Malena Ernman på Dalhalla

I fjol firade Malena Ernman 10 år med sina årliga sommarkonserter i det gamla kalkbrottet Dalhalla.  2019 blir inget undantag, då Malena återvänder med gästerna Lisa Nilsson och de två Så som i himmelen-kollegorna Philip Jalmelid och Kristin Lidström. 

– Jag har sagt det förut, men Dalhalla är årets höjdpunkt för mig. Och i år har jag ju med mig tre alldeles otroliga musiker från både jazz- och musikalvärlden. Men vi har gemensamt att vi älskar bra musik, och det ska bli hur roligt som helst att få röra sig fritt mellan allt från barockopera och folkmusik till pop, musikal, you name it. Dalhalla är en magisk och fantastisk plats och varje år är jag så tacksam över att vi får komma tillbaka, hälsar Malena Ernman.

Lisa Nilsson kräver ingen närmare presentation. Hon är en av Sveriges största musiker och har sedan tidigt 90-tal gått i spetsen för svensk soul- & jazzmusik. Philip Jalmelid och Kristin Lidström är två av Malenas artistkollegor från den enormt hyllade musikaluppsättningen av ”Så som i himmelen” på Oscarsteatern.

Om Dalhalla
Dalhalla eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett kalkbrott, där brytningen upphörde 1990. Under ett femtiotal år sprängde och grävde man fram det som nu blivit förutsättningen för Dalhalla; en akustiskt utformad arena med mått som bildar ett slags idealiskt gyllene snitt, fast i tre dimensioner. Dalhalla kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien.

Från parkeringen är det en liten bit att gå men för den som vill kan man åka transferbuss, 30:- per väg kontant betalning, fram till kalkbrottet. Det är trappor ner till de numrerade platserna.
Man får inte använda paraply under konserten.

Avresa från Örnsköldsvik, Sollefteå, Kramfors, Härnösand, Sundsvall, Hudiksvall samt mellanliggande hållplatser. För mer information om samtliga hållplatser, se bokningen och steg 3 Resenär och fältet Avreseort.

Pris fr.:
2 995:-
Dagar:2
Bussresa, 1 övernattning del i dubbelrum med frukost, 1 st lunch. Middag innan föreställningen samt på hemresan. Biljett till Dalhalla. Entré till Wij Trädgårdar, 2 x kaffe och bröd från bussen samt reseledares tjänster.
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1 Vi lämnar hemorten på morgonen. I Gnarp stannar vi och dricker kaffe och fikar bröd från bussen. Därefter fortsätter vi till Växbo Krog, där vi ca kl. 11.30 blir serverade lunch inkl. måltidsdryck och kaffe. Därefter besöker vi någon trevlig sevärdhet innan vi åker till Rättvik och restaurang Sjövillan, där vi ska äta en tvårätters middag innan vi åker till Dalhalla och Malena Ernmans konsert som pågår ca 2,5 timme. Därefter åker vi till Borlänge och First Hotel Brage som väntar med  sköna sängar.

DAG 2  Frukost serveras mellan kl. 07.30-10.00. Därefter åker vi till Wij Trädgårdar, där vi får en guidad visning innan vi börjar resan hem. I Skärså, Söderhamn, stannar vi och äter mat på Albertina vid 14.30. Efter maten fortsätter vi resan norrut till respektive hemort.


 

Hotell

First Hotel Brage
3 stjärnigt
Stationsgatan 1-3, Borlänge
Telnr:  0243-217670
92 rum. 6 vån.
www.firsthotels.se
 

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
6/7Malena Ernman på DalhallaFullbokad, väntelista2 995:-Boka på väntelista
Powered by Travelize