till vårt hotell i närheten av flygplatsen Malpensa och här ska vi övernatta och äta middag. 

Dag 6 Frukost. På förmiddagen åker vi till flygplatsen, varifrån flyget till Arlanda avgår kl. 13.00. Vi landar kl. 15.40 och då väntar en Byberg & Nordinbuss på att ta oss till respektive hemort. Vi stannar på Rasta Tönnebro, där vi äter en tvårätters avslutningsmiddag och summerar intrycken från en smakrik och intressant resa.

Hotell

Grand Hotel Nizza et Suisse
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Viale Verdi 72, Montecatini Terme.
Tel: +39 57279691
108 rum. 4 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, AC,
Hårtork, pool, WiFi
www.grandhotelnizza.it

Best Western Hotel Cavalieri della Corona
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Via Baraldo 12, Cardano al Campo
Tel: +39 331730350
176 rum. 5 vån.
Läge: 400 m från centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, Tv, tele, hiss, AC,
hårtork, pool, WiFi
www.cavalieridellacorona.com
 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
8/9Toscana - vyer, vin och delikatesserFullbokad, väntelista12 935:-Boka på väntelista
Powered by Travelize