Skåne och Köpenhamn

Bild:Pang i bygget, Mikael Lindell Bohlin
Köpenhamn
Kullens fyr
Öresundsbron
Skulpturen Den lilla sjöjungfrun, Köpenhamn

Föreställning " Pang i Bygget" med Eva Rydberg!

BUSS. Vårt sydligaste landskap Skåne är känt för sin vackra natur och kallas ofta Sveriges portal till Europa. Här besöker vi bland annat Sofiero slott och ser en föreställning med på anrika Fredriksdalsteatern. En dag tar vi oss över den magnifika Öresundsbron till Köpenhamn med sina historiska byggnader, Ströget och Tivoli.

Pris fr.:
9 950:-
Dagar:6
Buss och båtresa, 5 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Kaffe och bröd alla resdagar. Lokalguider, entréer, teaterbiljett samt reseledares tjänster
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (måndag 20 juli) Vi startar i god tid på morgonen från respektive hemort. Vi tar en morgonfika i Gnarp-trakten samt äter lunch på Rasta Tönnebro. Efter väl avvägda pauser under eftermiddagen kommer vi fram till vårt hotell i Jönköping. Middag på hotellet.

Dag 2 (30 mil) Efter frukost lämnar vi Jönköping och åker ner till semester- och tennismetropolen Båstad, där vi lämnar tid för lunch. Strax utanför Båstad ligger fantastiska Norrvikens trädgårdar, där vi gör ett besök innan vi åker vidare på den vackra vägen upp till Kullabergs naturreservat. Längst ut på udden ligger den kända Kullens fyr. Därefter åker vi till Höganäs, som numera mest förknippas med de uppskattade Höganäskrukorna. Krukorna som tidigare varit en bruksvara, har nu avancerat till prydnadsföremål. Vi får möjlighet att handla till fabrikspriser innan vi fortsätter ner till vårt hotell i Helsingborg, där vi ska bo i tre nätter. Middag på hotellet.  

Dag 3 (5 mil) Frukost innan vi åker den korta sträckan ut till Sofiero slott där vi får en rundvisning i den vackra slottsparken med dess fantastiska blomsterprakt. Vi vänder åter till vårt hotell och Ni har eftermiddagen fri fram tills dess att vi äter en tidig middag. Därefter ska vi åka till Fredriksdalsteatern för att se komedin ”Pang i bygget” med bland annat Eva Rydberg, Adde Malmberg, Ewa Roos. Föreställningen är ca 2 timmar och 15 minuter lång och när den är slut åker vi tillbaka till hotellet.

Dag 4 (17 mil) Frukost på hotellet och därefter ger vi oss iväg söderut mot Malmö. Vi ser de kända siluetterna av Barsebäcks kärnkraftverk och Landskronas lyftkranar. Strax ser vi också Öresundsbron närma sig. Vi stannar en stund och tittar på det magnifika byggnadsverket innan vi långsamt rullar över den förbindelse som så smidigt förenar vårt land med Danmark och övriga Europa. Vi stannar i centrala Köpenhamn där vi får tillfälle att shoppa på Ströget, den långa gågatan som går tvärs igenom staden. Efter en stund samlas vi åter vid bussen och får under ett par timmar lyssna till en lokalguide, som tar oss med till de mest kända platserna i staden. 

Gemensam middag och därefter har vi en dejlig afton på Tivoli framför oss. Lite senare går vi ombord på bussen och åker upp till Helsingör för en kvällstur över Öresund tillbaka till vårt hotell. Till ljudet av ett stilla ”sund-svall” känner vi oss nästan som hemma när vi somnar i våra sängar.

Dag 5 (54 mil) Efter frukost lämnar vi hotellet i Helsingborg och börjar vår resa norrut. Med stopp för lunch och sevärdheter kommer vi till vårt hotell i Västerås, där vi ska äta middag och övernatta.
 
Dag 6 Efter frukost går bussresan på kända svenska vägar upp genom landet. Vi stannar och sträcker på benen, tar fikapauser och äter en tvårätters avslutningsmåltid i Tönnebro. I kvällningen är vi hemma igen efter en innehållsrik resa.

Hotell

First Hotel Jönköping
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Ryhovsgatan 3-5, Jönköping
Tel: 036-183600
111 rum. 12 vån.
Läge: I utkanten av staden.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi
www.firsthotels.se

Clarion Grand Hotel
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Stortorget 8-12, Helsingborg
Tel: 042-380400
158 rum. 4 vån
Läge: Centralt vid Stortorget.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi
www.nordicchoicehotels.se

Scandic Västerås
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Pilgatan 33, Västerås
Tel: 021-4955800
182 rum. 6 vån.
Läge: Nära centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, AC, hiss, hårtork, pool,  WiFi
www.scandichotels.se
 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
20/7- se avgångstiderBussSkåne och KöpenhamnMer än 89 950:-BokaMer information
Powered by Travelize