Smakfulla Skåne

Villa Åhus på fascinerande Absolut Home
Absolute Home med visningar och provning för alla sinnen.
Absolut Home visar historien genom modern teknologi
Skånska äpplen är grunden i Kivkis cider. Bild:Kiviks musteri
Ciderprovning. Bild:Kiviks musteri
Äppelmust
Kiviks musteri
Den ljuvliga trädgården vid Kiviks musteri.
Köpingsbergs vingård presenterar sin anläggning och sitt mousserande vin.

BUSS. I området runt Österlen värnas det om lokalproducerad mat och dryck. Under vår resa besöker vi handplockade besöksmål som ger oss en genuin upplevelse av de skånska smakerna.

Pris fr.:
8 550:-
Dagar:5
Bussresa. 4 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Kaffe och bröd alla resdagar. Lokalguider, vin och ciderprovning. Entréer samt reseledares tjänster
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (måndag 29 juni) Avresa på morgonen från respektive hemort. Vi stannar och dricker morgonkaffe i Gnarp och fortsätter därefter vidare till Rasta Tönnebro för lunch. Resan går vidare mot Linköping och efter stopp för fika och korta pauser kommer vi till vårt hotell. Här serveras vi middag och övernattar. 

Dag 2 (35 mil) Efter frukost fortsätter vi resan söderut. Efter väl avvägda pauser för lunch och kaffe med bröd från bussen kommer vi så fram till Kristianstad och här ska vi bo två nätter. Idag hinner vi besöka Åhus och fascinerande Absolut Home. Detta besök tar dig bakom kulisserna och visar hur en av världens finaste vodkor blev till. Vi lovar en hisnande resa för alla sinnen, genom hantverk, innovation och historien bakom ett av världens mest ikoniska varumärken. Besöket avslutas med några av de bästa cocktailtipsen och provsmakning. Det kommer även att finnas ett alkoholfritt alternativ. Middag på hotellet.

Dag 3 (20 mil) Frukost. Vår tredje resdag inleds på Österlenkryddor där vi får höra historien om kryddodlingen, får smaksättningstips och serveras förmiddagskaffe. Nu under sommartid kan vi också köpa deras kryddade glass. På Köpingsbergs Vingård lär vi oss om mousserande vin och om vingårdens godsaker. Örums Nygård har genomgått en förvandling från jordbruk till hotell och här får vi höra gårdens historia och serveras lunch. Under eftermiddagen besöker vi Petersborgs Gård som tillverkar egna prisbelönta senapsvarianter som till exempel whiskysenap och senapspesto. Dagen avslutas på Gunnarshögs Gård som tillverkar rapsolja och har en egen gårdsbutik. Middag på hotellet.

Dag 4 (55 mil) Efter frukost åker vi mot Kivik och Kiviks Musteri. I hjärtat av natursköna Österlen, mitt i äppelriket, ligger ett av Sveriges få äppelmusterier. Sedan 1800-talet har man där förvandlat handplockade äpplen till välsmakande dryck. Upplev och njut den skånska cidern, gjord på skånska äpplen. I Kiviks Musteris mysiga Ciderkällare, med vintunnor och kandelabrar, får vi smaka olika sorters cider tillsammans med skånska smårätter. Vår guide lär oss mer om ciderns historia, hur Kiviks Musteri jäst cider sedan 60-talet och hur de framställer cider på traditionellt vis. Detta sker genom att jäsa äppelmust till vin, likt de stora ciderländerna England och Frankrike, men då istället med skånska äpplen. För den som önskar alkoholfritt, serveras olika sorter av äppelmust. Efter besöket åker vi vidare norrut. Vi övernattar i Nyköping och middagen äter vi på hotellet.

Dag 5 Vi äter frukost på hotellet innan vi påbörjar resans sista etapp. Vi passerar Stockholm och kommer därefter till värdshuset i Tönnebro, där vi äter vår avslutningsmiddag. Vi gör ett fikastopp efter vägen och är åter vid respektive hemort under kvällen.

 

Hotell

Quality Hotel Ekoxen
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Klostergatan 68, Linköping    
Tel: 013-252600
190 rum. 5 vån.
Läge: Centralt.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork
WiFi
www.nordicchoicehotels.se

Quality Hotel Grand
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Västra Storgatan 15, Kristianstad
Tel: 044-284800
137 rum, 4 vån.
Läge: Centralt.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork
WiFi
www.nordicchoicehotels.se

Clarion Collection Hotel Kompaniet
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Folkungavägen 1A, Nyköping
Tel: 0155-288020
127 rum, 4 vån
Läge: Centralt.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork
Pool, WiFi
www.nordicchoicehotels.se
 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
29/6- se avgångstiderBussSmakfulla SkåneMer än 88 550:-BokaMer information
Powered by Travelize