Skip to main content

Rigakryssning

Rederiet har för tillfället pausat Rigakryssningarna under 2021. Vi följer utveckligen och lägger löpande ut aktuell information. 

En härlig kryssning med trevliga upplevelser i Riga!

Vi reser tilsammans från hemorten och gör stopp under vägen för lunch och fika. Därefter tar vi del av det fina utbudet ombord och utforskar Riga på egen hand (buss och chaufför följer ej med på båten).

Vacker och välvårdad med Gamla stan som världsarv. Lettlands charmiga huvudstad Riga lockar besökare från hela Europa. Riga har mycket att erbjuda i form av arkitektur och historia och här kan du strosa runt bland butiker, kullerstensgator, bra restauranger och mysiga caféer.

Kryssa med oss och upplev två kvällar ombord på fartyget och en heldag i land. 

Ombord väntar prisvärd shopping, spännande underhållning och restauranger och barer för alla smaker. Vad sägs om en god buffé, skaldjur, ryska specialiteter, eller tapas? 

Tillval
Lägg till frukost- och middagsbuffé ( inkluderar öl/vin/läsk) på ut- och hemresan och kanske även en sightseeing av Riga? Finns som Tillval i bokningen.

Sightseeing ( ca. 1,5 tim)
Vi samlas vid Tallinks Sightseeingbuss som väntar utanför terminalen efter ankomst i Riga. Sightseeingen är endast på svenska och ger dig en bra överblick av de viktigaste platserna i Riga. Du besöker bl a sevärdheter som Presidentpalatset, monumentet över den lettiska självständigheten och de värdsberömda jugendkvarteren i Riga. Guidningen avslutas med en 30 min promenad i Gamla Stan.

Bra att veta: I och med det är kullerstensgator i Gamla Stan kan det vara besvärligt för personer med gåsvårigheter eller rullator.

 

Foto: Tallink Silja

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: På väg till Riga

    Vi lämnar hemorten på morgonen. Under färden till Stockholm stannar vi för möjlighet att äta lunch och bjuder på kaffe från bussen. Väl framme i huvudstaden åker vi till Tallink Siljas terminal i Frihamnen och checkar in tillsammans på M/S Isabelle som avgår kl. 17.00. Bussen och chauffören följer inte med båten. För er som valt middagsbuffé har vi bokat bord från kl. 17.15. Därefter kan man njuta av fartygets stora utbud av god mat, dryck, dans och shower.

  • Dag 2: Heldag i staden

    Dagen fri för egna aktiviteter. För er som valt frukost serveras den mellan kl. 08.00-11.00. Ankomst Riga kl. 11.00 (lokal tid + 1h) . Nu finns det några timmar där vi kan upptäcka allt vad Riga har att erbjuda. För dem som bokat guidad tur i Riga avgår denna från terminalen strax efter ankomst. Kl. 17.30 (lokaltid 1 h+) avgår vårt kryssningsfartyg igen och nu väntar ännu en trivsam afton ombord.

  • Dag 3: På väg hemåt

    De som beställt sjöfrukost kan avnjuta den mellan kl. 07.00-10.30. Ankomst Stockholm kl. 10.30. Bussen väntar på er utanför terminalen och vi startar hemresan norrut med uppehåll för lunch.

Hytter

Här kan du läsa mer om hytterna ombord på fartyget Isabelle. B-hytt ingår i priset och A-hytt kan väljas som tillval i bokningen.

B-hytt


B-hytt (8 m2) för upp till 4 personer, på däck 5, 6, 7 och 9. Tillgång till allergivänliga och handikappanpassade B-hytter finns.

• Insideshytt
• Separata sängar
• Dusch och wc

 

A-hytt


A-hytt (8 m2) med havsutsikt. Hytterna har plats för upp till 4 personer och ligger på däck 5 och 6. Tillgång till allergivänliga och handikappanpassade A-hytter finns.

• Separata sängar
• Dusch och wc

 

Tidtabell

Avgångsort Avgångstid
Sollefteå Resecentrum 06:45
Örnsköldsvik Resecentrum 06:50
Bollsta Busstation 07:05
Väja g:a NCB kontoret 07:10
Bjästa Busstation 07:10
Docksta E4 södergående hlp Marinan 07:20
Kramfors Resecentrum 07:30
Ullånger hlp OK/Q8 07:30
Gallsäter hlp g:a E4 07:40
Lunde hlp 07:40
Hälledal g:a kiosken 07:50
Utansjö hlp 08:00
Älandsbro hlp OK/Q8 08:15
Härnösand Resecentrum 08:25
Torsboda hlp E4 södergående  08:40
Timrå hlp Ybuss E4 08:50
Sundsvall Busstation 09:10
Kvissleby hlp gamla OK/Q8 09:20
Njurunda klockarberget hlp före bron 09:25
Gnarp hlp Statoil 09:45
Hudiksvall Ybuss hlp Statoil norra infarten 10:45
Söderhamn resecentrum 11:15
Tönnebro Rasta Värdshus lunch uppehåll 45 min 12:20
Gävlebro södergående Ybuss hlp 12:50