Rhen och Mosel med vinfestival

Vackra Moseldalen
Centrum, Cochem
Moseldalen
Cochem med slottet Reichsburg
Bernkastel-Kues är en 700 år gammal stad.
Vinprovning på Weingut J. Koll och Cie

BUSS. På den här resan besöker vi två av Europas vackraste dalgångar, Rhendalen och Moseldalen. Här finns underbar natur, vinodlingar och riddarborgar så långt ögat kan nå. Vi får även vara med på vinfestivalen i Bernkastel-Kues.

 

Pris fr.:
10 945:-
Dagar:7
Buss och båtresor, Del i två bäddshytt och dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Lunch dag 3. Entréer, guidningar och vinprovningar. Reseledares tjänster.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (torsdag 29 augusti) Vi startar från respektive hemort på morgonen och åker ner till Rasta Tönnebro, där vi äter frukost. Vi fortsätter via Sala och Örebro ner till Göteborg och Stena Lines färja som tar oss över till Kiel. Ombord på båten inkvarterar vi oss i våra tvåbäddshytter innan vi äter middagsbuffé.

Dag 2 (63 mil) Frukost ombord innan vi påbörjar resan söderut. Via Hamburg, Kassel och Frankfurt kommer vi fram till Rüdesheim am Rhein sen eftermiddag. Vi tar in på Hotel Lindenwirt och här ska vi bo i två nätter. Middagarna äter vi på hotellet.

Dag 3 Frukost. Idag ska vi vandra bland vinodlingarna i Rüdesheim. Vi tar linbanan upp i vinbergen ovanför Rüdesheim och får bland annat se Niederwaldmonumentet. Därefter vandrar vi genom vinodlingarna, en tur som avslutas med en sopplunch med bröd innan vi tar oss till fots tillbaka till hotellet. Där går vi ner i hotellets källare och får provsmaka tre sorters viner innan vi fräschar upp oss inför middagen.

Dag 4 (20 mil) Frukost innan vi beger oss till Bernkastel-Kues vinfestival. Vinfesten i regionen Mittelmosel är starkt kopplad till den stora nöjesparken vid Moselstranden i stadsdelen Kues. Med talrika åkattraktioner och marknadsstånd skrivs orden nöje, spänning och äventyr med riktigt stora bokstäver här. Direkt intill erbjuder konsthantverkare sina högvärdiga produkter under en konsthantverksmarknad som är känd långt över regionens gränser. 

Vinodlarnas stora parad börjar sin rundgång på ca 2,5 km kl. 14.00 i gamla stan. Här presenterar sig regionens enskilda orter och samhällen. Även grupper från utlandet deltar för att presentera sina finaste festtåg och olika musikgrupper. Efter en dag med vin, live musik, ”MoselblümchenTreffen” (där man presenterar sina fina folkdräkter) med mera åker vi till Cochem, där vi ska bo i två nätter. Middag på hotellet.

Dag 5 (5 mil) Efter frukost beger vi oss till den populära turistattraktionen Reichsburg Cochem som ligger på en enastående kulle över 100 meter över floden Mosel. Idag är slottet fortfarande välutrustat med renässans- och barockmöbler som noggrant samlades in av familjen Ravené.  Här berättar en guide den intressanta historien om slottet innan vi vänder åter till byn. Kl. 17.00 besöker vi Weingut J. Koll & Cie och här får vi provsmaka sju sorter av deras egenprodu-cerade viner. Efter vinprovningen vänder vi åter till hotellet, där middagen väntar.

Dag 6 (62 mil) Frukost innan vi börjar resan upp till Kiel, varifrån Stena Lines färja avgår kl. 18.45 till Göteborg. Vi tar närmaste väg och under dagen har vi stannat för lunch- och fikapauser. Väl ombord på båten får vi tillgång till våra hytter innan vi äter middag.

Dag 7 Vi äter frukost ombord innan vi kommer iland i Göteborg kl. 09.15. Med väl avvägda raster för fika och lunch kommer vi så till värdshuset i Tönnebro, där vi serveras en tvårätters middag. Nu återstår bara den sista etappen till var och ens hemort.


 

 

Hotell

Hotel Lindenwirt   
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Amstelstrase 4, Rüdesheim am Rhein.  
Tel: +49 67229130   
80 rum. 3 vån.    
Läge: Centralt.    
På rummen och hotellet finns:  
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork,  
WiFi.    
www.lindenwirt.com   

Hotel Noss
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Moselpromenad 17, Cochem.
Tel: +49 26713612
31 rum. 4 vån.
Läge: Centralt.
På rummen och hotellet finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork,
WiFi.
www.hotel-noss-cochem.de

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
29/8Rhen och Mosel med vinfestMer än 810 945:-Boka
Powered by Travelize