Norska fjäll, fjordar och glaciärer

Sognefjorden

BUSS. Följ med på en naturskön rundresa med stora kontraster. Panoramavägen Sognefjellsvägen, fjällmassivet Jotunheimen och Briksdalsglaciären med sin vilda natur, är några av de sevärdheter vi får uppleva på en resa med lugnt tempo.

Läs mer om bokning med Öppet köp här

Pris fr.:
11 980:-
Dagar:7
Buss, båt samt transport med Trollbil. Inkvartering i dubbelrum. Frukost dag 2-7. Lunch dag 1. Middag alla dagar. Kaffe och bröd på resdagarna. Entréer och guidningar. Reseledares tjänster.
Boka resa

Dagsprogram

Hemorten- Malung
Dag 1 (söndag 4 juli) Avresa från respektive hemort på morgonen. Vår resa går via Mora och vidare ner till Malung, där vi ska äta middag och övernatta. Vi har med oss fika ombord och gör lämpliga stopp för rast samt har ätit lunch efter vägen. 

Beitostølen
Dag 2 (40 mil) Vi påbörjar resan mot Norge och tar sikte på turistorten Beitostølen. När vi kommer in på den norska sidan kan vi njuta av den vackra naturen med fjäll och fjordar som uppenbarar sig efter vägen. Middag på hotellet.

Lyskapellet och Sognefjellsvägen
Dag 3 (43 mil inkl. båttur) Idag inleder vi dagen med att besöka Lyskapellet i utkanten av Beitostølen. Utifrån ger det lilla träkapellet ett blygsamt intryck, men på insidan möts vi av det sagolika mosaik-fönster som skapats av den norska konstnären Ferdinand Finne. Vi fortsätter västerut till Lærdal som ligger vackert bland bergstopparna i botten av Sognefjorden. Här gör vi ett uppehåll vid Lærdalsøyri, en gammal historisk stadsdel vars kvarter består av ca 150 vackra trähus från 17- och 1800-talen.

Därefter tar vi färjan över den mäktiga Sognefjorden och fortsätter norrut längs Lustrafjorden. Dagens höjdpunkt blir färden på Sognefjellsvägen som inleds i Skjolden och avslutas i Lom. Den nationella turistvägen är den högsta i norra Europa och bjuder på magiska vyer över klara sjöar, djupa dalar och de storslagna bergen i fjällmassivet Jotunheimen. Under kvällen når vi Vågå, där vi ska äta middag och övernatta.

Stavkyrka och Trollbil
Dag 4 (28 mil) Vi lämnar Vågå och fortsätter mot Ottdalen. På vägen stannar vi vid Lom stavkyrka, där vi får en guidad visning. Stavkyrkorna i Norge är vackra medeltida träbyggnader med en karaktäristisk konstruktion och rik historia.  Här får vi uppleva en av dem och beskåda dess intressanta struktur och dekorativa utsmyckningar.

Vi passerar Stryn och fortsätter in i Briksdalen, där lämnar vår buss och stiger ombord på ”Trollskyssen”. Det är en safaritur med små jeepliknande bilar, även kallade ”Trollbilar”, som tar oss på slingrande småvägar utmed den brusande forsen Briksdalselva. Efter några kilometer genom den vackra naturen möts vi av Briksdalsglaciärens blåskimrande ismassor som klättrar nerför de nakna klippväggarna. Glaciären beskådas på avstånd från stranden vid en smältvattensjö. Under eftermiddagen återvänder vi till Innviksfjorden som vi följer västerut. Därefter åker vi vidare över Utvikfjället till Skei och vårt hotell.

Fjordkryssning- ”Naturens eget konstverk”
Dag 5 (29 mil inkl båttur) Vi lämnar Skei och åker via Sogndal till Kaupanger. Här kliver vi på en fjordkryssningsbåt som tar oss över Sognefjorden, Aurlandsfjorden och Nærøyfjorden till Gud-
vangen. Kryssningen tar ca två och en halv timme och bjuder på enastående och oförglömliga vyer. Det norska fjordlandskapet skapades när glaciärerna trängdes undan och havsvatten flödade in i de U-formade dalarna. Fjordarna brukar kallas ”Naturens eget konstverk” och är ett världsarv som skyddas av Unesco. Under eftermiddagen fortsätter vi vår färd österut genom högfjällsområdet norr om Hallingskarvet till Geilo, där vi ska övernatta.

Geilo-Hamar-Sveg
Dag 6 (50 mil) Vi lämnar hotellet och åker närmaste väg till Sveg, där vi ska bo under resans sista natt. Under dagen stannar vi bland annat till i staden Hamar och åker sedan vidare genom den norska och svenska fjällvärlden. 

Sveg och hemåt
Dag 7 Nu återstår bara den sista etappen till respektive hemort. Vi stannar och äter avslutningsmåltiden i Matfors. Väl hemma kan vi se tillbaka på en minnesvärd resa med många spektakulära vyer och upplevelser från vårt vackra grannland i väst.
 

Hotell

Sankt Olof Hotell & Krog            
Vår bedömning: 3 stjärnigt            
Moravägen 11 G, Malung            
Tel: 0280-55060            
51 rum. 3 vån.                
Läge: 350 m från centrum.  
På hotellet och rummen finns:         
Restaurang, bar, TV, Tele, hiss,         
hårtork, WiFi.                
www.sankt-olof.se            

Radisson BLU Mountain Resort        
Vår bedömning: 3 stjärnigt            
Bygdinvegen3812, Beitostølen        
Tel: +47 61353000            
124 rum. 4 vån.            
Läge: Centralt.  
På hotellet och rummen finns:                 
Restaurang, bar, TV, Tele, hiss,        
WiFi, pool.                
www.radissonhotels.com 
                
Vågå Hotel                
Vår bedömning: 3 stjärnigt            
Vågåvegen 45, Vågå            
Tel: +47 99492535            
58 rum. 3 vån.                
Läge: Centralt.  
På hotellet och rummen finns:                
Restaurang, bar, TV, Tele, hiss,    
WiFi, pool.                
www.vagahotel.no             

Thon Hotel Jølster
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Jølster, Skei
Tel: +47 57727800
129 rum. 4 vån.
Läge: vid Jølstravatnet.
På hotellet och rummen finns:   
Restaurang, bar, TV, Tele, hisshårtork,WiFi, pool.
www.thonhotels.no

Bardøla Høyfjellshotell    
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Bardølavegen 33, Geilo
Tel: +47 32094100
42 rum. 4 vån.
Läge: utkanten av Geilo
På hotellet och rummen finns:   
Restaurang, bar, TV, Tele, hiss,
hårtork, WiFi, pool.
www.bardola.no    

Hotell Mysoxen
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Fjällvägen 12, Sveg
Tel: 0680-17000
43 rum. 2 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:   
Restaurang, bar, TV, tele,WiFi
www.mysoxen.se

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSSKYDD – är frivilligt och beställs vid bokningstillfället. Skyddet träder i kraft om du får förhinder att resa pga sjukdom (gäller även vid läkares avrådan). Detta styrkes med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning. Premien återbetalas ej.  

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER utan avbeställningsskydd: 

Paketresa utan flyg: Vid avbeställning tidigare än 40 dagar före avresa gäller ÖPPET KÖP och du får full återbetalning. Vid avbeställning därefter men tidigare än 30 dagar före avresan ska resenären betala anmälningsavgiften som avbokningskostnad.  Från 30 dagar till 8 dagar debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbeställning sker inom 8 dagar före avresa. 

Paketresa med flyg: Vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa gäller ÖPPET KÖP och du får full återbetalning. Vid avbeställning 90-31 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris.
Vid avbeställning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske. 

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

Resan i PDF- utskriftsvänlig

För att få upp resan som utskriftsvänlig PDF klicka här 

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
4/7- se avgångstiderNorska fjäll, fjordar och glaciärerMer än 811 980:-BokaMer information