Skagen och den lilla storstaden Ålborg

Skagen, Foto:Niclas Jessen
Ålborg
Skagen
Nordsjön vid Skagen
Skagenkonst

BUSS. Skagen är en totalupplevelse. Här finns konsten och den otroligt vackra miljön med långsträckta sanddyner. Vi får se naturkrafterna vid Grenen där de två haven möts, pittoreska hus, det magiska ljuset, fiskehamnen och det myllrande gatu- och nöjeslivet.

Pris fr.:
9 975:-
Dagar:6
Buss och båtresa, 5 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar samt kaffe och bröd alla resdagar. Lokalguider och utflykter enligt program. Reseledares tjänster.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (söndag 23 juni) Avresa från respektive hemort på morgonen. Vi äter frukost i Tönnebro och fortsätter sedan ner mot Västerås via Sala. I Örebrotrakten blir det kaffe och smörgås från bussen innan resan går vidare till Göteborg och Hotel Opera, där vi ska övernatta och äta middag.

Dag 2 (4 mil) Frukost på hotellet och därefter åker vi ner till Stena Lines Danmarksterminal, varifrån färjan till Fredrikshavn avgår kl. 08.00. Båtresan tar ca 3,5 timme och när vi kommer iland fortsätter vi norrut upp till Skagen och vårt hotell, där vi ska bo i tre nätter. Middagen äter vi på hotellet.

Dag 3 (5 mil) Idag är det den stora Skagendagen. Efter frukost möter en guide upp som ska visa oss den vackra naturen och de säregna husen. Vi får se de typiska gulkalkade husen med rött taktegel och åker sedan till Grenen, där haven Kattegatt och Skageracks vågor möts. Med ”sandormen”, ett märkligt fordon som består av en traktor med släpvagnar, tar vi oss ut till spetsen och upplever det speciella ljuset som fascinerat många konstnärer. Vi lämnar tillfälle för lunch innan vi besöker Skagens museum samt Anchers Hus och Saxilds Gaard, där Skagenmålarna Anna och Michael Anchers bodde. Efter denna heldag med intressanta upplevelser vänder vi åter till hotellet för middag.

Dag 4 (21 mil) Frukost innan vi åker ner till Ålborg, Danmarks fjärde största stad. Vi möts av en lokalguide som ska visa oss de sevärdheter som finns här. Vi kör förbi Zoo, konstmuseet och Lindholm Hoje, Nordens största vikingagrav, samt gör stopp vid flera andra intressanta platser. Efter guidningen finns egen tid för lunch samt shopping. Vid 16-tiden vänder vi åter till Skagen och vårt hotell. Middag.

Dag 5 (32 mil) Efter frukost lämnar vi Skagen och åker ner till Fredrikshavn, där vi får lite tid innan vi åker med färjan till Göteborg som avgår kl. 14.00. Ombord äter vi middag. Vi kommer iland kl. 17.30 och tar närmaste väg upp till Örebro, där hotellet väntar med sköna sängar.

Dag 6 Hemresedag. Vi lämnar Örebro efter frukost och påbörjar resan norrut. Med väl avvägda raster för mat, kaffe och ”sträcka-på–benen-pauser” är vi tillbaka vid respektive hemort på kvällen efter en upplevelserik resa.

Hotell

Hotel Opera    
Vår bedömning: 4 stjärnigt 
 
Nils Ericsson gatan 23, Göteborg  
Tel: 031-805080    
198 rum. 6 vån.   
Läge: Centralt.    
På hotellet och rummen finns:   
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork,  
pool, WiFi.    
www.ligula.se

Foldens Hotel
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Sankt Laurentii 41, Skagen
Tel: +45 98441166
38 rum. 3 vån.
Läge: I centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hårtork, AC,  WiFi.
www.foldenshotel.dk
 

Clarion Hotel Örebro
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Kungsgatan 14, Örebro
Tel: 019-6706700
136 rum. 4 vån.
Läge: Centralt.    
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi
www.nordicchoicehotels.se
 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
23/6BussSkagen och den lilla storstaden ÅlborgMer än 89 975:-Boka
Powered by Travelize