Sagolika Alsace

Colmar
Andlau
Chokladmuseum i Geispolsheim
Charmiga Colmar
Vackra Strasbourg

BUSS. En resa till det klassiska vindistriktet Alsace som bjuder på förtrollande miljöer och en unik atmosfär. Här provar vi både viner och choklad, upplever vackra Strasbourg och charmiga Colmar.

Pris fr.:
13 680:-
Dagar:9
Buss o båtresor. Del i dubbelrum och insideshytt. Frukost och middag alla dagar samt kaffe med bröd resdagarna. Lokalguider, entréer, vinprovningar och utflykter enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (måndag 5 oktober) Vi startar tidig morgon från respektive hemort och åker ner till Rasta Tönnebro, där vi äter frukost. Vi fortsätter resan söderut mot Göteborg och stannar för raster och smörgåsfika från bussen. Under eftermiddagen når vi Göteborg och Stena Lines färja mot Kiel som avgår kl. 18.45. Vi inkvarterar oss i hytterna och äter därefter middag ombord.

Dag 2 (49 mil) Frukost ombord innan vi fortsätter resan ner genom Tyskland. Vi passerar Hamburg och Hannover och lämnar tid för lunch och fikapauser vid lämpliga tillfällen. Under eftermiddagen når vi Alsfeld och vårt hotell. Middag på hotellet. 

Dag 3 (36 mil) Efter frukost och en kort rundtur i Frankfurt, som räknas som EU:s ekonomiska centrum, går resan vidare via Neustadt a.d. Weinstrasse och så småningom passerar vi gränsen mot Frankrike. Vi gör ett uppehåll i Strasbourg, där en guide möter upp och tar oss med på en rundtur i staden innan vi fortsätter resan ner till regionen Alsace. I den lilla staden Andlau bor vi i tre nätter. Middagen äter vi på hotellet. 

Dag 4 (8 mil) Efter en god natts sömn vaknar vi i ett område mitt bland vinfälten. När vi ätit frukost börjar en dag där allt handlar om viner. Första besöket gör vi i Dambach-la-Ville. Här åker vi runt i vinodlingen med tåg, besöker vinkällaren samt provsmakar tre olika sorters viner. Vi lämnar tillfälle för lunch på något mysigt ställe innan det är dags för nästa vinprovning i Riquewihr och vingården Dopff & Irion. Här får vi prova fyra olika viner. Den gamla staden Riquewihr har välbevarade hus från 1500- och 1600-talen och vi tar en promenad genom staden innan vi återvänder till Andlau och vårt hotell för middag. 

Dag 5 (12 mil) Frukost innan vi reser vidare genom det vackra Alsace. Först åker vi till Eguisheim och sedan vidare till Domaine Zinck Paul. Här får vi prova fyra olika viner. Därefter väntar Colmar, centrum för Alsacevinerna på oss. Colmar är en stad som bevarat de gamla korsvirkeshusen och små kanaler som rinner genom centrum ger intrycket av ett mindre Venedig. Här lämnar vi tillfälle för lunch och egen tid innan vi gör en kort båtresa på några av kanalerna. Efter båtturen vänder vi åter till Andlau och vårt hotell, där middagen väntar.

Dag 6 (33 mil) Frukost. Vår resa handlar inte bara om vinets smak och doft. Idag besöker vi ett chokladmuseum i Geispolsheim, där vi får provsmaka chokladen och se tillverkningen. Färden går över floden Rhen och passerar bland annat Baden-Baden och Heidelberg. Under dagen gör vi stopp för fika från bussen och lunch innan vi kommer till Monheim utanför Köln, där vi ska äta middag och övernatta. 

Dag 7 (48 mil) Efter en rejäl frukost tar vi en liten titt på Köln innan vi börjar färden norrut. Under dagen gör vi stopp för fika från bussen och lunch innan vi kommer till Hildesheim, där hotellet väntar med god mat och sköna sängar.

Dag 8 (28 mil) När vi ätit frukost fortsätter resan och efter stopp för fika och lunch kommer vi i god tid till Kiel. Vi åker till Citti Park, där vi kan göra de sista inköpen innan vi går ombord på Stena Lines båt. Vi äter middag ombord och låter oss sedan vaggas till sömns.

Dag 9 Vi kommer till Göteborg vid 09-tiden och nu fortsätter vi resan vidare till respektive hemort. På värdshuset i Tönnebro äter vi en tvårätters avslutningsmiddag och kan summera en resa med många trevliga minnen, syn- och smakintryck.           
 

Hotell

Hotel Zur Schmiede            
Vår bedömning: 4 stjärnigt            
Ziegenhainer Strasse 26, Alsfeld        
Tel: +49 6631793830            
52 rum. 3 vån.                
Läge: I utkanten av centrum.            
På hotellet och rummen finns:    
Restaurang, bar, TV, tele, hiss,           
hårtork, AC, WiFi            
www.zur-schmiede.de            

Hotel Kastelberg 
Vår bedömning: 3 stjärnigt
10 Rue Gén Koenig, Andlau
Tel: +33 388089783
29 rum. 2 vån.
Läge: ligger på den berömda vingården Kastelberg Grand Cru.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, WiFi
www.kastelberg.com

Achat Comfort Hotel Köln/Monheim
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Delitzscher Strasse 1, Monheim
Tel: +49 2173330380
83 rum. 4 vån.
Läge: I centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss,
hårtork, WiFi.
www.achat-hotels.com  

Novotel Hildesheim
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Tel: +49 512117170
120 rum. 2 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, 
hårtork, AC, WiFi
www.accorhotels.com
     

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
5/10- se avgångstiderSagolika AlsaceMer än 813 680:-BokaMer information
Powered by Travelize