Kulinariska Alsace

Andlau
Fransk choklad
Colmar
Strasbourg

BUSS. En smakrik resa till det klassiska vindistriktet Alsace som bjuder på sagolika miljöer och en unik atmosfär. Vi provar både tyska och franska viner samt fransk ost, choklad och öl.

Pris fr.:
12 880:-
Dagar:9
Buss o båtresor. Del i dubbelrum och insideshytt. Frukost, middag och kaffe med bröd resdagarna. Lokalguider, entréer, vinprovningar och utflykter enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (söndag 6 oktober) Vi startar tidig morgon från respektive hemort och åker ner till Rasta Tönnebro, där vi äter frukost. Vi fortsätter resan söderut mot Göteborg och stannar för raster och smörgåsfika från bussen. Under eftermiddagen når vi Göteborg och Stena Lines färja mot Kiel som avgår kl. 18.45. Vi inkvarterar oss i hytterna och äter middag ombord.

Dag 2 (59 mil) Frukost ombord innan vi fortsätter resan ner genom Tyskland. Vi passerar Hamburg och Hannover och lämnar tid för lunch och fikapauser vid lämpliga tillfällen. Under sen eftermiddag når vi Frankfurt am Main och vårt hotell. Middag på hotellet. 

Dag 3 (26 mil) Efter frukost och en kort rundtur i Frankfurt, som räknas som EU:s ekonomiska centrum, går resan vidare till Neustadt a.d. Weinstrasse.  Staden är centralort i Rheinland-Pfalz som är den största vinregionen i Tyskland. Här får vi nu prova sex olika viner, alla vita, och det lämnas tid för lunch. Därefter fortsätter resan ner mot Frankrike. Vi gör ett uppehåll i Strasbourg, där en guide möter upp och tar oss med på en rundtur i staden innan vi fortsätter resan ner till regionen Alsace. I den lilla staden Andlau bor vi i fyra nätter. Middagen äter vi på hotellet. 

Dag 4 (8 mil) Efter en god natts sömn vaknar vi i ett område mitt bland vinfälten. När vi ätit frukost börjar en dag där allt handlar om viner. Första besöket gör vi i Dambach-la-Ville. Här åker vi runt i vinodlingen med tåg, besöker vinkällaren samt provsmakar tre olika sorters viner. Vi lämnar tillfälle för lunch på något mysigt ställe innan det är dags för nästa vinprovning i Riquewihr och vingården Dopff & Irion. Här får vi prova fyra olika viner. Den gamla staden Riquewihr har välbevarade hus från 1500- och 1600-talen och vi tar en promenad genom staden innan vi återvänder till Andlau och vårt hotell för middag. 

Dag 5 (12 mil) Frukost innan vi reser vidare genom det vackra Alsace. Först åker vi till Eguisheim och sedan vidare till Domaine Zinck Paul. Här får vi prova fyra olika viner. Därefter fortsätter vi till Türckheim och Maison de Fromage där vi provar osten Munster samt ser mejeriet och osttillverkningen. På eftermiddag-en åker vi till Colmar, centrum för Alsacevinerna. Colmar är en stad som bevar-at de gamla korsvirkeshusen och små kanaler som rinner genom centrum ger intrycket av ett mindre Venedig. Vi gör en kort båtresa på några av kanalerna innan vi vänder åter till Andlau och vårt hotell, där middagen väntar.

Dag 6 (6 mil) Frukost. Vår resa handlar inte bara om vinets smak och doft. Idag besöker vi ett chokladmuseum i Geispolsheim där vi får provsmaka chokladen och se tillverkningen. Efter ett lunchuppehåll besöker vi ett bryggeri i Saint-Pierre där vi får en guidad tur genom anläggningen. Därefter provar vi fyra olika sorters öl, från ljus till mörk. Efter ännu en upplevelserik dag återvänder vi till hotellet i Andlau för middag. 

Dag 7 (60 mil) Efter en rejäl frukost åker vi norrut. Färden går över floden Rhen och passerar bland annat Baden-Baden och Heidelberg. Under dagen gör vi stopp för fika från bussen och lunch innan vi kommer till Hannover och vårt hotell. Middag på hotellet. 

Dag 8 (25 mil) Efter frukost fortsätter vi resan norrut. Med stopp för fika och lunch kommer vi i god tid till Kiel. Vi åker till Citti Markt, där vi kan göra de sista inköpen innan vi går ombord på Stena Lines båt. Vi äter middag ombord och låter oss sedan vaggas till sömns.

Dag 9 Vi kommer till Göteborg vid 09-tiden och nu fortsätter vi resan vidare till respektive hemort. På värdshuset i Tönnebro äter vi en tvårätters avslutningsmiddag och kan summera en resa med många trevliga minnen, syn- och smakintryck.           
 

Hotell

Mercure Hotel & Residenz
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Voltastrasse 29, Frankfurt am Main
Tel: +49 6979260
424 rum. 5 vån.
Läge: vid Mässcentrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, 
AC, WiFi
www.accorhotels.com

Hotel Kastelberg 
Vår bedömning: 3 stjärnigt

10 Rue Gén Koenig, Andlau
Tel: +33 388089783
29 rum. 2 vån.
Läge: ligger på den berömda vingården Kastelberg Grand Cru.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, WiFi
www.kastelberg.com

Leonardo Hotel
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Tiergardenstrasse 117, Hannover
Tel: +49 51151030
178 rum. 5 vån.
Läge: vid djurparken.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss,
hårtork, WiFi.
www.leonardo-hotels.com

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
6/10Kulinariska AlsaceFullbokad, väntelista12 880:-Boka på väntelista
Powered by Travelize