Skip to main content

Kroatien med Makarska rivieran

Bol på Brac
Split
Trogir
Makarska
Mostar

FLYG. Att resa till Makarska rivieran är en oförglömlig upplevelse. Den dramatiska kustlinjen där turkosblått hav möter stora bergsmassiv lämnar ingen oberörd. Upplev några av världens vackraste stränder, god mat och spännande utflyktsmål. Vi bor på den omtalade ön Brac och besöker städerna Split och Mostar.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Brac

  (lördag 18 september) Avresa natten mellan fredag och lördag från respektive hemort till Arlanda, varifrån SAS:s flyg till Split avgår kl. 06.35. När vi landar kl. 09.20 har vi ordnat transfer, inledningsvis med buss och därefter med båt över till den vackra ön Brac och vårt hotell i byn Bol. Vi har nu resten av dagen fri till att göra oss hemmastadda och utforska omgivningarna. Här ska vi bo i tre nätter.

 • Dag 2: Heldagsutflykt på Brac

  (12 mil) Idag ska vi göra en heldagsutflykt och utforska Brac. En kunnig och inspirerande lokalguide visar oss ön, som är en av de största och vackraste i Dalmatiens skärgård. Här finns mycket att se och uppleva. Ön har en rik historia, ett stort kulturhistoriskt arv och är känd för god olivolja, delikat lammkött, utmärkta viner och kryddor.

  I den lilla medeltida staden Skrip ska vi göra ett besök på Olivoljemuséet Muzej Uja. Här blir vi visade hur man traditionellt tillverkat olivolja i generationer. Vi får prova både olivolja och vin tillsammans med en lättare lunch med lokal anknytning.

 • Dag 3: Fri dag

  Dagen är fri för egna aktiviteter. Hotellet ligger nära havet och den tillhörande sandstranden är framröstad som en av världens vackraste stränder. Här kan man bara njuta och ta det lugnt. Vill man promenera så finns en flera kilometer lång strandpromenad med caféer och barer som tar dig till den vackraste delen av stranden, Zlatni Rat, som betyder ”Gyllene hornet”. Denna del av stranden som är format likt ett horn är särskilt berömd för sitt kristallklara turkosa vatten.

  Du kan också strosa i vår by Bol, den äldsta staden på Brac, som är en lugn liten stad grundad av vinodlare, fiskare och sjömän. Här finns pittoreska kullerstensgränder, gamla byggnader med intressant historia och gallerier för den konstintresserade. I den vackra hamnen kan man sätta sig för en lunch och titta på folklivet och de fina båtarna.

 • Dag 4: Tucepi

  (5 mil) Idag åker vi vidare längs rivieran till staden Tucepi och Bluesan Hotel Alga, där vi ska bo resten av vistelsen. Tucepi är en liten men blomstrande stad, särskilt känd för sin strand som också är Kroatiens längsta. Hotellet ligger precis vid stranden som är fyra km lång med tillhörande strandpromenad.

 • Dag 5: Trogir, Split och vinprovning

  (10 mil) Efter frukost gör vi en heldagsutflykt tillsammans med vår kunnige lokalguide och besöker städerna Trogir och Split. Trogir är en charmig liten stad vars historiska kärna finns med på Unescos världsarvslista. En promenad i staden är en fest både för ögat och för dina sinnen. Här kan man uppleva ståtliga och pampiga byggnader. Vackra romerska kyrkor blandas med underbara renässans- och barockbyggnader från den venetianska perioden.

  Split är en storslagen stad som också den står under Unescos beskydd. Här finner vi många monument från romartiden, varav ett av de mest intressanta är kejsar Diocletianus palats. Caféerna i valven strax utanför palatset är omtyckta mötesplatser liksom den närliggande hamnpromenaden Riva.

  Under dagen åker vi även till den lilla fiskarviken Trstenik på halvön Peljesac. Halvön är en känd vinregion och några av Kroatiens mest högkvalitativa viner produceras här. Vi besöker en vingård och provar några av gårdens viner tillsammans med lättare tilltugg.

 • Dag 6: Fri dag

  Ännu en dag för nya upptäckter. Här finns tid för sol och bad eller en promenad efter strandpromenaden till staden Makarska (4 km). I staden finns gott om restauranger, caféer, sevärdheter, möjligheter till shopping och besök på den lokala marknaden.

 • Dag 7: Utflykt till Mostar

  (20 mil) Idag väntar en heldagsutflykt till Mostar i Bosnien-Hercegovina. Här finns många vackra städer och Mostar, som anses vara den vackraste, för tankarna till ett Istanbul i miniatyr.
  Stadens arkitektur är en blandning mellan gammal osmansk arkitektur och österrikisk stil. I staden finner man den gamla bron Stari Most som förstördes under Självständighetskriget men som återuppbyggdes år 2004.

  Mostar är staden som präglas av två kulturer, två religioner, en flod som delar staden och en bro som förenar folket. Rundturen omfattar bland annat den gamla basaren, turkiska huset, en av moskéerna och den gamla bron.

 • Dag 8: På väg hemåt

  På morgonen efter en tidig frukost åker vi till flygplatsen i Split, varifrån flyget avgår kl. 10.10. Vi landar på Arlanda kl.12.55, där en Byberg & Nordinbuss med chaufför möter upp. Vi äter en avslutningsmiddag på Rasta Tönnebro Värdshus.

Hotell

Bluesun Hotel Elaphusa              
4 stjärnigt
Put Zlatnog rata 46, Bol
Tel: +385 21306200
306 rum. 4 vån.
Läge: Nära havet. 900 m till centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, hiss, inomhus- och utomhuspool, spa-avdelning,  tv, tele, hårtork, AC, balkong, WiFi, mini-bar, värdeskåp
www.hotelelaphusabrac.com

Bluesun Hotel Alga
3 stjärnigt
Dračevice 35, Tučepi
Tel. +385 21 601 202
405 rum. 5 vån.
Läge: Vid havet. 800 m till centrum
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, pool, hiss, tv, tele, hårtork, AC, balkong, WiFi, mini-bar, värdeskåp
www.tucepihotelalga.com
 

Bra att veta om din resa

Klicka här för praktisk information och "bra att veta". 

Resan i PDF- utskriftsvänlig

För att få upp resan som utskriftsvänlig PDF klicka här

Avgångs- och ankomsttider

Plats Hållplats Avresetid Hemkomsttid
Iggesund Hlp nya E4:an 00:05
Enånger Hlp nya E4:an 00:15
Söderhamn Resecentrum Ybuss hlp 00:25
Tönnebro Rasta värdshus 01:10
Gävle Gävlebro hlp 01:45
Tierp Hlp E4 02:15
Uppsala Gränby hpl mittemot Circle K 03:30
Arlanda Terminal 5 04:00
Sollefteå Resecentrum hlp A 20:35
Örnsköldsvik Resecentrum hpl K-L 20:45
Kyrkdal Hlp södra infarten 20:50
Bjästa Busstation 21:00
Bollsta Busstation 21:00
Väja Hlp gamla NCB kontoret 21:05
Docksta Hlp E4 Marina 21:15
Kramfors Resecentrum hlp F 21:15
Ullånger Hlp baksidan OKQ8 21:25
Lunde Hlp bakom Bilisten 21:30
Gallsäter Hlp g:a E4 21:35
Hälledal Hlp g:a kiosken 21:35
Utansjö Hlp Pärleporten 21:45
Älandsbro Hlp E4 Ica köpcentrum 21:55
Härnösand Resecentrum hlp A 22:05
Torsboda Hlp E4 Circle K 22:25
Sörberge norra Hlp E4 22:30
Timrå Hlp E4 22:35
Sundsvall Busstation hlp P 22:50
Kvissleby Kvissleby Centrum, hpl Affärsgatan 23:00
Njurunda Hlp Klockarberget innan bron 23:05
Gnarp Hlp Circle K 23:25
Jättendal Hlp E4 23:30
Harmånger Hlp E4 23:35
Hudiksvall Hlp Glada Hudik 23:50

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
18/9 - se avgångstiderBuss - FlygKroatien med Makarska rivieraMer än 814 685:-BokaMer information