Normandie och Jersey

Arromanches
Bretagne
Arromanches
De vanligaste sorterna av hortensia kommer från Bretagne.
Solskensön Jersey

BUSS. En upplevelserik resa till ett av Frankrikes fruktbaraste områden- Normandie, och det fagra Bretagne med orten Saint-Malo. Utflykten till Jersey är en fantastisk upplevelse.

Pris fr.:
15 580:-
Dagar:10
Buss- och båtresor. Inkvartering i dubbelrum och hytt. Frukost och middag samt kaffe och bröd alla resdagar. Entréer, utflykter och lokalguider enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (måndag 19 augusti) Avresa från respektive hemort på morgonen till Rasta Tönnebro Värdshus, där vi äter frukost innan vi fortsätter resan ner till Göteborg och Stena Lines färja som avgår kl. 18.45. Under dagen har vi gjort uppehåll för lunch samt för kaffe och smörgås från bussen. Vi inkvarterar oss i våra tvåbäddshytter innan vi äter middagsbuffé.

Dag 2 (56 mil) Frukost ombord innan vi går iland i Kiel och tar Autobahn förbi Hamburg, Osnabrück och Münster. Med väl avvägda stopp för mat och kaffe kommer vi till Eindhoven framåt kvällen, där vi ska äta middag och övernatta.

Dag 3 (72 mil) Efter frukost tar vi närmaste väg till Caen. Via Lille och Amiens kommer vi in i Normandie. Den bördiga trakten har många krigskyrkogårdar som påminner oss om de allierades invasion 1944. Med lämpliga stopp för lunch och fika från bussen kommer vi till hotellet i Caen, där vi ska bo i två nätter. Middag på närbelägen restaurang.

Dag 4 (8 mil) Vi äter frukost och åker till Bayeux och tittar på den berömda Bayeux-tapeten. Den medeltida textilen skildrar normandernas erövring av England 1066. ”Tapeten” är egentligen en linneremsa som är broderad med garn i olika färger. Efter ett lunchuppehåll åker vi till Arromanches, där vi besöker D-Day Museum, som är det första muséet som byggdes till minne av slaget vid Normandie den 6 juni 1944. Muséet ligger bara 100 meter från kusten och här kan man bland annat se en utställning om slaget. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter innan vi äter middag på restaurang. 

Dag 5 (18 mil) Efter frukost åker vi vidare i Normandie till Saint-Malo, där vi ska bo i två nätter. Saint-Malo ligger i Bretagne, som är ett av Frankrikes mest omtyckta semesterområden med badstränder, vilda klipplandskap och trivsamma fiskelägen. Middag äter vi på hotellet.

Dag 6 (5 mil) Idag är det dags för en av resans absoluta höjdpunkter, utflykten till solskensön Jersey. Tidig frukost och därefter till hamnen, där hydrofoilbåten ”Condor” väntar på att ta oss till en av de vackraste och mest välbesökta turistorterna i Europa. Ön är bara 9 x 18 km stor och vi gör en halvdags rundtur med buss och engelsktalande guide. Vi får se många vackra platser, de berömda Jerseykorna samt många magnifika villor. I staden St. Helier har vi möjlighet att shoppa billigt eftersom hela ön är ett frihandelsområde. När vi sett oss mätta vänder vi åter till Saint-Malo, där hotellet väntar med middag.

Dag 7 (55 mil) När vi ätit frukost åker vi upp till Reims och här ska vi först ta en titt på Notre-Dame de Reims-katedralen som traditionellt var kröningskyrka för de franska kungarna. Idag är den med på Unescos världsarvslista. Vi ska även få en rundvisning på Mumm samt smaka ett glas champagne innan vi åker till hotellet för middag och övernattning.

Dag 8 (58 mil) Efter frukost åker vi via Liège och Gelsenkirchen till Bramsche, där vi ska övernatta och äta middag. Vi gör stopp under dagen för fika och lunch samt för att titta på några intressanta platser.

Dag 9 (31 mil) Frukost. Vi tar den snabbaste vägen upp till Kiel och här gör vi ett stopp på Citti Markt, där vi kan göra de sista inköpen på utländsk mark. Kl. 18.45 avgår färjan till Göteborg och precis som på utresan har vi tvåbäddshytter ombord. Middag på båten.

Dag 10 Frukost ombord. Vi börjar resan norrut. Vi gör avvägda stopp för fika och stannar vid värdshuset i Tönnebro, där vi äter en tvårätters avslutningsmåltid. Vi är åter hemma vid respektive hemort under kvällen.
 

Hotell

Sandton Hotel Eindhoven City Center 
Vår bedömning: 3 stjärnigt 

Stratumsedijk 23 D, Eindhoven.  
Tel: +31 402121330   
75 rum. 3 vån.   
Läge: Centralt.   
På hotellet och rummen finns:  
Restaurang, bar, tv, tele, hiss, WiFi 
www.sandton.eu   
  

Ibis Styles Caen Centre
Vår bedöming: 3 stjärnigt   
     
52 Amiral Hamelin, Caen.        
Tel. +33 231342000            
 96 rum. 6 vån.            
Läge: Centralt.        
På hotellet och rummen finns:        
Bar, tv, tele, hiss, hårtork, AC,     
WiFi                        
www.accorhotels.com
    

Hotel De la Cité
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Place Vauban, Saint Malo.
Tel: +33 299405540
41 rum. 4 vån.
Läge: Nära stranden.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, tv, tele, hiss, AC,
hårtork, WiFi
www.hotel-cite-st-malo-bretagne.com


Ibis Styles Reims Center Cathédrale
Vår bedömning: 3 stjärnigt

21 Boulevard Paul Doumer, Reims.
Tel: +33 326798850
67 rum. 4 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, tv, tele, hiss, hårtork, AC, WiFi
www.accorhotels.com


Hotel Idingshof
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Bührener Esch 1, Bramsche.
Tel: +49 54618890
72 rum. 3 vån.
Läge: Vid vattnet.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi
www.idingshof-hotel-bramsche.de

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
19/8Normandie och Jersey315 580:-Boka
Powered by Travelize