Skip to main content

Rhapsody In Rock på Dalhalla

Rhapsody In Rock återvänder till Dalhalla!

2020 var det tio år sedan Robert Wells och Rhapsody In Rock stod på Dalhallas scen. Den planerade konserten för tioårsjubileumet har flyttats till 2021 och visst kan vi vänta, precis som Robert Wells säger,

 "Tillsammans med mina musiker har jag väntat tio år på att återvända till Dalhalla. Vi kan absolut vänta ett år till. Vi ses 2021!  

Under åren 1998-2010 var Robert Wells konsertprojekt en stor del av arenans program. Med symfoniorkestrar, svenska och utländska sånggäster, dansare, specialkomponerade fyrverkerier, stuntmän, TV inspelningar och skräddarsydda scener har Rhapsody In Rock satt sin tydliga markering i Dalhallas historia. Robert Wells och hela ensemblen har sedan 1998 rekordet i antal framträdanden med 59 konserter varav 55 utsålda. 

Med förra höstens stora succé i bagaget återvänder man sommaren 2021 till Dalhalla med en festföreställning som går All In och specialkomponeras för Dalhalla. Med femtiotalet medverkande och hemliga sånggäster kommer publiken tas med på en musikalisk och spektakulär resa i äkta Rhapsody In Rock känsla. Artister meddelas löpande. 

Kort information:

Dalhalla eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett kalkbrott, där brytningen upphörde 1990. Under ett femtiotal år sprängde och grävde man fram det som nu blivit förutsättningen för Dalhalla; en akustiskt utformad arena med mått som bildar ett slags idealiskt gyllene snitt, fast i tre dimensioner. Dalhalla kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien.

Från parkeringen är det en liten bit att gå men för den som vill kan man välja att åka transferbuss (30:- per väg, kortbetalning). Det är trappor ner till de numrerade platserna. Det är inte tillåtet att använda paraply under konserten.

För mer information om samtliga hållplatser och tider klicka på Se avgångtider nedan. 

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Mot Dalhalla och föreställningskväll

    Vi lämnar hemorten på morgonen. I Gnarp stannar vi och fikar från bussen. Därefter fortsätter vi till Rasta Tönnebro, där vi ca kl. 11.30 blir serverade lunch inkl. måltidsdryck och kaffe. Därefter besöker vi någon trevlig sevärdhet innan vi kommer till Falun, där vi ska övernatta.

    Kl 16.15 äter vi middag på hotellet innan vi åker till Dalhalla och Rhapsody In Rock som börjar kl. 20.00 och pågår ca 2,5 timme. Därefter åker vi åter till vårt hotell, där vi får en smörgås och kaffe/te.

  • Dag 2: På väg hemåt

    Frukost serveras mellan kl. 07.30-10.00. Efter frukost åker vi till Carl Larsson gården, där vi får en guidad visning innan vi börjar resan hemåt.

    I Skärså stannar vi och äter mat på Albertina vid 14.30. Efter maten fortsätter vi resan norrut till respektive hemort.

Hotell

Hotel Falun
3 stjärnigt
Trotzgatan 16, Falun
Telnr:  023-291 80
21 rum. 2 vån.
På hotell och rummen finns:
Snackbar, TV, telefon, hiss, WiFi
www.hotelfalun.se