Sångfestivalen i Tallinn 2019

Bild:Kirsti Eerik, Visit Tallinn

Följ med oss på en femdagars resa till den populära Sång- och Dansfestivalen i Tallinn! Kunnige reseledaren Anders Nordin är med hela resan. Festivalen som genomförs vart femte år hålls på Sångarfältet i Tallinn, där vi får möjlighet att lyssna till tusentals körsångare. Vid den senaste Sångfesten, 2014, uppträdde fler än 30 000 körsångare. Festivalen inleds med ett festtåg till Sångarfältet där den stora scenen finns. Scenen med sitt mäktiga tak fungerar som en akustisk skärm som reflekterar ljudet ut till publiken. Välkommen att delta i en oförglömlig upplevelse!

Läs gärna mer om resan i Dagsprogramet nedan.

TIDTABELL:
För mellanliggande hållplatser och avresetider från just din hållplats, se steg 3 i bokningen. 

Umeå   05.30
Örnsköldsvik   06.50
Härnösand    08.30
Sundsvall    09.15
Hudiksvall   10.25
Söderhamn   11.00

 

Pris fr.:
6 490:-
Dagar:5
Buss och båtresor, Kaffe och bröd på vägen ner och hem. 2-bäddshytt insides ombord. Logi i dubbelrum 2 nätter på Tallink City Hotel. Inträde till Kalev-stadion vid folkdansuppvisningen. Inträde till Sångarfältet med sittplats lördag. 4 frukost (varav 2 på hotellet), buffésmörgåsbord vid utresa. Svensktalande guide vid guidning i Tallinn. Reseledares tjänster. //// OBS GLÖM EJ ATT TA MED PASS ELLER INTERNATIONELLT ID-KORT!
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1 (torsdag 4 juli) Avresa på morgonen. Under resan ner stannar vi och bjuder på kaffe och bröd från bussen. Lunch äter vi i Tönnebro/Hagsta. Vid 15.30 tiden kommer vi till Värtahamnen i Stockholm. Vi bordar där vår fina färja M/S Baltic Queen från rederiet Tallink som under natten skall föra oss till Tallinn. 
- Avgång Stockholm är kl. 17.30 
- Vi äter ett gemensamt buffésmörgåsbord kl. 17.00 
- Efter middagen kan du njuta av allt båten har att erbjuda 

DAG 2 Från kl. 07.00 kan du ta del av en helt underbar sjöfrukost innan båten angör den fantastiskt fina Hansastaden Tallinn kl. 10.00.  Vi genomför efter landstigning vår guidade  stadsrundtur med buss och till fots. Efter rundturen checkar vi in på vårt hotell och därefter är det kanske lämpligt att njuta av en lunch på något trevligt matställe i staden ( här finns mycket god och billig mat). Vi kan naturligtvis ”tipsa” er om lämpliga aktiviteter, shopping mm. Kl. 19.00 börjar en folkdansuppvisning i KALEV-stadion där folkdanslag från hela Estland deltar. Var och en hittar ett eget matställe för middag då det är svårt att samla hela gruppen.

DAG 3 Frukost på hotellet. Därefter finns utrymme för ”Fri tid". Kl. 13.30 samlas vi vid vår mötesplats. Nu börjar den Stora sångfestival-tillställningen och sångare och folkdansare från hela Estland går gemensamt från Tallinns centrum till Sångarfältet. 

Vi kommer att undersöka huruvida vi kan transportera våra resenärer till sångarfältet – men på grund av att många gator stängs av så kan det kanske bli så att man får åka lokalbuss eller promenera. Vi är på sångfestivalen hela eftermiddagen. Stora konserten börjar kl. 19.00.  Lunchen får var och en ordna själv i form av picknick. Middagen ordnar också var och en själva denna kväll – då det är så mycket folk på stan är det svårt att samla hela gruppen (år 2014 bestod kören av över 30. 000 sångare.). 

DAG 4 Efter frukost har du fri tid för vila, shopping eller något annat som du tycker om. Du måste dock checka ut från ditt rum senast kl. 12.00. Lämna dina väskor i den bevakade väskinlämningen på hotellet. Vi räknar med att var och en hittar sin egen lilla restaurang för att äta lunch. Efter din shoppingrunda så träffas vi kl. 15.15 vid vårt hotell. Vi åker nu gemensamt till hamnen och bordar vår färja. 
Kl. 18.00 är det så dags att lämna Tallinn med M/S Baltic Queen. Vi har B2 hytter högt över vattenlinjen även på återresan. Middag vid återresan beställer du själv på båten. Kvällen och natten är fri för egna upplevelser på färjan.

DAG 5 Från kl. 07.00 kan ni åter ta del av den goda sjöfrukosten innan båten lägger till vid frihamnen i Stockholm kl. 10.15. Därefter börjar vi återresan mot norr. Det blir kortare paus med bussfika och lunchrast under resvägen. Vi är åter hemma vid respektive hemort under eftermiddagen.


 

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
4/7BussSångfestivalen i Tallinn46 490:-Boka
Powered by Travelize