Oberammergau med Passionsspelen

Bild: Oberammergau, Passion Play 2020
Bild: Oberammergau, Passion Play 2020
Scenen Bild: Oberammergau, Passion Play 2020
Berlin
Bregenz
Bregenz
Blomsterön Mainau, Bodensjön
Oberammergau

BUSS. Följ med på en resa till de berömda Passionsspelen i byn Oberammergau i södra Bayern, ett unikt skådespel om Jesu liv som spelats sedan 1600-talet och som vart tionde år lockar människor från hela världen till byn. Vi besöker även blomsterön Mainau i Bodensjön och storstäderna München och Berlin. 

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1 (lördag 15 augusti) Avresa från respektive hemort på morgon. Vi stannar och dricker morgonkaffe på lämpligt ställe innan vi fortsätter ner till Rasta Tönnebro, där vi äter frukost. Därefter åker vi vidare söderut och nästa stopp blir i Örebrotrakten där vi stannar för ytterligare en paus och lite fika från bussen. Nu återstår bara den sista biten ner till Göteborg, varifrån färjan till Kiel avgår kl. 17.45. Vi checkar in i våra hytter och äter därefter av den goda buffén ombord.

Dag 2 (60 mil) Vi äter frukost innan vi börjar vår resa genom Tyskland. Vi passerar bland annat Bremen, Düsseldorf och Bonn innan vi kommer ner till Winningen, där vi ska äta middag och övernatta. Under dagen har vi stannat för lunch och fika från bussen. 

Dag 3 (48 mil) Efter frukost fortsätter vi resan söderut förbi staden Stuttgart bland annat. Vi stannar för både fika och lunch efter vägen och kommer därefter fram till Bodensjön och den vackra staden Bregenz, där hotellet väntar med god mat och sköna sängar. Här ska vi bo i två nätter.

Dag 4 (14 mil) Vi lämnar Bregenz efter frukost och åker till en av resans höjdpunkter, blomsterön Mainau. Här får vi beundra blomsterprakten i de vackra anläggningarna och njuta av en fantastisk växtlighet innan vi åker åter till hotellet. Nu kan var och en spendera eftermiddagen efter eget tycke och smak i den mysiga staden. Middag äter vi på hotellet.

Dag 5 (18 mil) Efter frukost lämnar vi Bregenz och åker till vintersportorten Garmisch-Partenkirchen som bland annat är känd för att vara en av arrangörerna för den tysk-österrikiska backhopparveckan. Här stannar vi och tar en titt på staden som har ca 26 000 innevånare och omringas av höga bergstoppar och vacker alpnatur.  Vi lämnar tillfälle för lunch innan vi fortsätter mot dagens mål, Oberammergau, som är en mytomspunnen bayersk by med ca. 5000 invånare. Eftermiddagen fri innan vi äter middag. Här ska vi bo i två nätter. 

Dag 6 Frukost på hotellet och förmiddagen är fri för egen tid. Under eftermiddagen är det dags för resans andra höjdpunkt, de berömda Passionsspelen som uppförs på byns teater. Människor från hela världen kommer, vart tionde år, hit för att uppleva detta unika spel. Historien om spelen sträcker sig ända tillbaka till 1633, då invånarna i den lilla byn drabbades av pesten. Man lovade då att om man skonades skulle man vart tionde år uppföra ett spel om Jesu liv och lidande, ett löfte som infriades första gången året därpå. Passionsspelen i Oberammergau måste upplevas och ger hos de flesta ett bestående och djupt intryck. På ett estetiskt och folkligt sätt framförs Jesu historia av ortsbefolkningen, ackompanjerad av vacker musik. Den magnifika teatern, som är en friluftsteater med ett täckt auditorium, rymmer ca 4 500 personer. För att skapa en så autentisk upplevelse som möjligt får inte spelens deltagare klippa eller raka sig under året som passerat. Teatern har en bra akustik och man hör lika bra oavsett var man sitter. I pausen serveras vi en trerätters middag. När föreställningen är slut återvänder vi till vårt hotell.

Dag 7 (24 mil) När vi ätit frukost stiger vi på bussen och åker till München, där en guide möter upp och visar oss det mesta och det bästa som staden har att erbjuda. Efter guidningen lämnar vi tid för lunch innan vi fortsätter till dagens mål, Niederaltaich, och här äter vi middag och övernattar.

Dag 8 (56 mil) Efter frukost fortsätter vi resan norrut mot Berlin, där vi ska övernatta. Vi lämnar tid för fika och lunch under dagen. Middag på hotellet.

Dag 9 (35 mil) Frukost. I Berlin finns alltid något nytt att upptäcka och idag möter en guide upp och visar oss runt i den intressanta staden. Vi fortsätter därefter mot Kiel, varifrån Stena Lines färja avgår kl. 17.45 till Göteborg. Vi inkvarterar oss i våra hytter innan vi äter av den goda middagsbuffén. Kvällen är Er!

Dag 10 Efter en god frukost går vi iland och påbörjar resan norrut. Med stopp för fika och lunch kommer vi så småningom till Tönnebro, där vi äter en tvårätters avslutningsmiddag. Nu återstår bara den sista etappen hem till var och ens hemort.
 

Hotell

Hotel Moselblick                
Vår bedömning: 4 stjärnigt             
An der B 416, Winningen.    
Tel: +49 2606920810            
36 rum. 4 vån. 
Läge: vid Moselfloden.        
På hotellet och rummen finns:            
Restaurang, Bar, TV, Telefon,            
Hiss, Hårtork, AC, WiFi            
www.hotel-moselblick.de            
                
Gasthof Lamm                
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Mehrerauer Strasse 51, Bregenz            
Tel: +43 557471701            
62 rum. 2 vån. 
Läge: Nära Bodensjön.        
På hotellet och rummen finns:            
Restaurang, Bar, TV, Telefon,             
Hiss, Hårtork, AC, WiFi            
www.lamm-bregenz.com            
                

Hotell i Ammergauer alpområdet
Ospecificerat boende på 
3 - alt. 4 stjärnigt pensionat/Inn

Gäste- und Tagungshauses St Pirmin
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Maurittiushof 1, Niederalteich
Tel: +49 99012080
68 rum. 3 vån. 
Läge: Klosterområdet.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, Bar, Telefon, Hiss, Hårtork
www.klosterhof-niederaltaich.de

Hotell Berlin    
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Tel: +49 3026050
701 rum. 7 vån. 
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, Bar, TV, Telefon, Hiss, Hårtork,  AC, WiFi
www.hotel-berlin.de

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Powered by Travelize