Montenegro- en storslagen medelhavspärla

FLYG. Det lilla landet med härliga stränder, vacker natur och historiska Unescoskyddade städer.

 

Pris fr.:
15 430:-
Dagar:8
Buss-flyg och båtresor, 7 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar samt lunch dag 6. Lokalguider (om engelsktalande, reseledare översätter). Entréer, provningar och utflykter enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (lördag 19 september) Avresa från respektive hemort på kvällen/natten mellan den 18 och 19 september till Arlanda, varifrån flyget avgår den 19/9 kl. 06.30. Under nerresan har vi druckit kaffe och ätit en smörgås. Kl. 09.25 landar vi i Dubrovnik och möts av en buss och chaufför som tar oss de 15 milen ner till Becici i Montenegro och Hotel Montenegro Beach Resort, där vi ska bo i sju nätter. Vi inkvarterar oss på hotellet och äter sedan lunch. Nu kan vi ta det lugnt på eftermiddagen tills dess att vi ska äta middag i hotellets restaurang.

Dag 2 (9 mil) Frukost. Idag gör vi en heldagsutflykt med bland annat en stadsrundtur i Budva med en engelsktalande lokalguide (reseledare översätter). Budva har flest miljonärer per capita i Europa, 200 miljonärer på 10 000 invånare. Under bussfärden njuter vi av den vackra utsikten över Budvas kustlandskap. Vi kör upp mot bergen till den tidigare kungliga huvudstaden Cetinje och besöker det kungliga palatset. Därefter fortsätter vår färd längs de branta sluttningarna på berget Lovćen upp till den lilla byn Njeguši, där vi gör ett stopp för att smaka lokalproducerad ost, rökt skinka, öl och vin. Åter till hotellet för middag.

Dag 3 Frukost. Idag kan vi börja utforska den Unescoskyddade orten Becici som ligger vid Adriatiska havet. Den som vill kan bada i havet eller i utomhus- alternativt inomhuspoolen, bada ångbastu, hyra en cykel eller ta en promenad in till centrum. Reseledaren finns till hands och hjälper Er om Ni har några frågor eller funderingar. Middag äter vi på hotellet.

Dag 4 (8 mil) Efter frukost åker vi på heldagsutflykt till Kotorbukten, den sydligaste fjorden i Europa. Tillsammans med vår lokalguide åker vi med buss till Kotor, en medeltida medelhavsjuvel som av Unesco har klassats som världsarv. Vår lokalguide (engelsktalande, reseledaren översätter) visar oss staden och vi går in i katedralen S:t Tryphon. Efter besöket i gamla stan får vi fri tid att njuta av Kotor och dess butiker, små restauranger och kaféer. Därefter åker vi till staden Perast som sägs vara Montenegros svar på Venedig. I hjärtat av fjorden ligger den lilla ön Gospa od Škrpjela, dit vi tar båten för att besöka en kyrka från 1600-talet som är dekorerad med 68 målningar utförda av kända barockmålare från området. Sen eftermiddag vänder vi åter till vårt hotell för middag.

Dag 5 Ännu en dag där Ni kan göra någon trevlig utflykt på egen hand eller ta del av de aktiviteter som finns på hotellet. Frukost och middag äter Ni på hotellet.

Dag 6 (8 mil) Frukost. Idag åker vi på heldagsutflykt till Skadarsjön som är den största sjön på Balkan med vatten i både Montenegro och Albanien. Sjön är belägen i en sällsynt vacker nationalpark. Här finns en mångfald av fågelarter och växter, ett behagligt klimat, naturliga underverk och ett rikt historiskt arv. Vi njuter av vyerna medan vi reser från kusten över bergen till Skadarsjön, där vi går ombord på en båt i Virpazar och kryssar ut på det klarblå vattnet. Efter båtturen stannar vi och äter lunch på en lokal restaurang i Virpazar. Efter lunch och fri tid återvänder vi till hotellet för middag.

Dag 7 Sista dagen i Montenegro. Efter frukost har Ni hela dagen till eget förfogande. Ta en promenad, shoppa, göra en cykeltur eller bara slappa vid poolen. Middag på hotellet.

Dag 8 Tidig frukost innan avresa till Dubrovniks flygplats, varifrån Norwegians flyg avgår kl. 10.10 till Arlanda. Kl. 13.05 möter en Byberg & Nordinbuss och chaufför upp på Arlanda och tar oss till värdshuset i Tönnebro. Här äter vi en tvårättersmiddag innan vi fortsätter den sista etappen hem till respektive hemort. 


        

Hotell

Hotel Montenegro Beach Resort, Becici
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Tel: +382 33773777
168 rum 4 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, AC, hiss, hårtork, WiFi, pool
www.montenegrostars.com
 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
19/9- se avgångstiderMontenegro - en storslagen MedelhavspärlaMer än 815 430:-BokaMer information