Skip to main content

2021-01-05: Munskydd i kollektivtrafiken fr.o.m. 7 januari

Med anledning av den pågående coronapandemin har Folkhälsomyndigheten tagit fram en ny nationell rekommendation om att resenärer i kollektivtrafiken ska bära munskydd när det är risk för trängsel. Detta införs från och med den 7 januari 2021 i syfte att begränsa spridningen av coronavirus/covid-19. Fortfarande gäller även de vanliga rekommendationerna om att du bara ska resa med kollektivtrafiken om du inte har något annat val. Rekommendationen om munskydd gäller för alla födda 2004 och tidigare (vilket innefattar resenärer från gymnasieåldern och äldre) och på vardagar mellan klockan 7-9 och 16-18. 

Du som reser med oss i linjetrafiken ansvarar själv för att ta med munskydd och att ta på det innan ombordstigning och ha det på under hela resan samt vid avstigning till dess att du har lämnat hållplats eller perrongområde. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att du använder engångsmunskydd som är CE-märkt klass 1 eller 2.

Mer information om direktiv och rekommendationer kring coronavirus/covid-19 och munskydd m.m. hittar du som reser med oss i linjetrafiken inom respektive län: 

Fritextsökning
Kontakta oss
Adress:
Byberg & Nordin Busstrafik AB
Vallenvägen 45
873 98 Nordingrå
Sweden