Skåne och Köpenhamn

Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern, Foto: Mikael Lindell Bohlin
Öresundsbron
Skulpturen Den lilla sjöjungfrun, Köpenhamn

BUSS. Vårt sydligaste landskap Skåne är känt för sin vackra natur och kallas ofta Sveriges portal till Europa. Här besöker vi bland annat Sofiero slott och ser en föreställning med Eva Rydberg på anrika Fredriksdalsteatern. En dag tar vi oss över den magnifika Öresundsbron till Köpenhamn med sina historiska byggnader, Ströget och Tivoli.

Pris fr.:
9 850:-
Dagar:6
Buss och båtresa, 5 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Kaffe och bröd alla resdagar. Lokalguider, entréer, teaterbiljett samt reseledares tjänster
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (torsdag 11 juli) Vi startar i god tid på morgonen från respektive hemort. Vi tar en morgonfika i Gnarp-trakten samt äter lunch på Rasta Tönnebro. Efter väl avvägda pauser under eftermiddagen kommer vi fram till vårt hotell i Jönköping. Middag på hotellet.

Dag 2 (23 mil) Efter frukost lämnar vi Jönköping och åker ner till Helsingborg. Här inkvarterar vi oss på Clarion Grand Hotel där vi ska bo i tre nätter. Vi får lite egen tid innan middagen serveras på hotellet.

Dag 3 (5 mil) Frukost innan vi åker den korta biten ut till Sofiero slott där vi får en rundvisning i den vackra slottsparken med dess fantastiska blomsterprakt. Vi vänder åter till vårt hotell och Ni har eftermiddagen fri fram till dess att vi äter en tidig middag. Därefter ska vi åka till Fredriksdalsteatern för att se komedin ”Drag under galoscherna” med bland annat Eva Rydberg. Föreställningen är ca 2 timmar och 15 minuter lång och när den är slut åker vi tillbaka till hotellet.

Dag 4 (17 mil) Frukost på hotellet och därefter ger vi oss iväg söderut mot Malmö. Vi ser de kända siluetterna av Barsebäcks kärnkraftverk och Landskronas lyftkranar. Strax ser vi också Öresundsbron närma sig. Vi stannar en stund och tittar på det magnifika byggnadsverket innan vi långsamt rullar över den förbindelse som så smidigt förenar vårt land med Danmark och övriga Europa. Vi stannar i centrala Köpenhamn där vi får tillfälle att shoppa på Ströget, den långa gågatan som går tvärs igenom staden. Efter en stund samlas vi åter vid bussen och får under ett par timmar lyssna till en lokalguide, som tar oss med till de mest kända platserna i staden. Gemensam middag och därefter har vi en dejlig afton på Tivoli framför oss. Lite senare går vi ombord på bussen och åker upp till Helsingör för en kvällstur över Öresund tillbaka till vårt hotell. Till ljudet av ett stilla ”sund-svall” känner vi oss nästan som hemma då vi somnar i våra sängar.

Dag 5 (49 mil) Sovmorgon innan vi stiger ombord på bussen och ger oss iväg. Vi kommer till Höganäs, som numera mest förknippas med de alltmer uppskattade Höganäskrukorna. Krukorna som tidigare varit en bruksvara, har nu avancerat till prydnadsföremål. Vi får möjlighet att handla till fabrikspriser innan vi åker vidare på den vackra vägen upp till Kullabergs naturreservat. Längst ut på udden ligger den kända Kullens fyr. Vi fortsätter norrut över Hallandsåsen och fram till semester- och tennismetropolen Båstad. Strax utanför Båstad ligger fantastiska Norrvikens trädgårdar, där vi gör ett besök. Nu har det hunnit bli eftermiddag och vi åker på fina vägar upp mot Örebro och hotellet som väntar oss med god mat och sköna bäddar.

Dag 6 Efter frukost går bussresan på kända svenska vägar upp genom landet. Vi stannar och sträcker på benen, tar fikapauser och äter en tvårätters avslutningsmåltid på Rasta Tönnebro. I kvällningen är vi hemma igen efter en innehållsrik resa.

Hotell

First Hotel Jönköping
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Ryhovsgatan 3-5, Jönköping
Tel: 036-183600
111 rum. 12 vån.
Läge: I utkanten av staden.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi
www.firsthotels.se

Clarion Grand Hotel
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Stortorget 8-12, Helsingborg
Tel: 042-380400
158 rum. 4 vån
Läge: Centralt vid Stortorget.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi
www.nordicchoicehotels.se

Clarion Hotel Örebro
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Kungsgatan 14, Örebro
Tel: 019-6706700
136 rum. 6 vån.
Läge: Nära Stortorget.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, AC, hiss, hårtork, WiFi
www.nordicchoicehotels.se

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
11/7BussSkåne och Köpenhamn Fullbokad, väntelista9 850:-Boka på väntelista
Powered by Travelize