Sköna pärlor i Trøndelag och Nordland

Fjällkedjan De syv söstre, Nordland

BUSS. Upplev en annan del av Norge! En resa med vacker natur, choklad, ost och ölprovning. Vi besöker de världsarvsklassade Vegaöarna och Polarsirkelsenteret

Pris fr.:
11 295:-
Dagar:6
Buss- och båtresor. 5 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag samt kaffe och bröd alla dagar. Inträden, provsmakningar och utflykter enligt program. Reseledares tjänster.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (måndag 3 augusti) Vi påbörjar resan mot dagens resmål, Verdal. I Östersund stannar vi för lunch och besöker därefter Åre Chokladfabrik för en rundvisning och inköp av färdgodis. Väl framme i Verdal gör vi ett besök på Stiklestads Kultursenter. En guide visar oss runt och berättar om det ryktbara slaget vid Stiklestad 1030. Därefter åker vi till vårt hotell för middag och övernattning.

Dag 2 (34 mil) Frukost. Idag ska vi få ”prova på” en annan del av Norge. Vi åker först till Inderøy Gårdsbryggeri, där vi får provsmaka öl och därefter till Gangstad Gårdsysteri för ostprovning. Vi åker till Holm och får lite egen tid innan vi kliver på båten mot Vennesund. Vi reser vidare med buss till Brønnøysund, där vi ska äta middag och övernatta.

Dag 3 (10 mil) En dag med flera båtturer i de vackra och dramatiska landskapen. Efter frukost åker vi till Horn, och vidare med båt ut till Igerøya på ön Vega, som finns med på Unescos Världsarvslista. Vi gör en rundtur på denna fascinerande ö och ett besök på världsarvsutställningen i Nes. Vi lämnar tid för lunch och egen tid innan vi återvänder till Horn. Här bordar vi en båt mot Andalsvåg, där vi senare kliver på bussen mot Forvik. Härifrån går en båtresa till Tjøtta. Vi åker därefter till hotellet i Sandnessjøen och under vägen kan vi se den kända fjällkedjan ”De syv søstre”. Middag på hotellet. 

Dag 4 (34 mil) Frukost innan vi åker till Rognan och Polarsirkelsenteret, där vi lämnar tid för lunch. Här finns en utställning om Polcirkeln, ett café med nordnorsk mat och en souvenirbutik. Polarsirkelsenteret ligger på gränsen till Saltfjellet-Svartisen Nationalpark, ett område med rikt växt- och djurliv samt flera fiskevatten. Här finns också ryska och jugoslaviska krigsminnesmärken från andra världskriget. Vi fortsätter till Norsk Luftfartsmuseum i Bodø där ett 40-tal flygplan och flera intressanta objekt visar oss den norska flyghistorien. Middag på hotellet i Bodø.

Dag 5 (36 mil) Efter frukost börjar resan genom den vackra fjällvärlden ner till Arvidsjaur, där vi ska övernatta. Under vägen gör vi stopp för fika och lunch. I Arjeplog besöker vi Silvermuséet, där en guide möter upp och berättar om alla vackra föremål. Middag på Hotell Laponia. 

Dag 6 Frukost. Idag åker vi ner till Kristineberg för ett besök i Underjordskyrkan, känd för sin historiska Kristusbild, samt Gruvmuséet. Efter en guidning och fika fortsätter resan. Vi äter en avslutningsmåltid i Umeå, innan vi når var och ens hemort.  

 

 

Hotell

Scandic Stiklestad
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Stiklestad Allé 350, Verdal
Tel: +47 74044200
57 rum 2 vån.
Läge: I centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hårtork,
AC, Wi-Fi.
www.scandichotels.no

Thon Hotel Brønnøysund
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Sømnaveien 98, Brønnøysund
Tel: +47 75008900
120 rum. 5 vån.
Läge: Nära centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, TV, tele, hiss, AC, hårtork,
Wi-Fi.
www.thonhotels.no

Scandic Syv Søstre
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Torolv Kreldulvsons gate 16, Sandnessjøen
Tel: +47 75065000
115 rum. 10 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns: 
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, AC, hårtork,
Wi-Fi
www.scandichotels.no

Scandic Havet
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Tollbugata 5, Bodø
Tel: +47 75503800
234 rum. 17 vån.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, 
Wi-Fi.
www.scandihotels.no

Hotell Laponia
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Storgatan 45, Arvidsjaur
Tel: 0960-55500
188 rum. 2 vån.
Läge: Centralt
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, pool, Wi-Fi
www.hotell-laponia.se
 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
3/8- se avgångstiderBussSköna pärlor i Tröndelag och NordlandMer än 811 295:-BokaMer information