Lido di Jesolo med Prosecco och italienska smaker

Lido di Jesolo
Grande canal, Venedig
Italienska smaker
Soluppgång Lido di Jesolo
Provsmakning av Prosecco
Vackra områden runt Strada del Prosecco
Castello di Roncade
Vingårdar runt Treviso
Valdobbiadene vid Strada del Prosecco

FLYG. Badorten Lido di Jesolo sträcker sig över hela 17 kilometer längs Adriaterkusten i den nordliga delen av Italien. Vi njuter av sol och bad, utforskar Venedig och andra intressanta städer samt provar vin, ost och skinka.

Pris fr.:
16 950:-
Dagar:8
Buss- och flygresor, 7 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Lokalguider, entréer, vinprovningar samt ost och skinkprovning enligt program. Reseledares tjänster.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (lördag 26 september) Vi startar natten mellan den 25 och 26 september ner till Arlanda. Flyget med Norwegian till Venedig avgår kl.09.50. På resan ner har vi stannat och ätit frukost på Rasta Tönnebro. En italiensk buss och chaufför tar emot oss i Venedig och kör oss den korta biten till Lido di Jesolo. Lunch på egen hand innan vi checkar in på fyrstjärniga Hotel Croce di Malta, beläget vid havet. Hotellet har både pool och privat strand. Middag på hotellet.

Dag 2 Efter en god frukost på hotellet finns möjlighet att utforska Lido di Jesolo på egen hand. Staden ligger på en smal udde endast några mil utanför Venedig i Venetoregionen. Lido di Jesolo erbjuder något för alla – upptäck till exempel vattenlandet Aqualandia, akvariet Tropicarium Park, nöjesparken Jesolandia eller besök något av stadens museer. Allra mest lockar förmodligen den nästan ändlösa sandstranden med sitt fina badvatten och där ni kan hitta ett enormt urval av restauranger, glassbarer, caféer, godisbutiker och möjligheter till underhållning. Middag äter vi på vårt hotell. 

Dag 3 (15 mil) Frukost. Idag tar vi oss norrut och åker längs den vackra vinvägen Strada del Prosecco i området kring Conegliano och Valdobbiadene, ett böljande landskap med grönskande natur. Vi stannar till på ett par vingårdar där vi provsmakar både vin och prosecco samt får en lektion i hur man framställer denna bubblande dryck. Vi äter en lättare lunch tillsammans på en av vingårdarna. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell och middag.

Dag 4 (7 mil) Frukost på hotellet. Därefter tar vi båten mot Venedig, som avgår från Punta Sabbioni, beläget lite längre ut på samma udde som hotellet. Venedig grundades redan på 400-talet e.Kr. och är ett världsarv fyllt av kulturskatter byggt på pålar. Vi kliver av nära Markusplatsen, Venedigs hjärta, där vi möts av vår lokalguide som tar oss med på en intressant guidad tur. Markusplatsen, Piazza San Marco, är ett av Venedigs mest kända sevärdheter. Här ligger den mäktiga Markuskyrkan med sin speciella arkitektur samt kampanilen, det nästan 100 meter höga klocktornet. Efter stadspromenaden och lite tid på egen hand är det dags att avrunda dagen. Vi åker båt via den berömda Grandekanalen till den konstgjorda ön Tronchetto och vidare tillbaka till Lido di Jesolo. Middag på hotellet.

Dag 5 Hela dagen fri för egna aktiviteter. Ni kan välja att göra någon trevlig utflykt på egen hand eller så blir det kanske en heldag på stranden. Frukost och middag äter Ni på hotellet.

Dag 6 (10 mil) Efter frukost beger vi oss inåt landet till Treviso, som ligger på en slätt mellan Alperna och Venedigbukten. Staden är känd för alla sina kanaler och för att vara platsen där den italienska dessertklassikern Tiramisù blev till. Vi inleder besöket med en guidad rundtur. Bland stadens största sevärdheter finns katedralen, som är uppförd ovanpå ruiner från romartiden. Den har sedan dess blivit ombyggd i både romansk och nyklassisk stil och innehåller ett konstverk av den berömda italienska renässansmålaren Tizian. Under dagen åker vi också till vingården Castello di Roncade som ligger på den vackra landsbygden i den lilla byn Roncade, mellan Venedig och Treviso. Här får vi en rundtur i den venetianska villan som är ett unikt exempel på renässansarkitektur i norra Italien. Under rundturen ser vi bland annat vinodlingarna och vinkällaren. Dessutom får vi provsmaka fem utsökta viner. Efter en intressant dag vänder vi åter till vårt hotell för middag.

Dag 7 (25 mil) Vi åker på en dagsutflykt till Udine som ligger i regionen Friulien nära gränsen till Slovenien. Det är en livlig universitetsstad med ett charmigt historiskt centrum. Här finns ett stort antal kaféer och mysiga matställen. Efter lunch på egen hand åker vi vidare till San Daniele, där vi gör ett besök hos en lokal ost- och skinkproducent. Här blir vi visade runt och får provsmaka ost och lufttorkad skinka som är typiska för regionen. Vi fortsätter till vinproducenten Pitars som tillverkar viner enligt tradition i Friulien. Vi får en rundvisning i vinkällaren och provsmakar några av deras fina viner. Vi åker till vårt hotell för middag.

Dag 8 Frukost innan avresa till flygplatsen, varifrån Norwegian flyg avgår kl.13.10. Vi landar på Arlanda kl. 15.40 och möts där av en Byberg & Nordinbuss som tar oss till Tönnebro, där vi äter en tvårätters middag innan vi åker den sista biten mot respektive hemort.  

Hotell

Hotel Croce di Malta
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Via Altinate, 6, Accesso Al Mare 2, Lido di Jesolo  
Tel: +39 0421 961767
76 rum. 4 vån.
Läge: Vid stranden.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, AC,
Hårtork, pool, Wi-Fi
www.crocedimalta.info

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
26/9- se avgångstiderLido di Jesolo - Prosecco, Venedig och lokala delikatesserMer än 816 950:-BokaMer information
Powered by Travelize