Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Makarska riviera

  (lördag 24 september) Avresa från respektive hemort till Arlanda. På resan ner bjuder vi på kaffe och bröd och äter lunch på Rasta Tönnebro. När vi landar åker vi med lokal buss och chaufför till vackra Makarska Riviera och vårt hotell Valamar Meteor Hotel. Här ska vi bo i sju nätter. Middag på hotellet.

 • Dag 2: Lokalguidning och Stella Croatica

  (12 mil) På förmiddagen möter vi upp vår kunnige lokalguide som visar oss runt i Makarska.

  På eftermiddagen ska vi njuta av en guidad rundtur med provsmakning på den traditionella familjegården Stella Croatica. Familjen Dabelić har egen hantverksmässig tillverkning av många olika matprodukter men även tvål och likör. Deras olivolja är prisbelönt och de tillverkar fantastiska små kakor, tapenader olika sötsaker som tex lavendelchoklad.

 • Dag 3: Fri dag

  Dagen är fri för egna aktiviteter. Hotellet har perfekt läge vid havet men samtidigt bara ett stenkast från centrum. Du kan du koppla av på en solsäng i skuggan av pinjeträden eller varva med salta dopp i havet med det kristallklara vattnet. Vill man promenera så finns en flera kilometer lång strandpromenad med caféer och barer.

 • Dag 4: Dubrovnic

  (30 mil) Idag gör vi en heldagsutflykt till Dubrovnic. Vi möts av en guide som till fots visar oss staden. Dubrovnik är en osannolikt vacker medeltidsstad, mest berömd för sina arkitektoniskt sköna byggnader och vackra parker. Bastanta, upp till sex meter tjocka murar från 1400-talet omger staden. Efter rundturen har vi tid för egna strövtåg. Vi kan shoppa eller kanske ta en kopp kaffe på något mysigt café.


 • Dag 5 - 6: Fria dagar

  Två dagar till att sola och bada och i lugn och ro upptäcka mer av Makarska. Den längsta stranden i Makarska ligger som ett halsband vid stadens norra delar där även de flesta hotellen återfinns. Den som gillar att promenera kan söka sig utanför de mest populära stränderna och belönas med små gömda badvikar och med lite tur får man en bit strand alldeles för sig själv.

  Om man mot förmodan tröttnar på stranden och strandlivet är det alltid trivsamt att strosa i Gamla stan. Fin gammal bebyggelse att beskåda och om man önskar finns det museum att besöka. Men annars kanske man bara vill titta in i de små trevliga butikerna eller unna sig en kopp kaffe på något av de trivsamma små caféerna. På hotellet finns en spa-avdelning med möjlighet att boka olika behandlingar.

 • Dag 7: Vinprovning och Folkloremiddag

  (12 mil) Idag ska vi prova goda lokala viner och få en inblick i den Dalmatiska vin traditionen. På kvällen blir det folkloreshow och middag på lokala Bounty Bar & Restaurant. En fartfylld och härlig middag denna resans sista kväll i Kroatien.

 • Dag 8: På väg hem igen

  Vi njuter av de sista timmarna av vår vistelse i Makaraka. Transfer till flygplatsen på eftermiddagen för resan till Arlanda där en Byberg & Nordinbuss med chaufför möter upp. Vi bjuder på kaffe och smörgås under vår resa norrut.