Norska fjordar och fjäll

Vy över Flåm
Flåmsbanan
Hardangervidda
Naerøyfjorden
Flåm
Røros

BUSS. Följ med på en resa med hisnande fjäll och vackra vyer. Med buss, båt och tåg åker vi genom det sagolikt vackra landskapet i vårt västra grannland.

 

 

Pris fr.:
10 650:-
Dagar:6
Buss, båt och tågresor. Inkvartering i dubbelrum.Frukost och middag samt kaffe och bröd alla dagar. Lunch dag 3. Entréer samt reseledares tjänster.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (söndag 12 juli) Tidig avresa från respektive hemort. Vi passerar Sundsvall och kör via Hudiksvall mot Sveg. Under resan gör vi uppehåll för fika från bussen och lunch.  Vi åker genom den svenska fjällvärlden som visar sig från sin bästa sida och kommer så småningom till Stöten, där vi korsar gränsen till Norge. Kända orter som Hamar och Moelv passeras innan vi når Lillehammer, OS staden. Vårt hotell ligger strax utanför i samhället Øyer. Här inkvarterar vi oss och äter middag.  

Dag 2 (20 mil) Sovmorgon. Efter frukost går resan åter via Lillehammer och vi passerar olympiabyn innan resan går vidare mot Geilo. Vi lämnar tid för lunch på lämpligt ställe och stannar på en vacker utsiktsplats för kaffe och bröd från bussen. Vi anländer till Geilo och vårt hotell som ligger strax utanför orten. Här ska vi bo i tre nätter. Kanske en liten promenad i den vackra naturen passar bra innan middagen på hotellet. 

Dag 3 (15 mil) Efter frukost fortsätter naturupplevelserna. Färden går mot Hardangervidda som är ett fjällområde och här finns en av Europas största fjällplatåer. I området finns även flera glaciärer. Området ligger ovanför trädgränsen och var bebott för mer än 7000 år sedan. Vi besöker Natursenter och här får vi bland annat en filmvisning innan vi serveras en sopplunch. På eftermiddagen återvänder vi till Geilo och får lite egen tid innan vi äter middag på hotellet.

Dag 4 Frukost. Idag ska vi börja med att åka tåg från Geilo till Myrdal. Stationssamhället Myrdal som saknar vägförbindelse, ligger längs järnvägen mellan Oslo och Bergen. När vi kommit fram till Myrdal kliver vi av och byter tåg för att åka den kända Flåmsbanan som är en av Norges mest populära turistattraktioner.  Det är en elektrifierad bana med en stigning på upp till 55% och vi kommer att få vara med om en spektakulär resa på 20 km och en höjdskillnad på 864 m. När vi kommer fram till Flåm vid Naerøyfjorden lämnar vi tid för lunch. Efter lunchuppehållet tar vi båten från Flåm och följer fjorden mot Gudvangen. Att se de omgivande fjällen från båt är en speciell upplevelse. Vid ankomsten till Gudvangen möter vår buss upp och tar oss tillbaka till vårt hotell i Geilo. En fantastisk dag som avslutas med en god middag.

Dag 5 (45 mil) Efter frukost lämnar vi Geilo och styr kosan genom ett vackert och omväxlande landskap mot Røros. Vägarna i Norge är av god standard, men landskapets skiftningar gör resan mer tidskrävande. Vi gör ett lunchstopp under vägen och når Røros, en vacker och unik stad, sen eftermiddag. Stadens gamla stadskärna anlades när upptäckten av kopparmalm gjordes under 1600-talet. Den gamla stadsbebyggelsen är idag med på Unesco:s världsarvslista. Innan middag finns möjligheten att vandra runt i staden. Middag på hotellet. 

Dag 6 Efter frukost lämnar vi Røros och styr resan hem mot Sverige. Med lämpliga stopp för fika och lunch avslutar vi resan med gemensam middag i Ånge. Vi är åter hemma vid respektive hemort på kvällen.
 

Hotell

Scandic Hafjell            
Vår bedömning: 4 stjärnigt   
Hundervegen 1, Øyer            
Tel: +47 61277777
210 rum. 3 vån.            
Läge: 15 min från Lillehammer.        
På hotellet och rummen finns:        
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, hiss, pool, Wi-Fi.            
www.scandichotels.se            

Bardöla Högfjellshotell
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Bardölavejen 33, Geilo.
Tel: +47 32094100
128 rum. 3 vån.
Läge: Vid fjället
Restaurang, bar, TV, tele, hiss,
hårtork, pool, Wi-Fi
www.bardola.no

Røros Hotell
Vår bedömning: 3 stjärnigt
An-Magrittveien, Røros.                          
Tel: +47 7240800            
157 rum. 3 vån. 
Läge: Nära centrum.
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, pool, Wi-Fi
www.roroshotell.no
 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
12/7- se avgångstiderNorska fjordar och fjällMer än 810 650:-BokaMer information
Powered by Travelize