Stora vinresan

Landskap i Bourgogne
Provsmakning av Cassis på La Cassisium
Provning av Chablis viner
Provsmakning av escargot på Musée de L´escargot en Champagne
Smaka på ost i Normandie
Slottet Villandry, Loiredalen

BUSS. Följ med på en fantastisk upptäcktsresa i vinets tecken. Upplev smultronställen i Tysklands druvrika floddalar och Frankrikes förtrollande landskap. En resa för dig som älskar god mat och dryck!

Pris fr.:
20 775:-
Dagar:13
Buss-båtresor, Del i dubbhytt och dubbelrum. Frukost och middag alla dagar samt 3 luncher. Kaffe med bröd alla resdagar. Entréer och vinprovningar enligt program. Lokalguider samt reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (lördag 31 augusti) Tidig start från respektive hemort på morgonen till Göteborg. Under resan ner äter vi frukost på Rasta Tönnebro samt dricker kaffe och smörgås. Väl framme i Göteborg går vi ombord på Stena Lines färja som avgår kl. 17.45. Vi inkvarterar oss i hytterna innan vi äter en god middagsbuffé ombord.

Dag 2 (67 mil) Efter sjöfrukosten börjar resan ner genom Tyskland. Vi passerar Hamburg, Hannover och vidare genom Ruhrområdet, Tysklands folktätaste område. Vi stannar på lämpliga ställen för lunch och fika från bussen. På kvällen når vi Trier och vårt hotell. Sen middag på hotellet.

Dag 3 (32 mil) Frukost på hotellet innan vi besöker en vingård i Bernkastel, där vi får prova fem olika viner. Därefter följer vi floden Mosel med flera kända vingårdar och kan beskåda de många vinfälten som klänger sig fast längs flodens branta sluttningar. Vi passerar Tysklands äldsta stad Trier och kör vidare mot Luxemburg. Under dagen har vi gjort uppehåll för lunch och passerat den franska gränsen. Orter som Metz och Verdun skymtar förbi utanför bussfönstret innan vi når champagnens huvudort, Reims. Här ska vi bo i två nätter. Middag på hotellet.

Dag 4 (10 mil) Efter frukost visar en lokalguide oss runt i Reims och sedan är det dags för ett besök på ett champagnehus, välkända Mumm. Här får vi se tillverkningen och den enorma källaren där champagnen förvaras. Visningen avslutas med ett glas av den fina drycken. Vi besöker Musée de L’Escargot en Champagne, där vi får en guidad rundvandring samt provsmakar sniglar och ett glas champagne. Mer franskt kan det inte bli. Vi återvänder till Reims och hotellet, där vi avslutar dagen med en franskinspirerad måltid.

Dag 5 (34 mil) Frukost innan vi lämnar Reims för att åka till Chablis och vingården Jean-Marc Brocard. Här får vi information om tillverkning och lagring av Chablis viner innan vi får provsmaka fem olika varianter. Färden går vidare till Beaune, där vi ska övernatta. Middag på restaurang. 

Dag 6 (4 mil) Efter frukost åker vi till Nuits-Saint-Georges och börjar med ett besök på vingården Dofouleur Pére & Fils i regionen Bourgogne, där vi får provsmaka fyra viner. Efter det äter vi en gemensam lunch innan vi besöker Le Cassisium, muséet om Bourgognes svarta pärla- svartvinbäret. Här får vi historien bakom tillkomsten av drycken Cassis och även en provsmakning innan vi åker åter till vårt hotell. För den som vill finns tid för en promenad innan middag.

Dag 7 (44 mil) Vi lämnar Beaune och Bourgogneområdet efter frukost och kör mot Loiredalen. Vi passerar staden Orlèans som har en intressant men ganska våldsam historia innan resan går vidare längs floden Loire. Dagens mål är Tours där vi ska bo i två nätter. Middag på hotellet.

Dag 8 (16 mil) Efter frukost går färden till Villandry och slottet Chateau de Villandry i Loiredalen, där vi får en guidad tur av både slott och parkanläggning. Parken anses vara en av de bäst bevarade renässansparkerna i världen. I Chinon besöker vi vingården Couly-Dutheil, där vi får se vinkällaren och avslutar med provsmakning av fem viner. Åter till hotellet för lite vila innan vi tar oss till Restaurant la Cave i Montlouis-Sur-Loire. Restaurangen är belägen i en grotta. Miljön och maten håller mycket hög klass. Efter en händelserik dag återvänder vi till hotellet för lite sömn.

Dag 9 (33 mil) Frukost. I dag går färden norrut mot Normandie. Vi passerar staden Le Mans, känd för sin racerbana, innan vi kommer till Lisieux, där vi äter gemensam lunch. Normandie är känt för ost och cider och här stannar vi till i Cormeilles och besöker Distillerie Busnel som har tillverkat cider sedan 1820. Här får vi prova både cider och Calvados samt några typiska ostsorter från Normandie. Därefter tar vi sikte mot hamnstaden le Havre som är vårt slutmål idag. Middag på restaurang.

Dag 10 (50 mil) Frukost och vidare färd mot Holland och Maastricht, Hollands äldsta stad, där vi ska övernatta.  Vi gör uppehåll för lunch och fika från bussen. Väl framme i Maastricht besöker vi Hollands första vingård i modern tid. Här fanns vinodlingar redan under romartiden, men under århundranden satsades det mer på jordbruk. Först 1970 öppnade Wijngaard Apostelhoeve och här får vi prova deras viner och se vinproduktion i modern tappning. Middag på hotellet.
          
Dag 11 (40 mil) Frukost innan vi fortsätter resan norrut. Vi kör in i Tyskland och passerar Ruhrområdet, Münster och Osnabrück innan vi når Bremen, där det är dags för en provning av Becks öl, som är världens största ölexportör. Vi får en rundvisning och avslutar med ölprovning. Vi åker till vårt hotell som väntar på oss med middag och sköna sängar.

Dag 12 (24 mil) Sovmorgon och frukost innan vi åker mot Hamburg och Kiel. Här gör vi ett längre stopp på Citti Markt för eventuella inköp. Därefter åker vi till Stena Lines terminal inför resan mot Göteborg. Vi inkvarterar oss i våra hytter och äter därefter middag ombord.

Dag 13 Vi anländer till Göteborg kl. 09.15 och påbörjar bussresan hemåt. Med uppehåll för lunch och kaffe kommer vi så småningom till Rasta Tönnebro, där vi äter en tvårätters avslutningsmiddag. Nu återstår bara den sista etappen hem till respektive hemort.  

 

Hotell

Vienna House Easy Trier
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Metzer Allee 6, Trier
Tel: +49 651937770
105 rum. 2 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss,
hårtork, AC, WiFi
www.viennahouse.com

Ibis Styles Reims Center Cathédral
Vår bedömning: 3 stjärnigt

21 Bouldevard Paul Doumer, Reims
Tel: +33 326798850
67 rum. 4 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss,
hårtork, AC, WiFi
www.accorhotels.com

Ibis Beaune Centre
Vår bedömning: 3 stjärnigt

7 Rue Henri Dunant, Beaune
Tel: +33 380227567
73 rum. 4 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss,
hårtork, AC, pool, WiFi.
www.accorhotels.com

Le Grand Hotel Tours   
Vår bedömning: 4 stjärnigt  

9 Place du Général Leclerd, Tours  
Tel: +33 247053531   
105 rum. 5 vån.   
Läge: Centralt.   
På hotellet och rummen finns:  
Restaurang, bar, TV, tele, hiss,  
hårtork, AC, WiFi.   
www.legrandhoteltours.com  

Ibis Hotel Le Havre Centre
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Rue du 129me Regiment, Le Havre
Tel: +33 235222929
116 rum. 4 vån.
Läge: Centralt.
På hotellen och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss,
hårtork, AC, WiFi.
www.accorhotels.com

Hotel NH Maastricht
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Forum 110, Maastricht

Tel: +31 433838281
275 rum. 5 vån.
Läge: Vid konferenscentrat.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss,
Hårtork, WiFi.
www.nh-hotels.com

Atlantic Hotel Universum
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Wiener Strasse 4, Bremen
Tel: +49 42124670
150 rum. 4 vån.
Läge: Nära universitetet.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, Tv, tele, hiss,
hårtork, WiFi.
www.atlantic-hotels.de

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
31/8Stora VinresanMer än 820 775:-Boka
Powered by Travelize